Aktuellt‎ > ‎

Charlotte Hagert, skolsköterska

skickad 11 okt. 2013 00:41 av lomal_s@edu.sollentuna.se
Charlotte Hagert är sedan augusti vår nya skolsköterska på Rösjöskolan. Charlotte har tidigare arbetat på Vaxmoraskolan och Kärrdalsskolan och känner sig nu väldigt glad över att ha hela sin tjänst på en skola.

- Jag har fått en väldigt bra känsla för Rösjöskolan som arbetsplats. Ett positivt bemötande med tydliga förväntningar gör att jag redan trivs riktigt bra, säger Charlotte.

Under de första veckorna av terminen arbetade Charlotte fortfarande på sina tidigare skolor, vilket gjorde att det inte blev så många dagar på Rösjöskolan, men nu är Charlotte på plats på heltid, vilket gör att hon känner att hon börjar komma in i arbetet ordentligt.

- Det är roligt att vara på plats, få möta eleverna och lära känna dem, konstaterar Charlotte.

Enligt det basprogram som finns för skolhälsovården träffar skolsköterskan eleven ungefär varannat år. I förskoleklass och årskurs 4 är besöket mer omfattande. Skolsköterskan träffar också elever i mindre grupper för samtal om olika saker som har med hälsan och kroppen att göra. Dessutom kommer eleverna på spontana besök vid behov. 


-Eftersom jag är ny kommer jag att försöka träffa eleverna i alla klasser så att jag får ett möte med var och en här på skolan, säger Charlotte.

Inför klassernas besök hos skolsköterskan får vårdnadshavarna information om detta och kan också höra av sig om det dyker upp några frågor och funderingar.

Skolsköterskans huvudsakliga arbetsuppgift är att arbeta förebyggande, med friskvård. 

- En sund kost, sömn och en fritid där det finns utrymme för mycket rörelse, är viktiga byggstenar i ett barns uppväxt, konstaterar Charlotte. Det är viktigt att arbeta med hur man gör för att må bra.

- Jag hoppas verkligen, och ska göra mitt bästa, för att bidra till att barnen trivs och mår bra, eftersom det är en så viktigt faktor för lärande, avslutar Charlotte.

Kontaktuppgifter till Charlotte finns på Rösjöskolans hemsida.


Comments