Aktuellt‎ > ‎

Recension av den allra första utställningen i Edsbergs centrum våren 2016

För första gången har allmänheten en unik möjlighet att få ta del av alla de konstverk som eleverna på Rösjöskolan skapar i bildundervisningen. Utställningen äger rum i Edsbergs centrum under dagarna två.

4B var en i den långa raden av klasser som besökte bildutställningen under torsdagen. Då de kom in till utställningen blev de direkt imponerade av alla konstverk som hängde på väggar och stod på bord och golv.

- Det var en fascinerande utställning för vi visste inte att det fanns elever med så stor talang på skolan, säger Elize och Mariah.

- Det fanns många spännande grejer, menar Pontus, och tittar särskilt på det konstverk som årskurs 1 har gjort som ett samarbete.
- Alla detaljer i konstverken gör att jag blir väldigt nyfiken på att se mer, konstaterar Soline och går vidare in i lokalen.


Flera i klassen fastnar särskilt för en bild av Malte Wallin. Malte har gjort en mycket konstnärlig bild av Titanic som har ett fantastiskt djup och många detaljer.

Utställningen visar upp robotar av alla olika slag. Där finns också skulpturer som visar olika känslor på spännande sätt. Gipsskulpturer visar människor i rörelse: En ballerina, en idrottsman, en fotbollsspelare, en som utövar karate och många andra.


- Skålarna är väldigt fina, tycker Oscar.
- Flera skålar har massa figurer, som stjärnor och annat. Det är fint, säger Moa.

Vi hoppas att det kan bli fler utställningar som den här i framtiden, eftersom det är roligt att få titta lite närmare på vad andra på skolan har gjort.


Klass 4B

Comments