Aktuellt‎ > ‎

Barn till Barn <3 Balkan

skickad 24 maj 2014 05:20 av Okänd användare
Katastrofer och olyckor runt om i världen kommer ibland oss väldigt nära. Särskilt när vi har elever och föräldrar på skolan som ser sina barndomskvarter raseras och deras släktingar lida. Syrien är ett exempel och nu senast Balkan och de översvämningar som drabbat området. En av våra föräldrar, Olivera Savic, har engagerat sig i hjälparbetet genom att samla in förnödenheter och pengar. Jag hjälper mer än gärna till att sprida hennes budskap.

/ Micke, rektorHej,

Jag vill tacka vår rektor Micke och Rösjöskolans barn och föräldrar som hjälper mig med aktionen Barn till Barn ❤️ Micke svarade direkt på mitt första mail och berättade att skolan kommer bidra med information till er alla och stöd. Och vet ni, flera andra skolor både i Stockholm och i Malmö har hört om Mickes insats, och vill göra likadant! Så STOLT över att kunna sätta Rösjöskolan och våra barn på kartan!

Vi har bara börjat och detta kommer bli en vacker berättelse, som SVT-profilen Jovan Radomir kallat vår aktion Barn till Barn ❤️, en fin tanke och en vacker berättelse!

Vill också passa på att berätta att alla pengar som sätts in på: 

Barn till Barn
3269-22 37048 Nordea (mottagare Olivera Savic), 

kommer OAVKORTAT att gå till Novak Djokovics etablerade fond som i flera år satsat på byggnation av skolor och dagis, upprustning av skolbibliotek och som i veckan donerat 600 000 dollar till de drabbade barnen på hela Balkan! Jag vill att våra barn i Sverige ska vara med och hjälpa dem som förlorat allt i de ödesdigra flodvågorna.

Min väninna jobbar som barnläkare i Belgrad, och när jag hör hennes dagliga berättelser om situationen som råder bland de tusentals evakuerade och barnen, som börjat drabbats av infektioner, diarré, feber, astma, löss, hudutslag, för att inte nämna de kroniskt sjuka som behöver sina mediciner och de tusentals som fortfarande är försvunna.. Det finns inga ord att beskriva. Värme, smutsigt vatten, döda djur, bakterier och myggor trivs. Min barndomshimmel har varit vacker och ljus, jag vill göra den ljusare för tusentals andra små, och jag är så tacksam att ni hjälper mig i detta. Det är ingen gullig barnlek vi gett oss in i, men på ett organiserat och roligt sätt kan vi rädda liv, bokstavligen!

Tack till Ida Eliasson, mamma till Melice, för din insats, Ida var i klassen 2a igår och pratade med barnen om Balkan-katastrofen och kommer ta över planeringen för 2a:s loppis om 2 v, samt kontakt med kommunen och lokaltidningen. Ida har också donerat mycket användbara grejer och med en säck full med gummistövlar som skolan inte behöver.

Tack Lotta Berglund, mamma till Patrik och Agnes, som donerar, uppmanar sina vänner att hjälpa, gör pärlsmycken till vår loppisförsäljning..
Hoppas att flera klasser kan organisera loppis och göra det möjligt för barnen att engagera sig.

Tänk smått nu, allt som ligger hemma och inte behövs kan vi föröka sälja eller donera.
Human Bridge är med oss, de liksom andra företag hjälper oss med transporter och det är strålande nyheter!

Önskar alla en fortsatt trevlig helg!
Med vänliga hälsningar 
Olivera, mamma till Marko och Aleksa 

Aleksa, Melice och Engla 
Barn till Barn ❤️
image.jpeg

Från tidigare mail:
1. Stolt att kunna meddela aktionens bankkonto: (sprid gärna vidare till dem ni kontaktar och via sociala medier, FB...)
 
Barn till Barn 
3269-22 37048
Nordea

Valfrisumma, varenda krona gör skillnad och varenda krona, OAVKORTAT, kommer skickas ner!
 
Grejer som ni samlar in lämnas LÖPANDE  hos mig på Kruthornsvägen 14, 3 tr, så kör jag dem till Serbiska Föreningen i Solna, för packning och transport. Föreningen är en ideell organisation som i tisdags skickade ner första transporten (i samarbete med den serbiska ambassaden i Stockholm), som igår kom ner till Serbien. 3 ton av Glädje!
 
2. FÖRNÖDENHETER 
Listan på förnödenheter som behövs i dagsläget:

Underkläder, strumpor
Mat
Barnmat (modersmjölkersättning, burkmat, gröt)
Blöjor
Bindor
Våtservetter 
Nagelklippare, plåster, kirurgtejp, Alvedon, febertermometer, gasbinda, desinfektionsmedel, Alsolsprit, bomull, topps, tandborstar, barntandborstar, gummihandskar, lössmedel, salvor
Plasttallrikar, plastbestick, plastmuggar, servetter, ljus, tändstickor, ficklampor
Gummistövlar
Tvättmedel, skurmedel
Hygienartiklar 
Te
Pulverkaffe 
 
3. LOPPIS och insamlingar (här kommer jag behöva all hjälp jag kan få av er, kontakter, organisation osc)
 
TACK så hjärtligt till er och era barn för hjälp och engagemang!
 
Med vänlig hälsning
Olivera

Comments