Aktuellt‎ > ‎

Annorlundadagar

Varje termin har alla i årskurs 1-5 på Rösjöskolan annorlundadagar. Dessa dagar är två dagar då klasserna till största delen inte befinner sig på skolan utan bryter av de dagliga rutinerna med annorlunda aktiviteter. Utflykter till museer och utedagar i och utanför Sollentuna blir härliga dagar då vi umgås utanför "det vanliga" klassrummet. I år åkte klasserna åt vitt skilda håll och fick en rad olika upplevelser.
Årskurs 1 hade tema Sagor. Efter att ha lyssnat på sagor har de byggt sagoslott av kartonger och rullar. Eleverna fick bygga fritt med hjälp av maskeringstejp. Eleverna fick även göra sagofigurer till slotten. Det blev fantastiska byggen! Dag två åkte eleverna skridskor på Sollentunavallen eller på skolans skridskois.

Årskurs 2 åkte till Etnografiska museet. En guide berättade om olika länder och hur människor lever på olika platser på jorden. Eleverna fick sedan gå fritt och titta. Andra dagen var 2:orna på skolan och och skrev hej-ord på olika språk på t-shirt, samt skrev om museet. Efter lunch gick det utför i pulkabacken!

Årskurs 3 besökte Musik- och Teatermuseet, under temat Rörelse. Hälften av eleverna fick se utställningen Trumma, om världens mest använda instrument. Hälften fick vara i Ljudrummet och bland annat se hur olika ljud skapar vågor i luften. På torsdagen fortsatte temat med ett rytmikpass, där eleverna fick använda sin rörelsefantasi och göra koreografier, mobiltillverkning, där skräp och skrot blev konstverk och Röris, med fokus på varför kropp och knopp behöver rörelse.

Årskurs 4 var i Gamla stan och fick en spännande guidad tur. Eleverna hade också en dag vid Rösjön där de testade (den ganska tjocka) isen, pimplade (fick fyra abborrar!) samt åkte pulka och skidor. Med hjälp av en GPS letade vi efter en "skatt" i Rösjöskogen. Vi hade en stor eld som värmde och som vi sedan grillade korv och köttbullar på.

Årskurs 5 hade en dags skridskoåkning med lunchgrillning och även en spännande dag på Riksidrottsmuseet. Där fick eleverna veta en hel del om OS samt testa styrka, snabbhet, smidighet och mera. Det var roligt och spännande att titta på gamla journalfilmer om idrotten för 100 år sedan. Bland annat såg vi modiga stavhoppare som landade i sand. Men det är klart, då hoppade inte stavhopparna lika högt som de gör idag...