Aktuellt


Snart är det dags för påsklov!

skickad 26 mars 2018 00:47 av Sandra Bagge

Under lovet finns det en lång rad gratisaktiviteter att ta del av. Man kan prova på olika bollsporter, testa karate, cheerleading och spela fotboll i Sollentuna fotbollshall! På Biblioteken i Sollentuna blir det origami och skrivarverksta, pyssel, spel och böcker. Skicka gärna den här länken vidare till barnens målsmän. 

Skolan är sommarstängd v. 29-31

skickad 22 mars 2018 01:58 av Sandra Bagge

Under veckorna 29-31 är skolan stängd, vi är åter på plats 6 augusti.

Till alla vårdnadshavare på Rösjöskolan.

skickad 5 mars 2018 23:21 av Sandra Bagge   [ uppdaterad 6 mars 2018 01:40 ]

Skolplattformen blir vår enda informationskanal!

Vi har nu varit igång med Skolplattformen en termin, där kan du ta del av veckobrev, nyheter, veckoplanering, kunskapsrum med tillhörande bedömningar samt information och lovplanering från fritids.
På Rösjöskolan önskar vi att all information skall gå via skolplattformen, vårt mål är att efter påsklovet ska skolplattformen vara vår enda informationskanal.

Det finns några viktiga saker som måste fungera för att vi ska kunna göra det fullt ut.
Alla måste ha en inloggning, det var ett tag sedan du fick din inloggning och det är lätt att den försvinner. 
Saknar du inloggning så skickar du ett mail till mig på nedanstående adress skriv ditt barns namn och klasstillhörighet så ordnar jag ett nytt.

Har du redan inloggning så är det viktigt att du loggar in via länken nedan och fyller i dina kontaktuppgifter, mailadress och telefonnummer så att du kan ta del av veckobrev, nyheter, veckoplanering och kunskapsrum med tillhörande bedömningar gällande ditt barn.Meningen med det nya gemensamma verktyget är att det ska underlätta för dig som vårdnadshavare och för alla våra lärare och pedagoger.
För dig som vårdnadshavare blir det enklare att kommunicera med skolan, inte minst om du har barn på flera skolor. Med den nya skolplattformen behöver du bara en inloggning för samtliga barn i familjen. Det är inte bara kommunikationen som blir enklare. Du ska också rapportera frånvaro, boka tid för utvecklingssamtal eller ställa frågor till en mentor/lärare.

Leverantör av skolplattformen är InfoMentor AB

Vänligen, Anne Melin

Föräldrarråd

skickad 20 feb. 2018 02:19 av Sandra Bagge   [ uppdaterad 19 mars 2018 04:46 ]

Hej!

Här kommer anteckningarna från gårdagens möte.
Det kommer att var föräldraråd vid ytterligare två tillfällen under våren, föräldrarådet beslutade sig för följande teman:
 • Onsdag 28 Mars 08.15 - 09.15 tema Kost och sömn för barn-unga
 • Tisdag 8 maj 08.15 - 09.15 tema “Skolplattformen” 
Eftersom mötena kommer att genomföras som frukostmöten så kommer föranmälan att skickas ut, inbjudan kommer att skickas separat så att du har möjlighet att anmäla dig till dessa tillfällen. Mötet hålls i Rösjöskolans skolrestaurang.

Varmt välkomna!
 
Hälsningar,
Skolledningen

Tips på sportlovsaktiviteter

skickad 14 feb. 2018 06:29 av Sandra Bagge

Under sportlovet finns mängder att göra både ute och inne. Vad sägs om gratis dansläger på kulturskola, skrivarverkstad på bibblan eller kreativ verkstad på Överby Gård! Biblioteken är öppna för barn som vill läsa, spela spel och pyssla. När det gäller vintersport så finns Väsjöbacken och isarna på Sollentunavallen så klart. Fritidsgårdarna har också öppet. 

Massor av gratiserbjudanden och inspiration finns på www.sollentuna.se/sportlov

VÄLKOMMEN TILL VÅRENS FÖRÄLDRAGRUPPER

skickad 30 jan. 2018 23:09 av Sandra Bagge   [ uppdaterad 30 jan. 2018 23:10 ]

Föräldrar är viktiga för sina barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i sitt föräldraskap. I Sollentuna erbjuder vi varje termin föräldrar som bor i kommunen att delta i någon av våra uppskattade föräldragrupper. Gruppernas upplägg kompletterar varandra och man väljer grupp utifrån vilket stöd man önskar. Du som förälder är välkommen att delta i flera grupper men du kan bara ansöka till en grupp per termin. 

Du kan läsa mer om innehållet i de olika grupperna och den teoretiska basen för respektive grupp under länken nedan. Du är välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar, kontaktuppgifter finns på respektive hemsida. 

Vårterminen 2018 erbjuder vi följande föräldragrupper: 
 • ABC - Alla Barn i Centrum – Fyra träffar för föräldrar med barn mellan 3-12 år där man får råd och tips i sitt föräldraskap. 
 • Trygghetscirkeln – Sju träffar för föräldrar med barn 0-18 år där man reflekterar över sitt föräldraskap och sina barns behov. 
 • KOMET – 11 träffar för föräldrar med barn 3-11 år där man får fördjupade verktyg att hantera bråk och konflikter med barnen. 
 • Tonårsföräldragruppen - vänder sig till dig som har en tonåring hemma och vill lära dig mer om ungdomars behov och hur du kan hitta en mer konstruktiv dialog ihop med ditt barn. 

Ytterligare information och anmälan: https://www.sollentuna.se/foraldrastod

Nu är det dags att ansöka om plats i förskoleklass, grundskola och fritidshem inför läsåret 2018/2019

skickad 22 dec. 2017 02:59 av Sandra Bagge   [ uppdaterad 12 jan. 2018 04:25 ]

Du ansöker om skolplats mellan den 8 januari och den 5 februari 2018. I början av december distribuerades en folder till dig som måste göra en ansökan, detta gäller dig vars barn
 • ska börja förskoleklass höstterminen 2018.
 • ska börja årskurs 1 höstterminen 2018 och inte gått i förskoleklass.
 • går i en skola som inte erbjuder påföljande årskurs.
 • önskar byta skola trots att den nuvarande skolan erbjuder påföljande årskurs.
Du gör din skolansökan via vår e-tjänst för skola och förskola som du också hittar på vår webbplats.


Här hittar du mer information kring hur du gör en ansökan.  Nytt för i år är en film som bland annat förklarar den så kallade relativa närheten; hur reglerna fungerar när placeringarna görs. Filmen finns textad på olika språk och på våra webbsidor finns mer information på andra språk än svenska.  Under januari bjuder vi in till informationsmöten och Öppet Hus inför val av förskoleklass. 
 • 16 januari, kl 18.00-19.00: Informationskväll
 • 17 januari, kl 09.00-10.00: Öppet Hus
 • 29 januari, kl 18.00-19.00: Informationskväll
 • 30 januari, kl 09.00-10.00: Öppet Hus
Varmt välkomna!

Julavslutning

skickad 22 dec. 2017 02:52 av Sandra Bagge   [ uppdaterad 31 dec. 2017 07:45 ]

Idag har vi Julavslutning på skolgården kl 13.00, efter avslutningen så är fritids öppet för alla barn som är inskrivna. 
Stort tack för en härlig termin! Nu ser vi fram emot att få träffas igen den 9/1 som är vårterminens första dag.
Vi vill även påminna om att den 8/1 är en studiedag, hela enheten är då stängd.

Vi på Rösjöskolan önskar alla en riktigt god jul och god fortsättning på det nya året!


Välkommen till vårens föräldrargrupper

skickad 5 dec. 2017 03:45 av Sandra Bagge

Föräldrar är viktiga för sina barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. 
Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i sitt föräldraskap. I Sollentuna erbjuder vi varje termin föräldrar som bor i kommunen att delta i någon av våra uppskattade föräldragrupper. Gruppernas upplägg kompletterar varandra och man väljer grupp utifrån vilket stöd man önskar. 
Du som förälder är välkommen att delta i flera grupper men du kan bara ansöka till en grupp per termin. Du kan läsa mer om innehållet i de olika grupperna och den teoretiska basen för respektive grupp under länken nedan.

Boka in vårt ÖPPET HUS - ett tillfälle att ta vara på

skickad 28 nov. 2017 23:46 av Sandra Bagge

Nästa vecka arrangerar vi ÖPPET HUS för er så att alla vara fantastiska elever - era barn - skall få visa vad de gjort under terminen och för att ni som har möjlighet skall kunna hälsa på i verksamheten.

Onsdag 6 december 08.10-10.00 och torsdag 7 december 12.00-14.00 är ni varmt välkomna att hälsa på och följa ordinarie undervisning i grundskolans verksamhet (förskoleklass till åk 6).

Torsdag 7 december 08.10-10.00 är ni på samma sätt välkomna till särskolans verksamhet (1-6 A-G).


Kom tillsammans med era barn
Torsdag 7 december 16.30-18.30 har vi ÖPPET HUS i alla klasser med drop in. Ni är varmt välkomna valfri tid 16.30-18.30.

Vi rekommenderar varmt alla ni som har möjlighet att under det här passet 16.30-18.30 komma och besöka era barns klassrum. 
När ni har möjlighet kommer ni tillsammans med era barn så de får visa upp vad de gjort under terminen. Klassernas lärare finns på plats för  att välkomna er och visa verksamheten. Ni vårdnadshavare är självklart lika varmt välkomna även om ert barn inte skulle ha möjlighet vara med.

Fikaförsäljning i matsalen
Två av skolans klasser säljer fika i matsalen. Vi räknar med att de kommer ha lika fullt upp som det brukar vara på öppet hus hos oss.

För er som varit med tidigare har skolan haft öppet hus på en lördag, men i år alltså ett annat upplägg, som vi tror på och nu använder.

Vi ser mycket fram mot att få välkomna er till skolan både för att besöka ordinarie undervisning och för att besöka kvällspasset 16.30-18.30 torsdag 7 december!

Observera
Tiderna som anges på skoltid kan ni alltså besöka och följa ordinarie undervisning i ert barns klass. Tiden på kvällstid (torsdag 7/12 16.30-18.30) besöker ni ert barns klassrum. Då på kvällen kommer det även vara möjligt att besöka våra bild- och slöjdsalar för att ta del av det eleverna gjort där.

Varmt Välkomna!
/Kennet

1-10 of 286