Välkommen till Rösjöskolan. Vår skola ligger i Edsberg, Sollentuna, med skogs- och ängsmark inpå knuten och promenadavstånd till Rösjön. I Rösjöskolan går drygt 600 elever från förskolans minsta barn till våra äldsta elever i skolår 6. Rösjöskolan är en kommunalt självstyrande skola där föräldrar och personal sitter i styrelsen.

Rösjöhack
https://sites.google.com/a/edu.sollentuna.se/rosjoskolan/Aktuellt/roesjoehack-villduvaramed

111
Mimmis strapatser!
Mimmi på resa


111
Väggarö gård
http://rosblogg1-6b.blogspot.se/2014/10/vaggaro-gard.html

111
Tryggt och snyggt Edsberg
https://sites.google.com/a/edu.sollentuna.se/rosjoskolan/Aktuellt/tryggtochsnyggtiedsberg

111
Tillbaka efter 50 år
Tillbaka efter 50 år
 


Aktuellt
 • Stöd till föräldrar FöräldrautbildningarFöräldrar är viktiga för sina barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i ...
  Inlagd 21 maj 2015 07:46 av Ulla Backman
 • Halv studiedag tisdag den 19 maj Det betyder att skolan slutar 12.30. Därefter håller fritids öppet för inskrivna elever.
  Inlagd 12 maj 2015 23:39 av Ulla Backman
 • Crazy hairday på Rösjöskolan Idag firar vi både Fritidshemmens dag och Crazy hairday. Här är en av alla roliga frisyrer.
  Inlagd 12 maj 2015 03:47 av Ulla Backman
 • Rastverksamhet vecka 20 Denna vecka är det "Doppboll" som är rastleken.
  Inlagd 11 maj 2015 11:30 av Eva Axelsson
 • Rastverksamhet vecka 19 Denna vecka är det "Catch the flag" som är rastleken.På fredag kör vi "Limbo".
  Inlagd 4 maj 2015 00:27 av Eva Axelsson
 • Pantutmaning Rösjöskolans ettor och några andra klasser på skolan deltog i en pantutmaning. Eleverna har samlat burkar och flaskor som de sedan pantat. Pengarna de fått in, 1848 kr, skickas till ...
  Inlagd 29 apr. 2015 00:25 av Ulla Backman
 • Rastverksamhet vecka 18 Denna vecka är det "Pepparkakskull" som är rastleken.På onsdag har vi en "Hopprepsutmaning" - hur många hopp kan eleverna få ihop på 30 minuter?Och på torsdag är det Lets ...
  Inlagd 28 apr. 2015 11:44 av Eva Axelsson
 • Rösjöskolan sjunger in våren Torsdag den 30 april sjunger våra elever in våren. Vi samlas på skolgården 13.15. Välkommen att delta! (Inställt vid kraftigt regn).
  Inlagd 24 apr. 2015 02:04 av Ulla Backman
 • Du är viktig! Sollentuna kommun har tagit fram en liten bok till föräldrar. Den innehåller information om skolan och hur du som förälder kan stödja ditt barns lärande. Den har deltats ut till ...
  Inlagd 23 apr. 2015 23:35 av Ulla Backman
 • Vattnet avstängt 15 april i Edsberg Onsdagen den 15/4 kommer vattnet i övre delen av Edsberg att vara avstängt. Vattnet stängs av 8:30. På Rösjöskolan hanterar vi det genom att hyra ett antal portabla ...
  Inlagd 10 apr. 2015 01:32 av Jonas Bolander
 • Halv studiedag den 14 april Tisdagen efter påsklovet är det halv studiedag på Rösjöskolan. Det innebär att skoldagen slutar 12.30. Därefter är fritids öppet.
  Inlagd 31 mars 2015 00:30 av Ulla Backman
 • Anmälan till modersmålsundervisning För elever i årskurs 1 och uppåt finns möjlighet att delta i undervisning i modersmålet. Anmälan görs av vårdnadshavare senast 1 april. Elever som redan deltar i sådan undervisning behöver ...
  Inlagd 25 mars 2015 07:27 av Ulla Backman
 • Tryggt och snyggt i Edsberg På föräldrarådets möte i januari gästades vi av Anna-Karin Sundén, brottsförebyggare på kommunen. Hon berättade om Tryggt och snyggt - en arbete för ett tryggare och snyggare Sollentuna. Syftet är ...
  Inlagd 18 mars 2015 04:03 av Mikael Gustafsson
Visar inlägg 1 - 13 av 210. Visa mer »

Rösjöskolans förskola


Nu har det snart gått ett helt år sedan vi klev in i det förändringsarbete som pågår på förskolan. Mycket har hunnit hända och många är de spännande sammanhang som barnen varit involverade i under året!


Flera intressanta projekt har startats upp och det utforskande arbetssättet har
verkligen kommit igång på avdelningarna. Barnen har varit involverade i
undersökande av småkryp, sniglar, dinosaurier och djur som sover på vintern.
Man har utforskat längd, vikt, volym och så småningom luft och luftmotstånd
utifrån ett intresse att vika och kasta pappersflygplan. Många barn har
utforskat skriftspråket och lärt sig nya bokstäver och ord. Andra barn har
utforskat vulkaner utifrån egna teorier och hypoteser och skapat egna vulkaner
av olika material, både utomhus och inomhus. Mycket skapande arbete har pågått under året och barnen har provat att måla med olika tekniker och material, arbetat med lera, sand och vatten.

Dans, rörelse och musik har lockat många av de yngsta barnen och man har lärt sig nya begrepp, sånger och rörelselekar.
Vi har kommit en bra bit med utveckla våra pedagogiska miljöer, så att de inspirerar och lockar till lek och utforskande och lärande. Att skapa inspirerande mötesplatser för barnen där de kan lära tillsammans har varit en utgångspunkt i arbetet med våra miljöer. Att materialet ska vara tillgängligt och att barnen kan göra egna val en annan utgångspunkt.Många föräldrar var med och arbetade hårt på vår gårdsfixardag, vilken vi är mer än tacksamma för! Även utomhusmiljön har fått sig en uppryckning och mer arbete är på gång. Vi ser fram emot att få en ny stor sandlåda och att man river ett av förråden på stora gården, för att öppna upp mellan avdelningarna. Ett annat förråd görs nu om till en affär eller kiosk, vad nu barnen bestämmer att det ska vara! Även den lilla gården är finare och där har vi många tankar och idéer som ska förverkligas framöver.
Den 21 maj firade vi Förskolans dag, med ansiktsmålning och olika stationer för barnen utomhus. Några barn var iväg till biblioteket (det var också Pippis dag!) och våra blivande skolbarn har besökt Tekniska museet.


Nu ser vi fram emot en skön sommar och därefter en spännande hösttermin tillsammans!


Titti Rylander, bitr. rektor förskolan
Fritidshemmens dag och Fritidsverksamheten på Rösjöskolan


Tisdag den 12 maj firar vi Fritidshemmens dag. Denna dag uppmärksammas fritidsverksamheten över hela Sverige på olika sätt och den infaller alltid andra tisdagen i maj. Det är andra året vi firar denna dag.

Förra året var mycket uppskattat bland både elever och personal.  

På Rösjöskolan kommer eleverna få ta del av olika stationer som till exempel ansiktsmålning, vattenstafett och hinderbana.


FH-dag.jpg


Fritidsverksamheten på Rösjöskolan ger eleverna möjlighet att utveckla olika intressen och förmågor genom ett lekfullt lärande. Vi tar till vara elevernas önskemål och utformar aktiviteterna utifrån dessa. Eleverna erbjuds både organiserad verksamhet varje dag men även fri lek.

Vi tränar mycket på sociala förmågor och samspel så som samarbete, hänsyn, rättvisa, flexibilitet och förståelsen för andra människor. Detta görs bland annat genom lek, skapande, att eleverna utmanas i sitt lärande (våga prova nya saker) och att de ska kunna göra egna val. Eleverna ska känna att de är delaktiga i vad som händer på fritids och på så sätt ta ansvar för sin tid i verksamheten.

Eleverna blir erbjudna rörelse av olika slag - i idrottssalen, ute genom organiserade lekar som tex fotbollsmatcher och annat, på rasterna genom rastlek, utflykter och självklart vår fina isbana under vintertid.

Vi tycker att det är viktigt med den fria leken, närvarande vuxna och att ha en organiserad, rolig och utmanade verksamhet för våra elever.


Eva Axelsson, biträdande rektor (Fritidsverksamheten)
 

Rösjöskolans Twitter