Välkommen till Rösjöskolan. Vår skola ligger i Edsberg, Sollentuna, med skogs- och ängsmark inpå knuten och promenadavstånd till Rösjön. I Rösjöskolan går drygt 600 elever från förskolans minsta barn till våra äldsta elever i skolår 6. Rösjöskolan är en kommunalt självstyrande skola där föräldrar och personal sitter i styrelsen.

S som i stubbe
http://ros-vaxthuset.blogspot.se/2015/09/vaxthusets-veckobrev-38-2015.html

111
Bildens hemsida
https://sites.google.com/a/edu.sollentuna.se/rosjobild2/


111
Årskurs 6 i Bergslagen
http://ros-notk.blogspot.se/search/label/Bergslagen

111
Sociala medier & Internet
https://www.youtube.com/watch?v=NyLKFQ8-JRU111
Rösjöhack del 2 
https://sites.google.com/a/edu.sollentuna.se/rosjoskolan/Aktuellt/roesjoehack-del-2


Aktuellt
 • Kennet Fröjd - ny biträdande rektor för särskolan Kennet har de senaste åren arbetat nationellt och internationellt med utveckling av högskoleutbildning för personer med utvecklingsstörning och med att förbättra möjligheter till livslångt lärande. Han har i nära 30 ...
  Inlagd 28 sep. 2015 01:23 av Erika Lomäng
 • Nu har Rösjöskolan fått sin egen multiplikationstrappa! Den finns på Växthuset.
  Inlagd 23 sep. 2015 06:54 av Ulla Backman
 • Skördefest Nu är det skördefest i skolrestaurangen och det bjuds på goda rätter med säsongens grönsaker.
  Inlagd 21 sep. 2015 12:10 av Ulla Backman
 • Skoljoggen Eleverna på Rösjöskolan har idag deltagit i Skoljoggen. Under en timme sprang man för full kraft och klasserna försökte samla ihop flest varv. Klassen med bäst resultat erövrar en tjusig ...
  Inlagd 18 sep. 2015 07:14 av Ulla Backman
 • Information om studiedagar Tisdag den 15/9 är det halv studiedag för lärare i årskurs 1-6. Skoldagen slutar då 12.30. Därefter är det fritids för inskrivna elever. Vi vill också redan ...
  Inlagd 12 sep. 2015 01:51 av Ulla Backman
 • Olweusmöte torsdag 3 september Torsdag den 3 september har all grundskolepersonal Olweusmöte.Om ni har möjlighet skulle det uppskattas om ni kan hämta era barn vid 16.00.Vi kommer självklart ha fritids öppet ...
  Inlagd 28 aug. 2015 05:48 av Eva Axelsson
 • Hela enheten stängd 19-21 augusti Innan skolstart har vi studiedagar för skolans och förskolans personal, och då är även fritids stängt. I år blir det tre dagar, 19, 20 och 21 augusti. Vi har tidigare ...
  Inlagd 15 juni 2015 22:57 av Mikael Gustafsson
 • Sommarlov! Efter en fin avslutning med sång av alla skolans elever är det nu sommarlov. Den 24 augusti klockan 8.30 börjar höstterminen.
  Inlagd 14 juni 2015 10:42 av Ulla Backman
 • Övernattning i tält Alla klasser i årskurs tre har tältat i närområdet denna vecka. Man har levt friluftsliv med fiske, paddling, bad och matlagning över öppen eld.
  Inlagd 5 juni 2015 02:07 av Ulla Backman
 • Stöd till föräldrar FöräldrautbildningarFöräldrar är viktiga för sina barn, men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Då kan man behöva stöd för att hitta vägen i ...
  Inlagd 21 maj 2015 07:46 av Ulla Backman
 • Halv studiedag tisdag den 19 maj Det betyder att skolan slutar 12.30. Därefter håller fritids öppet för inskrivna elever.
  Inlagd 12 maj 2015 23:39 av Ulla Backman
 • Crazy hairday på Rösjöskolan Idag firar vi både Fritidshemmens dag och Crazy hairday. Här är en av alla roliga frisyrer.
  Inlagd 12 maj 2015 03:47 av Ulla Backman
 • Rastverksamhet vecka 20 Denna vecka är det "Doppboll" som är rastleken.
  Inlagd 11 maj 2015 11:30 av Eva Axelsson
Visar inlägg 1 - 13 av 219. Visa mer »


Vi kan, vi vill och vi vågar!


Hur ser du på dig själv och vad du kan? Tänker du ibland att du inte är smart nog att lösa ett problem? Eller har du bara inte löst det än? Hur vi tänker om oss själva har visat sig påverka hur vi presterar och vad vi faktiskt klarar av. Vi vet idag att om vi tror att vi ska klara av något så presterar vi bättre än om vi inte tror det, våra och andras förväntningar påverkar oss. Om du tror att det behövs talang för att kunna räkna matematik eller spela fotboll så tror du faktiskt fel! Alla kan, men bara om de själva tror att de kan! Vissa av oss kommer att lära sig snabbare och vissa andra lite långsammare. Istället för talang krävs det ansträngning. Ansträningar och hårt arbete innebär att vi utmanar oss själva och vågar prova saker som vi inte redan kan. "Det blir knepigt, men det är då jag lär mig" sa en elev i åk 2 på en lektion som jag besökte i veckan. Hen hade förstått vad det handlar om - vi måste utmana oss själva för att lära nytt. Och då måste vi också förstå att vi ibland kommer att misslyckas. Det vill säga, att vi inte klarade av det…  än!

På Rösjöskolan har vi en vision som lyder "Vi kan, vi vill och vi vågar!" Det är det lärande handlar om. Det är också titeln på vår nya skollåt som vi nu äntligen kan presentera. Den finns på Spotify, Itunes och Google Music, sök på Rösjöskolan så hittar du låten.


https://play.spotify.com/album/19ePMYI8scK2EJ1awvQTdT


Rösjöskolans förskola


Nu har det snart gått ett helt år sedan vi klev in i det förändringsarbete som pågår på förskolan. Mycket har hunnit hända och många är de spännande sammanhang som barnen varit involverade i under året!


Flera intressanta projekt har startats upp och det utforskande arbetssättet har
verkligen kommit igång på avdelningarna. Barnen har varit involverade i
undersökande av småkryp, sniglar, dinosaurier och djur som sover på vintern.
Man har utforskat längd, vikt, volym och så småningom luft och luftmotstånd
utifrån ett intresse att vika och kasta pappersflygplan. Många barn har
utforskat skriftspråket och lärt sig nya bokstäver och ord. Andra barn har
utforskat vulkaner utifrån egna teorier och hypoteser och skapat egna vulkaner
av olika material, både utomhus och inomhus. Mycket skapande arbete har pågått under året och barnen har provat att måla med olika tekniker och material, arbetat med lera, sand och vatten.

Dans, rörelse och musik har lockat många av de yngsta barnen och man har lärt sig nya begrepp, sånger och rörelselekar.
Vi har kommit en bra bit med utveckla våra pedagogiska miljöer, så att de inspirerar och lockar till lek och utforskande och lärande. Att skapa inspirerande mötesplatser för barnen där de kan lära tillsammans har varit en utgångspunkt i arbetet med våra miljöer. Att materialet ska vara tillgängligt och att barnen kan göra egna val en annan utgångspunkt.Många föräldrar var med och arbetade hårt på vår gårdsfixardag, vilken vi är mer än tacksamma för! Även utomhusmiljön har fått sig en uppryckning och mer arbete är på gång. Vi ser fram emot att få en ny stor sandlåda och att man river ett av förråden på stora gården, för att öppna upp mellan avdelningarna. Ett annat förråd görs nu om till en affär eller kiosk, vad nu barnen bestämmer att det ska vara! Även den lilla gården är finare och där har vi många tankar och idéer som ska förverkligas framöver.
Den 21 maj firade vi Förskolans dag, med ansiktsmålning och olika stationer för barnen utomhus. Några barn var iväg till biblioteket (det var också Pippis dag!) och våra blivande skolbarn har besökt Tekniska museet.


Nu ser vi fram emot en skön sommar och därefter en spännande hösttermin tillsammans!


Titti Rylander, bitr. rektor förskolan
Fritidshemmens dag och Fritidsverksamheten på Rösjöskolan


Tisdag den 12 maj firar vi Fritidshemmens dag. Denna dag uppmärksammas fritidsverksamheten över hela Sverige på olika sätt och den infaller alltid andra tisdagen i maj. Det är andra året vi firar denna dag.

Förra året var mycket uppskattat bland både elever och personal.  

På Rösjöskolan kommer eleverna få ta del av olika stationer som till exempel ansiktsmålning, vattenstafett och hinderbana.


FH-dag.jpg


Fritidsverksamheten på Rösjöskolan ger eleverna möjlighet att utveckla olika intressen och förmågor genom ett lekfullt lärande. Vi tar till vara elevernas önskemål och utformar aktiviteterna utifrån dessa. Eleverna erbjuds både organiserad verksamhet varje dag men även fri lek.

Vi tränar mycket på sociala förmågor och samspel så som samarbete, hänsyn, rättvisa, flexibilitet och förståelsen för andra människor. Detta görs bland annat genom lek, skapande, att eleverna utmanas i sitt lärande (våga prova nya saker) och att de ska kunna göra egna val. Eleverna ska känna att de är delaktiga i vad som händer på fritids och på så sätt ta ansvar för sin tid i verksamheten.

Eleverna blir erbjudna rörelse av olika slag - i idrottssalen, ute genom organiserade lekar som tex fotbollsmatcher och annat, på rasterna genom rastlek, utflykter och självklart vår fina isbana under vintertid.

Vi tycker att det är viktigt med den fria leken, närvarande vuxna och att ha en organiserad, rolig och utmanade verksamhet för våra elever.


Eva Axelsson, biträdande rektor (Fritidsverksamheten)
 

Rösjöskolans TwitterDu måste vara inloggad för att kunna lägga till gadgets som bara är synliga för dig