Digiverstas

Tervetuloa Digiverstaaseen.

Sivuston tarkoitus on toimia Nurmijärven koulutuspalveluiden ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan apuna tieto- ja viestintäteknologiaan liittyvissä asioissa.

Tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön visio

Tieto- ja viestintäteknologia on Nurmijärvellä osa arjen toimintakulttuuria. Se parantaa ja tehostaa oppimista ja sopii luontevasti jokaiseen arkipäivään aina varhaiskasvatuksesta perusopetuksen päätökseen asti. Lapsilla ja nuorilla on tasapuoliset ja monipuoliset mahdollisuudet hyödyntää tieto- ja viestintäteknologiaa omassa toimintaympäristössään. Kunnan kasvatus ja opetushenkilöstöllä on riittävän monipuolinen TVT-osaaminen, jotta lapsille ja nuorille pystytään tarjoamaan hyvät jatko-opinnoissa ja työelämässä tarvittavat digivalmiudet. Osaamisen ja toimintatapojen kehittäminen dynaamisissa toimintaympäristöissä on jatkuvaa. Nurmijärvi on alueellisen ja kansallisen yhteistyöverkoston avulla tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön edelläkävijä.


Tavoitteena on, että oppiminen on ajasta, paikasta ja laitteista riippumatonta. Oppimisympäristöt on varusteltu asianmukaisella teknologialla ja jokaisella oppilaalla on käytössään päätelaite, joka tukee oppimista. Yksiköiden nopeat verkot toimivat luotettavasti. Sähköinen työpöytä toimii SSO (single-sign-on) integraatioiden avulla opetuksen palveluiden keskipisteenä. Yksiköissä kannustetaan kokeilemaan rohkeasti uusia toimintamuotoja ja teknologioita. Opettajien pedagogisena lähitukena toimivat kunnan tutoropettajat sekä oppilasagentit.


Tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme sitoutuneen henkilöstön, innokkaat lapset ja nuoret sekä yhteisen tahtotilan. Keskeisiksi katsotut tavoitteet on nähtävä normeiksi, joiden perusteella vastuutehtäviä jaetaan ja tavoitteiden toteutumista seurataan. Tätä edesauttaaksemme, tarvitsemme koko työyhteisön jaettua asiantuntijuutta, osaamista, vertaistukea, hyvien käytänteiden jakamista ja toimintakulttuurin muutosta. Työyhteisön jokainen jäsen antaa oman panoksensa kehitystyöhön ja yhteisen päämäärän saavuttamiseen. Yhdessä olemme enemmän.


Viime kädessä vastuu suunnitelman toteuttamisesta on jokaisella opettajalla. Tieto- ja viestintäteknologiataitojen oppiminen on kaikkien opiskelijoiden oikeus.


Teknologiaan budjetoinnissa on otettava huomioon paitsi laitehankinnat, myös laitteilla käytettävät palvelut ja sisällöt sekä henkilöstön osaamisen kehittäminen.

Tieto- ja viestintäteknlogiasuunnitelman toteutumista arvioidaan säännöllisesti. Kerätyn tiedon perusteella luodaan tulevaisuuden toimintaa.