Interaktiva tavlor

Smart Notebook
Norrköpings kommun har täcknat en kommunlicens på programvaran Smart Notebook. Underhållningsavtalet innebär att programmet kan köras på alla interaktiva tavlor och touchscreens i kommunen.

Smart Notebook 17
Installeras via det trådlösa nätverket gå in i It-enhetens programkatalog (ikon på Utsiktsskrivbordet) sök Notebook klicka på version 17 och välj installera. Guide installera program För de som har tidigare version av Notebook så avinstalleras programmet automatiskt. Skolor som har datorer utanför UTsIKT kontakta larandeikt@edu.norrkoping.se för licensnyckel

Starta inte Notebook när datorn börjar installera programmet. Notebook är ett stort program så det kan ta en timme att hämta och installera programmet. Det gör dator i bakgrunden så du kan fortsätta att jobba som vanligt på datorn under installationen.
Programmet dyker upp i Startmenyn men öppna inte programmet utan låt det gå ca 1 timme starta sedan om datorn innan du börjar jobba med programmet.

Om man får upp en ruta om att licensen i Notebook har har gått ut eller inte aktiverats. Klicka på rutan aktivera och välj sedan att skicka in begäran automatiskt, då ska du få en bekräftelse på att licensen är aktiverad.