Yritysprojektit‎ > ‎

Asoma Oy

Digitaalisen palvelukonseptin kehittäminen
 
Projektin kesto 1.1.2011 - 30.06.2013
Diaarinumero 3240/31/10

Tarve

Asoma Oy tuottaa pitkälle jalostettuja teknisiä muovituotteita useille eri teollisuudenaloille suomalaisen tietotaidon voimin. Tuotteet suunnitellaan ja kehitetään yksilöllisesti yhteistyössä asiakkaiden kanssa pienin aloituskustannuksin ja nopealla tuotekehityksellä. Ylijäänyt muoviraaka-aine kierrätetään. Digitaalinen tuoteprosessi –ohjelman projektissa kehitettiin uutta digitaalista asiakaspalvelukonseptia.

Ratkaisu

Pilvipohjainen Asoma Studio esittelee asiakkaalle tyhjiömuovauksen mahdollisuuksia sekä etuja. Ratkaisu tarjoaa työkaluja ja apua uuden tuotteen suunnittelussa sekä kustannusten arvioinnissa.

Hyöty

Kehitetyn Asoma Studio -palvelun avulla voidaan verrata mm. eri muovilaatujen ja -vahvuuksien vaikutusta tuotteen hintaan sekä katsella, kommentoida ja jakaa 3D-tiedostoja ajasta, paikasta ja alustasta riippumatta ilman kalliita erillisiä mallinnusohjelmistoja.

Kilpailutilanne

Asoman asiakkaisiin kuuluvat Suomessa mm. Itella, Vaisala, Ruukki, Rocla, ABB, Konecranes, Bronto Skylift, Sandvik, Avant ja Vilakone. Tavoitteena on kasvaa hitaasti, mutta varmasti ja laajentaa asiakaskuntaa myös ulkomaille. Kilpailutekijänä tuotantokustannusten hallinnan lisäksi yritys haluaa tarjota asiakkaalle merkittävää lisäarvoa kehitetyllä palvelulla.

Mahdolliset julkiset esitykset, julkaisut, sisäiset tuotokset

Projektin tavoitteita ja tuloksia on esitelty sen aikana mm. Alihankinta 2011 ja Alhankinta 2012 tapahtumissa, Digitaalinen tuoteprosessi-ohjelman seminaareissa sekä lehdistössä.

Asoma Studion julkinen sivusto löytyy osoitteesta: https://studio.asoma.fi/soveltuvuustestaus/

Yritysyhteistyö

Yhteistyökumppaneina ja teknisen toteutuksen alihankkijoina toimivat projektissa Systemsgarden Oy (www.systemsgarden.com) ja Cadfaster Oy (www.cadfaster.com).
 
Yhteyshenkilö
 
Nina Ertiö, liiketoiminnan kehityspäällikkö
Asoma Oy
Comments