Naturvandring Montenegro lørdag den 16.september - tirsdag den 26.september 20178 dage naturvandring med 1 hvile - og markedsdag.

i Nationalparken "Lovcen" og omkring Tivat og Kotor bugten. (Se Lovcen Se Kotor)


Naturvandring i Montenegro er næring for krop og sjæl. 
Vi er i bevægelse og under indflydelse af bjergenes stilhed og storhed. 
Vi kan se langt, naturen folder sig ud omkring os. Duftene, lydene, sol og regn på huden, grus under sålerne, samtaler over aftensmaden og nye smagsindtryk - det er en sanselig oplevelse med både nærvær, fællesskab og stilhed.

Vi er i naturen - naturen er i os


Vandringens praktiske rammer

Vandringen foregår i et kuperet terræn i det smukke Montenegro.  Vi går i Nationalparken “Lovcen” - i områderne omkring og sejler på den fredede Skadar Lake. Det meste af vandringen er i bjergrig natur, men vi besøger enkelte kirker og klostre undervejs. Vi passerer den gamle hovedstad Cetinje, og oplever markedet i den fredede middelalder by Kotor.

Alle, der har mod på at vandre op til 15 kilometer på en dag kan være med.

Indkvarteringen under naturvandringen er i beskedne gæstehuse og hoteller. Det betyder også at der vil være steder hvor vi overnatter 2 og 2 sammen.


Se mere omkring sværhedsgrad, bagage og meget mere.


        

               Steen Clausen leder naturvandringen i samarbejde med Lene Holmsgaard, Anette Raaby og Bo Schøler.


Steen har et dybt kendskab til Montenegro og det tidligere Balkan. Han har arbejdet der periodevis siden 1996.

Steen Clausen er leder af Institut for Diapraxis, som har fokus på udvikling af organisationer og fællesskaber. Arrangerer uge kurser med fokus på ledelse i organisationer. Arbejder som konfliktmægler.


Mail: steen@diapraxis.dk - tlf. 2293 0875


se www.diapraxis.dkPris: 9.900 kr. inkl. hotel med morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad på vandringen, flyrejse retur København og lokal transport. 

Under opholdet i Stonehouse sørger vi selv for dagens måltider. Ved tilmelding opkræves depositum på 3.000 kr.. Billetter købes løbende. Når billetten er betalt sker der maksimum tilbagebetaling med 500 kr. Restbeløbet på 6.900 kr. betales senest den 15, august 2017

Begrænset deltagerantal.


Tilmelding til Steen@diapraxis.dk  

Dagenes forløb:


Lørdag den 16.september.

Afrejse fra Kastrup med Montenegro Airlines. Vi lander i hovedstaden Podgorica og kører i bus til Rijeka Crnojevica hvor vi overnatter.


Søndag den 17.september.

Vi vandrer i et smukt landskab ca. 11 km, får lokal frokost. Kommer til Skadar søen og sejler i 1½ time tilbage til Rijeka Crnojevica, hvor vi igen overnatter.


Mandag den 18.september

Vi har 17 km foran os til den gamle hovedstad i Cetinje. Det er nok turens mest anstrengende vandring.  Vi bevæger os op til omkring 400 meters højde, ned igen til omkring 100 meter og slutter i omkring 850 meters højde.
Tirsdag den 19. september

vandrer vi gennem det fredede bjergområde ”Lovcen”. En af Montenegros nationalparker.

Vi overnatter i Ivanova Korita


Onsdag den 20. september

vandrer vi videre i Nationalparken og overnatter igen i Ivanova Korita.


Torsdag den 21. september

fortsætter vi vandringen i Nationalparken med overnatning i Njegusi.


Fredag den 22.september

vandrer vi ned til Kotor fra 900 meters højde. Det tager ca. 4 timer. En meget smuk og lidt anstrengende tur. Vi ender midt i den fredede middelalderby. Sidst på dagen ankommer vi i bus til Stonehouse, hvor vi skal være de næste 4 nætter. Indkvartering sker i små lejligheder i Milovici.


Lørdag den 23. september

hviledag og marked i Kotor.


Søndag den 24. september

vandring på et lille bjerg (Vrmac) med udsigt til såvel Kotor som Tivat.. Vi ender i den lille bjergby Gornja Lastva, hvorfra vi kører tilbage til Stonehouse.


Mandag den 25. september

afslutter vi vandringen med en tur med udsigt over Adriaterhavet og Tivat Bugten. Vi spiser frokost i den lille havneby Bigova og sejler tilbage til Plavica Horisont og har 25 minutters vandring tilbage til Stonehouse.


Tirsdag den 26. september

Vi kører i bus i små 2 timer gennem det smukke Montenegro. Vi flyver fra Podgorica med Montenegro Airlines.


Ret til ændringer forbeholdes.