Naturvandring Montenegro

Gentages i 2020 - Datoer senere

6 dages naturvandring i og omkring Nationalparken "Lovcen" og Tivat og Kotor bugten.

Naturvandring i Montenegro er næring for krop og sjæl.

Vi er i bevægelse og under indflydelse af bjergenes stilhed og storhed.

Vi kan se langt, naturen folder sig ud omkring os. Duftene, lydene, sol og regn på huden, grus under sålerne, samtaler over aftensmaden og nye smagsindtryk - det er en sanselig oplevelse med både nærvær, fællesskab og stilhed.

Vi er i naturen - naturen er i os

Vandringens praktiske rammer

Vandringen foregår i et kuperet terræn i det smukke Montenegro. Vi går i Nationalparken “Lovcen” - i områderne omkring og sejler på den fredede Skadar Lake. Det meste af vandringen er i bjergrig natur, men vi besøger enkelte kirker og klostre undervejs. Vi passerer den gamle hovedstad Cetinje, og oplever markedet i den fredede middelalder by Kotor.

Alle, der har mod på at vandre op til 15 kilometer på en dag kan være med.

Indkvarteringen under naturvandringen er i beskedne gæstehuse og hoteller. Det betyder også at der vil være steder hvor vi overnatter 2 og 2 sammen.

Se mere omkring sværhedsgrad, bagage og meget mere.

Lene Holmsgaard leder vandringen i samarbejde med Vibeke Thorsen og Steen Clausen

Dagenes forløb:

Lørdag den 12.maj

Afrejse fra Kastrup med Montenegro Airlines. Vi lander i hovedstaden Podgorica og kører i bus til Rijeka Crnojevica hvor vi overnatter.

Søndag den 13.maj.

Vi vandrer i et smukt landskab ca. 11 km, får lokal frokost. Kommer til Skadar søen og sejler i 1½ time tilbage til Rijeka Crnojevica, hvor vi igen overnatter.

Mandag den 14.maj

Vi har 17 km foran os til den gamle hovedstad i Cetinje. Det er nok turens mest anstrengende vandring. Vi bevæger os op til omkring 400 meters højde, ned igen til omkring 100 meter og slutter i omkring 850 meters højde.

Tirsdag den 15.maj

vandrer vi gennem det fredede bjergområde ”Lovcen”. En af Montenegros nationalparker.

Vi overnatter i Ivanova Korita

Onsdag den 16.maj

vandrer vi ned til Kotor fra 900 meters højde. Det tager ca. 4 timer. En meget smuk og lidt anstrengende tur. Vi ender midt i den fredede middelalderby. Sidst på dagen ankommer vi i bus til Stonehouse, hvor vi skal være de næste 4 nætter. Indkvartering sker i små lejligheder i Milovici.

Torsdag den 17.maj

Lokal vandring i det smukke område på Lustica halvøen.

Fredag den 18.maj

afslutter vi vandringen med en tur med udsigt over Adriaterhavet og Tivat Bugten. Vi spiser frokost i den lille havneby Bigova.

Lørdag den 19.maj

Vi kører i bus i små 2 timer gennem det smukke Montenegro. Vi flyver fra Podgorica med Montenegro Airlines.

Ret til ændringer forbeholdes.

En smuk billedserie fra vandringen i 2016 fra fredsforsker Jan Øberg

Links til: Montenegro Skadarsøen Lovcen Nationalpark Lene Holmsgaard

Mail: lene@diapraxis.dk - tlf. 2262 8991

se www.diapraxis.dk

Pris: 9.900 kr. inkl. hotel med morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad på vandringen, flyrejse retur København og lokal transport.

Under opholdet i Stonehouse sørger vi selv for dagens måltider. Ved tilmelding opkræves depositum på 3.000 kr.. Billetter købes løbende. Når billetten er betalt sker der maksimum tilbagebetaling med 500 kr. Restbeløbet på 6.900 kr. betales senest den 15.april 2018

Begrænset deltagerantal.

Tilmelding til Lene@diapraxis.dk