Startside

Velkommen til en rundtur i overtonernes univers!
Siden her er under opbygning, og indhold vil blive tilføjet løbende. Materialet har oprindeligt kunnet findes på Musikkensmønster.dk, der ligesom denne side er en del af Det Springende Punkts netunivers. 
Forslag om tilføjelser og forbedringer modtages med tak!
Flere lytteprøver findes på Bandcamp

AKTUELT, begivenheder med overtonesang:

Søndag d.15. august kl. 20: Et univers af overtoner. Gallopperiet, Christiania i regi af Berlin Soup med Sandy Chatz, table, percussion og guitar.
Fredag d. 3. september kl. 19: 
Hildegard-meditation i Enghave Kirke, Vesterbro. Hildegard i ord og toner, med Louise Hjorth-Hansen og Viggo Juelsgaard.
Torsdag d. 23. september kl. 17: Overtonesang og Johannesevangeliet i Enghave Kirke. Simple Sounds med Anders Nordin, kyotaku.
Fredag d. 1. oktober kl. 19: Hildegard-meditation i Enghave Kirke.


- Lær overtonesang! Præsentation med øvelser og indblik, første del. I København er oprettet et kaninhold med undervisning i private hjem. Link til fb-gruppe (lukket, men du kan anmode om medlemskab)
- Udgivelse: Simple Sounds - So Slow. Anders Nordin & Skye Løfvander. Se www.simplesounds.dk
- Interview om overtonesang på DR, Kulturen på P1: Klik og lyt!
- Test ved Wolfgang Saus, oversat til dansk af Skye: Er du mest tilbøjelig til at opfatte vokallyde (sprog) eller overtoner (klang)?
- Radiointerview med Skye om kammertonen og overtonesang på Radio 24syv. Se Det Springende Punkts blog!

Enhver sanger burde være bevidst om, hvordan det område fungerer." Bo Holten

"Jeg synes det er meget, meget smukt at lytte til den musik: det virker på mig som den i helt usædvanlig grad fjerner alt andet fra bevidstheden – som om musikken alene fylder hele bevidstheden, alle tanker forsvinder..."
Kommentar fra publikum efter koncert 14. september 2011, Elvermose Klassiske Koncerter, Lolland.

"Hans stemme, som er hjemme i alle registre og klangnuancer, fylder uden besvær det fyldte kirkeskib, idet han akkompagnerer sig selv med en slags borduncither. Effekten af denne afslappende musik må beskrives som helende og transcenderende. Med en teknik som fremhæver enkelte overtoner fra stemmens klang- og frekvensspektrum, så de lader sig høre hver for sig og der opstår en flerstemmighed, tryllebinder Løfvander sit bemærkelsesværdigt stille publikum. Tonerne svæver, hvisker, vibrerer, skaber morild og virker som en sjælebalsam, så man bare må nedsænke sig i det. Og tiden går i stå."
Fra anmeldelse i Merkur.de 25/5-'10 efter koncert 'Musica Sacra' i Altenstadt-basilikaen, Bayern, Tyskland.
http://suonoterapia.org/overtones/
Marco Gianotta er en fantastisk programmør, som har lagt et meget stort stykke arbejde i at gøre oktavspiralen – kortlægningen af overtonerækken – interaktiv. Klik & kik!
Den gadget, du tilføjede, er ugyldig
Skye Løfvander interviewes om overtoner
af Hella Joof og Nikolaj Koppel i 'Åbent Hus' 26. dec. '10 


Undersider (1): MP3