Namnlös‎ > ‎Årets tävling‎ > ‎

Inbjudan


Vi har det stora nöjet att inbjuda Din skola att delta i den 30:e omgången av Högstadiets matematiktävling. Tävlingen är en individuell tävling bestående av en kvalificeringstävling och en finaltävling.


Några allmänna regler och anvisningar för kvalificeringstävlingen

Tävlingsdatum: Tisdagen den 14 november 2017 Rekommenderad starttid är 09:00.
Sista anmälningsdatum: Tisdagen den 7 november.
Anmälan: Anmälningsformulär finns här.
Tävlingstid: 120 minuter. Tävlingen genomförs individuellt i den egna skolan under skolarbetstid.
Registrereing: Alla deltagande skolor måste registrera sig online efter genomför tävling den 14 november. Webbadress till registreringsformuläret skickas ut tillsammans med tävlingen.
Lagtävlingen: Varje skola med minst tre deltagare deltar automatiskt en lagtävling. De tre i varje skola som tillsammans har flest poäng i den individuella tävlingen utgör skolans lag. Detta lag skall alltså ej nomineras i förväg.

Anvisningar för bedömning av kvalificeringstävlingen

De som anmäler att de önskar delta kommer att få tävlingstext för kopiering och ytterligare information senast den 10 november 2016. Materialet skickas ut som en PDF-fil. Lösningsförslag och bedömningsanvisningar skickas ut dagen efter kvalificeringstävlingen till alla skolor som på tävlingsdagen registrerat att de deltagit.

Lärarna i den egna skolan gör en preliminär rättning av tävlingsbidragen. Alla bidrag som bedöms ha uppnått 9 poäng eller mer (av 18 möjliga) ska sändas in till Danderyds Gymnasium för granskning.

Tävlingsbidragen samt en sammanställning av alla deltagares resultat ska vara Danderyds Gymnasium tillhanda absolut senast 29 november 2016. För sent inkomna bidrag kommer ej kunna beaktas.


Resultat och finaltävlingen
Utifrån de insända bidragen väljs de cirka 50 bästa tävlande ut och dessa elever inbjuds till en finaltävling på Danderyds Gymnasium lördagen den 20 januari 2018. Denna inbjudan tillsammans med mer information om finaltävlingen sänds ut till respektive skolor under vecka 50 2017. Samtidigt skickas resultatet av lagtävlingen ut.

Det är vår förhoppning att detta initiativ ska vara till nytta och glädje i er undervisning. Kopiera  gärna upp och anslå den bifogade affischen och låt eleverna försöka lösa affischproblemet. Om Du  har några frågor om tävlingen kan de besvaras av undertecknad, tel: 08-568 913 26 eller via e-post till susanne.gennow@dagy.danderyd.se eller hmt@matematiktavling.org.

 

INBJUDAN (inklusive affischproblemet)