HMT

 Välkommen till Högstadiets matematiktävling. På den här sidan hittar du det mesta som rör tävlingen. Under rubriken "Årets tävling" finns allt från inbjudan och blanketter till fakta om tävlingsdatum, rättningsanvisningar och resultat.

Rubriken "Problem" ger dig de senaste problemen och länkar till de böcker som givits ut. Det finns massor av matematiktävlingar i Sverige och världen över. Dessutom finns det bra matematiksidor på Internet. Flera av dessa finns under rubriken "Länkar".

Under rubriken "Statistik" har vi samlat resultat från föregående år tillsammans med värdelöst vetande om svåraste uppgift, antal finalister och likande.

Slutligen kan det vara bra att kunna få tag på oss i tävlingsledningen och veta vilka vi är. Har ni några frågor är det bara att skicka oss ett E-Mail så svarar vi så snart vi bara kan.

Oavsett om du är högstadieelev, lärare eller bara allmänt intresserad av matematisk problemlösning hoppas vi att du skall finna något intressant på denna sida. Varför inte sätta sig ett tag med förra årets problem, klura lite grand och låta hjärnan arbeta?

Nyheter

 
Inbjudan till HMT 2017/18 Läs mer ...

Finalen i HMT 2016/17 avgjord Läs mer ...

Tävlingsledningens kommentarer till lösningar... Läs mer ...

 
 
 
Alla nyheter...