Koken met Confituur

Nieuw!
Ons kookboek 'Koken met confituur' >>Maak je eigen confituur met de Jambrouwerij

Schrijf je in voor een workshop >>

Ambachtelijk
De Jambrouwerij is een kleine ambachtelijke jammakerij in Riemst, vlakbij de  grens met Maastricht. Riemst is de poort van Haspengouw, dé fruitstreek van Vlaanderen, en precies dat Haspengouws fruit wordt in de brouwerij verwerkt tot heerlijke jams. In kleine hoeveelheden, zodat kwaliteit en authentieke smaken in ere worden gehouden.

Verschillende fruitsoorten worden met elkaar gecombineerd en dat levert vaak verrassende smaken op. Denk maar eens aan pruimen met appelsienzestes of peren met vanille en amandel. Ook worden er andere Limburgse producten gecombineerd met het fruit, bijvoorbeeld aardbeien met mousserende wijn van het Wijnkasteel van Genoels-Elderen, ook gelegen in Riemst, of met jenevers uit Hasselt.

Veel van het fruit dat de Jambrouwerij verwerkt komt uit oude boomgaarden, tuinen of bosranden en wordt zelf geplukt. Zo weet de brouwer precies waar het fruit vandaan komt en leert hij tevens de mensen kennen die erbij horen. Dat levert niet alleen interessante gesprekken op over het ambacht, maar ook recepten en ideeën voor nieuwe 'oude' smaken!


Vergeten vruchte
n
Vergeten vruchten' worden niet vergeten in de Jambrouwerij; kweeperen, mispels, oude perenrassen, vlierbloesems en vlierbessen, ze worden allemaal verwerkt tot heerlijke jams.

Ambassadeur van de Limburgse smaak
Ieder potje jam is een ambassadeur van de Limburgse smaak en dat is ook de visie van de Jambrouwerij: een breed publiek laten proeven van wat onze eigen bodem te bieden heeft.


We zijn in de brouwerij voornamelijk bezig met jams maken, maar ook op het web borrelt er vanalles. Om op de hoogte te blijven van onze jambrouwsels en activiteiten kun je je via Facebook of Twitter aanmelden.


Handhgemaakt in Limburgwww.puurlimburg.be