Historie

Dweilorkest De Borrelnootjes
Dit dweilorkest bestaat al een aardig tijdje. In 1955 is met leden van muziekvereniging St. Willibrordus uit Herveld-Andelst een boerenkapel opgericht: de Kluitenkloppers. Na een stop van circa 6 jaar is daar in 1969 weer nieuw leven ingeblazen door Dhr. W. van Bergen. Dit was op verzoek van carnavalsvereniging De Blauwe Strieken uit Valburg en ging men optreden als huiskapel.
 
In 1972 werd carnavalsvereniging De Deurdouwers in Herveld opgericht, en zijn we huiskapel in eigen dorp geworden. De naam De Kluitenkloppers werd veranderd in De Plekkers en het repetoire werd uitgebreid met egerlander muziek.  In 1975 zijn De Plekkers dan ook een egerlander kapel geworden onder de naam De Herandel Muzikanten. Na verloop van tijd is hier dweilorkest De Borrelnootjes uit ontstaan.
 
In het vroegste stadium van dit orkest, bestond de groep muzikanten alleen maar uit mannen. Na zo een paar jaartjes muziek te hebben gemaakt, werd de eerste vrouw in de groep opgenomen en al gauw volgden er meer!
 
Het dweilorkest heeft heel wat outfits en muzikanten versleten en momenteel bestaat het orkest uit 15 leden, die op moment van schrijven, zitten tussen de leeftijd van 18 tot 55 jaar.

Ook hebben de Borrelnootjes al twee CD's uitgebracht, die elders op deze website beluisterd kunnen worden!
 
        
 (De Kluitenkloppers, 1955).