Welkom

Vastentijd betekent traditioneel een tijd van stilvallen, soberheid en solidariteit. Welkom op de DBZ-site van de vastenactie waarmee we onze solidariteitsacties in de verf willen zetten.

We koppelen onze solidariteit aan concrete Salesiaanse projecten, waar we zelf ook op bezoek gaan via inleefreizen. De gezichten van de straatkinderen van Lubumbashi zijn al jarenlang het gezicht van onze DBZ vastenactie. Oeuvres Maman Marguerite is een Salesiaanse vzw die zich ontfermt over straatkinderen in Congo. Sinds kort hebben we ook een project in Rwanda. Onze Lubumbende werd in 2019 omgedoopt tot Crewanda en trok naar de provincie Muhazi waar er een beroepsschool gebouwd is die arme kinderen de kans geeft op een job later. De school geeft ook alfabetisering aan oudere kinderen die nog niet kunnen lezen of schrijven. Daarnaast krijgt ook Broederlijk Delen een stuk van de fondsen die wij jaar na jaar verzamelen. 

We willen in de zomer van 2021 twee groepen op inleefreis laten gaan: een naar Rwanda (Muhazi), een naar Congo (Lubumbashi). Dat zouden kleinere groepen zijn, om de kracht van een inleefreis nog sterker te maken. Leerlingen die dit schooljaar (2019-2020) in het vierde of het vijfde jaar zitten, krijgen later dit schooljaar info over de inleefreizen en over de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen!

Vastenacties op school

Hoe zamelen we geld in? 
Waarvoor wordt het gebruikt? 
Wat doen we nog meer, behalve geld inzamelen?


Inleefreis

Wie ging er mee in het verleden? 
Wat waren hun verhalen? 
Wat spookt de nieuwe ploeg uit? 
Is dit iets voor jou in de toekomst? 

Partners

Welk nieuws kregen we uit Lubumbashi? 
Wie zijn onze andere partners? 
Hoe werken we samen?