Home

Why Update?

posted Sep 8, 2016, 5:58 AM by Maarten De Spiegelaere


WhatsApp Privacy

posted Aug 31, 2016, 10:20 AM by Maarten De Spiegelaere   [ updated Aug 31, 2016, 10:22 AM ]

Wat gaat er precies veranderen? Nou, Facebook weet dat jij alles met je vrienden en familie deelt via WhatsApp. Dat je bent ontslagen, dat je zwanger bent, dat je wil afvallen, dat je op vakantie gaat naar Spanje maar nog een bikini moet kopen, dat je gaat verhuizen en ga zo maar door. Dit is voor een bedrijf als Facebook super waardevolle informatie! Want met deze informatie weten zij precies welke advertenties voor jou interessant zijn! Dus als jij via WhatsApp je zus vertelt dat je zwanger bent wil Facebook dit ook heel graag weten zodat ze je kunnen belagen met reclame voor luiers, babyvoeding en geboortekaartjes!

Maar wil jij eigenlijk wel dat Facebook weet dat je zwanger bent zodra je het aan je zus vertelt? Nou ik niet! Maar wat moet je nu doen? Na 30 september mag Facebook dit of jij mag WhatsApp niet meer gebruiken.. Ik zou bijna voor dat laatste kiezen maar er is gelukkig een andere oplossing!

Wil jij niet dat WhatsApp jouw persoonlijke informatie en gegevens deelt met Facebook? Je kan hier iets tegen doen! In de volgende video leggen we uit wat je moet doen!

Deel dit bericht met je vrienden op Facebook om ze te waarschuwen en deze oplossing

YouTube-video


Office 365 voor het onderwijs gratis downloaden

posted Oct 30, 2015, 5:39 AM by Maarten De Spiegelaere

Beste leerling

Omdat DBZ betaalt voor het gebruik van Microsoft-software op de schoolpc’s krijgen leerlingen en leerkrachten een work@home-recht voor “Office 365 voor het onderwijs”.

Office 365 is zowat het Microsoft-alternatief voor Google Apps. Met een Office 365-account kan je werken met de online apps van Microsoft Office én de programma’s (Word, Excel, Powerpoint, …) downloaden en installeren.

Via je @dbz-mailadres krijg je een gratis account op dit platform.

Belangrijke info: lees aandachtig!

 • de school informeert over dit interessant aanbod, maar het ICT-team van de school kan géén ondersteuning geven bij de installatie op thuistoestellen en eventuele problemen daarbij
 • downloaden en installeren is dus op eigen verantwoordelijkheid 
  (het is bv. mogelijk dat een reeds geïnstalleerde versie van Microsoft Office eerst verwijderd moet worden)
  lees daarom alle info op de download- en installatiepagina’s eerst zeer aandachtig
 • de programma’s die je kan downloaden, kunnen verschillen volgens je besturingssysteem
  (voor Windows-gebruikers is het bv. momenteel nog MS Office 2013, Mac-gebruikers downloaden wel reeds MS Office 2016)
 • je mag thuis installeren op maximum 5 toestellen: op Windows, Mac, iOS (iPad en iPhone), Android of Windows-tablets.

Hoe krijg je een gratis account op Office 365?

 • surf naar www.office.com/getoffice365 > kies “studenten” > klik op “aan de slag”
 • registreer met je @dbz-mailadres
 • je ontvangt op je @dbz-mailadres een mail met daarin een link
 • vul je persoonlijke gegevens in + een wachtwoord naar eigen keuze
  = dit wordt je nieuwe account op Office 365
  tip! hou het eenvoudig, neem hetzelfde wachtwoord als je DBZ-account
 • daarna kan je starten: programma’s downloaden en installeren, de online apps gebruiken, ...

Later aanmelden in Office 365

 • surf naar www.office.com > meld aan met je @dbz-mailadres en het wachtwoord dat je instelde voor je Office 365-account
 • eens aangemeld vind je info over hoe je Microsoft Office kan installeren op verschillende apparaten
 • je ziet daar ook op hoeveel en op welke apparaten je Microsoft Office reeds geïnstalleerd hebt.

De directie en het ICT-team


OnePlus X onthuld: goedkoop alternatief voor 'flagship killer'

posted Oct 29, 2015, 3:36 AM by Maarten De Spiegelaere   [ updated Oct 29, 2015, 3:41 AM ]

Grijp je kans voor een invite om de OnePlus X te bemachtigen (KLIK)


OnePlus X onthuld: goedkoop alternatief voor 'flagship killer'
Door Thomas Haenen, 29 oktober 2015 om 10:35

De OnePlus X is zojuist officieel aangekondigd op een presentatie in Londen. De nieuwe Android-smartphone is het kleine broertje van de OnePlus 2, met een lagere prijs maar ook oudere hardware.

De OnePlus X is alweer de derde smartphone van de Chinese fabrikant, nadat het bedrijf deze zomer deOnePlus 2 uitbracht. Net als eerdere toestellen zal de OnePlus X alleen verkocht worden via de site van de fabrikant, en enkel op basis van uitnodigingen.

Je kunt een OnePlus 2 kopen vanaf 5 november. Het toestel heeft een adviesprijs van 269 euro voor de 16GB versie. Je zult hem kunnen bestellen via de site van de fabrikant. Later verschijnt ook een limited edition keramische variant, die iets zwaarder is. Deze is vanaf 24 november verkrijgbaar en gaat 369 euro kosten.

OnePlus X specificaties

Waar de OnePlus 2 qua specificaties vergelijkbaar is met de beste smartphones van het moment, is de OnePlus X meer een middenklasser. Het toestel lijkt op gelijke voet te staan met bijvoorbeeld de Moto G (2015), en biedt goede hardware voor een aantrekkelijke prijs. Wel heeft de X enkele voordelen ten opzichte van andere smartphones in zijn prijsklasse. Zo heeft de telefoon een Full HD-resolutie. Ook is de X voorzien van een vingerafdrukscanner om het toestel snel te kunnen ontgrendelen.

 • 5 inch scherm met resolutie van 1080x1920 pixels
 • 13 megapixelcamera achterop, 8 megapixelcamera voorop
 • 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
 • Loopt op Android 5.1 Marshmallow, met OnePlus OxygenOS-interface
 • 2,5 GHz quad-core processor, 3 GB werkgeheugen

OnePlus heeft een opmerkelijke keuze gemaakt in de chipset. De fabrikant kiest voor de Snapdragon 801, een bijna twee jaar oude processor van Qualcomm. Hoewel deze nog altijd genoeg kracht biedt voor een smartphone in deze prijsklasse, is het wel een wat ouder model.  Zo wordt er bijvoorbeeld geen ondersteuning geboden voor 64-bit processen. Veel andere fabrikanten in dit segment van de markt kiezen voor een Snapdragon 410 of 615. Waarom OnePlus voor de oudere hardware kiest is wat onduidelijk. Net als de OnePlus 2 biedt de X geen ondersteuning voor NFC of snel opladen.

OxygenOS

Geruchten over de OnePlus X doken enkele maanden geleden voor het eerst op. Daarin werd het toestel nog de OnePlus Mini genoemd. Hoewel de X kleiner is dan de 5,5 inch OnePlus 2, is het 5 inch scherm lastig 'mini' te noemen. De OnePlus X is minder krachtig dan zijn grote broer, maar beschikt wel over de nieuwste software. OnePlus levert de eigen OxygenOS-interface mee voor Android. Deze is zeer aanpasbaar, en lijkt sterk op stock Android. Dat maakt de smartphones van OnePlus extra aantrekkelijk voor techfanaten. 

Het beveiligen van je smartphone

posted Oct 22, 2015, 4:34 AM by Maarten De Spiegelaere   [ updated Oct 24, 2015, 5:23 AM by Tim Moerman ]

Op je smartphone staat veel informatie die erg persoonlijk is en die andere niet altijd hoeven te zien. Het is daarom van groot belang je smartphone goed te beveiligen tegen dieven en hackers. Mobiele provider Simyo heeft hier een aantal tips om je smartphone goed te beveiligen en wil deze graag met je delen.

boefproof-580x430

Je smartphone beveilig je tegen dieven en hackers, maar wat zijn dat eigenlijk? Dieven zijn mensen die je smartphone proberen te stelen om zelf te gebruiken of eventueel om door te verkopen. Hackers zijn mensen die via het internet toegang proberen te krijgen tot je smartphone.

Tip 1: ontgrendelen aanzetten

Vergrendel je smartphone voor het geval je telefoon wordt gestolen. Dit kan door middel van een code of bij android via een veegpatroon. In de toekomst is het zelfs mogelijk om met je ogen een smartphone te kunnen ontgrendelen. Spraakherkenning is ook in ontwikkeling om hiermee te kunnen ontgrendelen.

Tip 2: update je besturingssysteem

Met het up to date houden van je besturingssysteem tref je de belangrijkste handeling om hackers buiten je smartphone te houden. Je moet er toch niet aan denken dat hackers in staat zijn om je WhatsApp berichten of erger nog je bankgegevens kunnen bereiken.

Tip 3: extra beveiligingsmethoden

Naast de eerder genoemde ‘standaard’ tips is het ook mogelijk om nog een stap verder te gaan in het beveiligen van je smartphone.

Tweestapsverificatie
Met een tweestapsverificatie kan je de cloud beter beveiligen, hier wordt namelijk veel informatie opgeslagen die op je smartphone staat.  Dit betekent dat je twee verschillende wachtwoorden moet invoeren voor je in de cloud kan komen.  Het ene wachtwoord bepaal je zelf en de andere krijg je binnen per sms.

Smart AppLock (alleen voor Android)

Helaas is deze extra beveiliging alleen voor Android telefoons mogelijk. Dit is een handige app waarmee je naast de standaard ontgrendeling ook een veegpatroon moet invoeren als je bijvoorbeeld je bankieren-app wilt openen.

Tip 4: lees verder
Op het blog staan nog meer tips om je smartphone goed te kunnen vergrendelen voor dieven en hackers. Zo kun je op afstand, via een computer, controle krijgen over je smartphone. Lees snel meer over het goed beveiligen van je smartphone.

Gaat je smartphone-batterij sneller stuk als je hem vaak oplaadt?

posted Sep 21, 2015, 6:01 AM by Maarten De Spiegelaere

Je mag je smartphone-batterij niet te vaak opladen, zeker niet als hij nog niet helemaal plat is, anders gaat de kwaliteit van je batterij er alleen maar op achteruit. Het is een oude volkswijsheid. Maar klopt ze ook?

Helemaal niet, zo meent technologie-auteur Jesse Hollington. ‘Je kan een iPhone, of een andere smartphonebatterij, niet ‘overladen’. Elk toestel dat een Lithium Ion of een Lithium Polymeer batterij heeft, heeft een ingebouwd circuit dat de stroom vanzelf afsluit op het moment dat de batterij volledig opgeladen is. Het is zelfs schadelijker om je iPhone helemaal plat te laten gaan. Lithium Ion batterijen hebben een gelimiteerd aantal ‘heropladingen’ vooraleer ze stuk gaan. bij een iPhone ligt dat aantal rond de 500 volledige heroplaadbeurten. Wanneer je iPhone nog voor 90% batterij heeft en je laadt hem op, verbruik je maar 10% van een heroplaadbeurt. Laat je je batterij echter helemaal plat gaan, dan heb je meteen een volledige heroplaadbeurt verbruikt. Simpel gezegd komt het hier op neer: als je je batterij steeds volledig plat laat gaan, gaat ze sneller stuk zijn dan wanneer je ze bijna altijd aan het stroomnet laat’, aldus Hollington tegen The Independent.


Maak 15x kans op een OnePlus Two invite

posted Sep 10, 2015, 4:44 AM by Maarten De Spiegelaere

OnePlus verraste vorig jaar vriend en vijand met de OnePlus One, een betaalbare smartphone die de naam “flagshipkiller” waard is. Dit jaar bouwt de fabrikant verder op dat elan met de OnePlus Two, en levert het opnieuw een knap toestel af aan een interessante prijs. Onze uitgebreide review lees je hier.

Net zoals dat bij de One het geval was, is ook de OnePlus Two in eerste instantie alleen op uitnodiging verkrijgbaar. Die uitnodigingen zijn gegeerd en moeilijk vast te krijgen, maar ZDNet-lezers kunnen nu hun kans wagen om er eentje te bemachtigen.

Registreer je hier om kans te maken.


Apple lanceert langverwachte iPad Pro

posted Sep 10, 2015, 4:38 AM by Maarten De Spiegelaere   [ updated Sep 10, 2015, 5:06 AM ]


Technologiebedrijf Apple heeft woensdag in het Amerikaanse San Francisco de iPad Pro gelanceerd. ‘Dit is het grootste nieuws over de iPad sinds de iPad’, zei Apple-baas Tim Cook, die de iPad Pro ‘de krachtigste iPad die we ooit hebben gemaakt’ noemde. Apple stelde in de loop van de avond niet alleen verbeterde iPhones en een nieuwe iOS-versie voor, maar ook de stevige upgrade van Apple TV. Vooral met dat laatste hoopt Apple eindelijk een vaste plaats te veroveren in onze woonkamer.

De grootste vernieuwing van de iPad met de iPad Pro is dat het toestel een groter formaat heeft dan de iPad Air. De iPad Pro heeft een formaat van 12,9 inch ten opzichte van de 9,7 inch van de iPad Air; en een resolutie van 2732 x 2048 pixels.

De iPad Pro weegt ongeveer 712 gram en hoewel hij maar 6,9 millimeter dik is, garandeert Apple een batterijduur van 10 uur. De nieuwe iPad heeft ook een A9X-processor aan boord. Daardoor zou de iPad Proj 360 keer sneller zijn dan de originele iPad. Apple lanceert ook een toetsenbord en een pen, de ‘pencil’, voor de nieuwe iPad. Daarmee wil de Amerikaanse elektronicafabrikant zich duidelijk positioneren tegenover de Microsoft Surface Pro. Het toetsenbord zit verwerkt in het hoesje dat je aan je iPad kan bevestigen en de pencil kan net zoals de Surface Pen van Microsoft registreren hoe hard je op het scherm drukt.

De iPad Pro, die beschikbaar zal zijn vanaf november, richt zich voorlopig niet op de gewone consument, maar wel op bedrijven en onderwijsinstellingen. De prijs voor de nieuwe iPad varieert van 799 dollar tot 1079 dollar. Voor het pencil betaal je nog eens 99 dollar extra en voor het toetsenbord 169 dollar.

Apple TV

Wat in 2007 oorspronkelijk begon als een ‘hobbyproject’ van Apple, zou na vanavond eindelijk een volwassen product moeten zijn. Door Apple TV een forse upgrade te geven, hoopt de elektronicafabrikant definitief in te grijpen in onze manier van televisiekijken. Want die is de afgelopen jaren grondig veranderd, en dat heeft de elektronicareus al een tijdje door.

Met het toestel - dat eruit ziet als een kleine digicorder - kon u tot nog toe (draadloos) vanop uw gsm, tablet of laptop multimediabestanden naar uw televisietoestel streamen.

Apple heeft de vierde generatie Apple TV voorzien van een nieuwe gebruikersinterface. Het tvOS besturingssysteem is gebaseerd op iOS 9 en geeft apps op een overzichtelijke manier weer in blokken op het startscherm. Apple TV trekt met deze upgrade de kaart van de apps. Tijdens de presentatie toonde Tim Cook de nieuwe apps van Netflix, HBO Now, Rayman Adventures, Disney Infinity, Guitar Hero en de nodige kindergames en fitness-apps.

Games

Op het startscherm van de Apple TV zijn alle geïnstalleerde apps te vinden die je kan downloaden uit de App Store. Standaard zijn de courante Apple diensten al aanwezig, zoals iTunes films, iTunes tv-series en Apple Music. Het navigeren door de menu’s doe je met de nieuwe afstandsbediening, die is voorzien van een klein touchpad, een knop om terug te keren naar het startscherm en een knop om Siri te activeren.

De vernieuwde set top box van Apple TV krijgt een meer krachtige processor, waardoor het toestel ook zwaardere apps zal kunnen draaien. En dat is onder meer goed nieuws voor gameliefhebbers, die de games voortaan ook naar het toestel kunnen downloaden via de App Store.

Ook de afstandsbediener van het toestel werd vernieuwd, met ook daar speciale aandacht voor gamers. De remote zal een touchpad bevatten - zoals we al gewoon zijn bij de Macbooks, maar ook gameknoppen en een Siri-microfoon, zodat u het toestel commando’s kan dicteren.

Apple wil met deze veranderingen duidelijk een polyvalent toestel in de markt zetten dat niet alleen invloed zal hebben op ons kijkgedrag, maar ook algemeen op ons beleefgedrag in de woonkamer. ‘De toekomst van Apple Tv is apps. Daarvoor hebben we krachtige hardware nodig, een modern besturingssysteem, een nieuwe gebruikservaring en een App Store’, aldus Tim Cook.

De vernieuwde Apple TV gaat 149 dollar kosten voor 32 GB of 199 dollar voor 64 GB. Apple TV wordt gelanceerd in oktober.

Nog vernieuwingen 

Apple kwam tijdens deze voorstelling ook naar buiten met de iPhone6s en iPhone6s Plus, toestellen die onder meer een pak sneller en steviger zullen zijn. De belangrijkste nieuwe functie van de smartphones is de introductie van ‘force touch’, waarmee uw telefoontoestel anders reageert naarmate u harder of zachter op het scherm drukt.


1-8 of 8