Αρχική (Home)


ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙΘΜΟ: 4090707-8

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 1017

Με δύο διακρίσεις επέστρεψε, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, η αποστολή των Κυπρίων Μαθητών από το Coventry του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου διοργανώθηκε, στο Πανεπιστήμιο του Warwick, η 28η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Ο Κυριάκος Ιωάννου, του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου εξασφάλισε Χάλκινο Μετάλλιο και ο Αυγουστίνος Ιωάννου του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού απέσπασε Έπαινο.

Την αποστολή αποτελούσαν εκτός από τους πιο πάνω διακριθέντες μαθητές και οι μαθήτριες Ζήνα Χαραλάμπους του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» και Άντρεα Ηλία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, από τη Λευκωσία. Οι μαθητές είχαν επιλεγεί μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Συνοδοί στην αποστολή ήσαν ο Κωνσταντίνος Γρουτίδης, καθηγητής Βιολογίας, και ο Ανδρέας Δημητρίου, ερευνητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συντονίστρια της αποστολής η Δρ Χριστίνα Σιδερά, ΒΔ.

Με την ολοκλήρωση της 28ης Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Βιολογίας (IΒO) 2017, που διεξήχθη μεταξύ 23‑30 Ιουλίου 2017 και έλαβαν μέρος 68 χώρες με 4 αντιπροσώπους η κάθε μια, η Κύπρος απέσπασε το τρίτο κατά σειρά χάλκινο μετάλλιο της στο θεσμό επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή εργασία που αργά, αλλά σταθερά και αθόρυβα, επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιολογίας στη Μέση Γενική Εκπαίδευση της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας συγχαίρει τους μαθητές μας, τους καθηγητές τους, τη Βιολογική Εταιρεία Κύπρου και γενικά όλους όσους συνέβαλαν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη μεγάλη αυτή επιτυχία των παιδιών μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε προς το ακαδημαϊκό προσωπικό, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, που είχε εμπλακεί στην προετοιμασία των μαθητών μας. Η Κυπριακή Αποστολή κατά την άφιξή της στο  Αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με το Χάλκινο μετάλλιο 

Τελετή βράβευσης διακριθέντων μαθητών/τριών σε Παγκύπριους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Βιολογίας, Γεωγραφίας και Επιστήμης κατά τη Σχολική Χρονιά 2016-2017. Η επίδοση των βραβείων και διπλωμάτων στα διακριθέντα σχολεία και τους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, 13:30-14:30, στην Αίθουσα Τελετών (Ισόγειο) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στη Λευκωσία, παρουσία του έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Δρα Κώστα Καδή.


Έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της Β' φάσης της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Βιολογίας 2017, καθώς και τα αποτελέσματα των Ολυμπιάδων Α, Β και Γ Γυμνασίου (IJSO).


Επικοινωνία
 mikis@cablenet.com.cy