Αρχική (Home)ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η 3η ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ IBO ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 03/03/2019 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 20/01/2019 ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ. Η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου, σε συνεργασία με τη FEBS (Science and Society Committee - Επιτροπή Επιστήμης και Κοινωνίας της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Βιοχημικών Εταιρειών – FEBS), διοργανώνει ημερίδα με θέμα το Μικροβίωμα. Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019. Πληροφορείες στο προκαταρκτικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται κάτω από την αφίσα. 

Για να μεταφερθείτε στη σχετική σελίδα πατήστε εδώ


Σημαντική διάκριση είχε και πάλι η Κύπρος στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2018 που διεξήχθη στην Τεχεράνη του Ιράν, από 15 - 22 Ιουλίου.

Η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε τα χαράματα τις 23ης Ιουλίου έχοντας στις αποσκευές της 1 χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αυγουστίνος Ιωάννου (Λύκειο Αγ. Ιωάννη), ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές μας, Κωνσταντίνος Τσιολάκκης (Λύκειο Παραλιμνίου), Γιώργος Πέτρου (Λύκειο Κοκκινοχωρίων), Ανδρέας Δραμιώτης (Λύκειο Παλιομετόχου), πέτυχαν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Οι τέσσερεις (4) μαθητές μας είχαν επιλεγεί, μεταξύ 687 υποψηφίων, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας συμμετέχοντας αρχικά στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ). Στη συνέχεια οι μαθητές μας, με το πέρας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, από μέλη του προσωπικού του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο να καλύψουν κενά, λόγω του περιορισμένου αναλυτικού μας προγράμματος, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Η φετινή διάκριση στη 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που είναι η έκτη κατά σειρά για την Κύπρο, είναι αποτέλεσμα τόσο της εξαιρετικής προσπάθειας των μαθητών μας όσο και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση, σε συνάρτηση με την εθελοντική προσφορά δεκάδων συναδέλφων που στηρίζουν τον θεσμό της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Βιολογίας.  

Το ΥΠΠ και η ΒΕΚ συγχαίρουν θερμά τους μαθητές μας και ευχαριστούν τους Πανεπιστημιακούς,  ερευνητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία της ομάδας, τους συνοδούς της αποστολής Κωνσταντίνο Γρουτίδη, καθηγητή Βιολογίας και Ανδρέα Δημητρίου, ερευνητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη Εθνική Συντονίστρια Δρα Χριστίνα Σιδερά, Βιολόγο, ΒΔ, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

       

Οι μαθητές μας Αυγουστίνος Ιωάννου (Λύκειο Αγ. Ιωάννη), Κωνσταντίνος Τσιολάκκης (Λύκ. Παραλιμνίου), Γιώργος Πέτρου (Λύκ. Κοκκινοχωρίων) και Ανδρέας Δραμιώτης (Λύκ. Παλιομετόχου)


Όλη η ύλη, σε μορφή ΡΡΡ, υπάρχει τώρα στη σελίδα Μαθήματα PPPs.

Επικοινωνία
 mikis@cablenet.com.cy