Αρχική (Home)Νέα διάκριση της Κύπρου με χάλκινο μετάλλιο στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2019

Σημαντική διάκριση είχε και πάλι η Κύπρος στη 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO 2019) που διεξήχθη στο Szeged της Ουγγαρίας, από 14 - 21 Ιουλίου.

Η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε τα χαράματα τις 22ας Ιουλίου έχοντας στις αποσκευές της 1 χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Ιωάννης Λαζάρου (Λύκειο Ακροπόλεως Λ/σίας), ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές μας, Μιχαήλ Τεμβριώτης (Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου), Θωμάς Τσιοπανής (Παγκύπριο Γυμνάσιο Λ/σίας) και Στυλιανός Παπαγιάννης (Λύκειο Λατσιών Λ/σίας), πέτυχαν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Οι τέσσερεις μαθητές μας (βλ. φωτό μαζί με τους συνοδούς τους) είχαν επιλεγεί, μεταξύ 737 υποψηφίων, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 30ή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας συμμετέχοντας αρχικά στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ). Στη συνέχεια οι μαθητές μας, με το πέρας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, από μέλη του προσωπικού του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Κολλεγίου ΚΕΣ, με στόχο να καλύψουν κενά, λόγω του περιορισμένου αναλυτικού μας προγράμματος, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Η φετινή διάκριση στην 30η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που είναι η έβδομη κατά σειρά για την Κύπρο, είναι αποτέλεσμα τόσο της εξαιρετικής προσπάθειας των μαθητών μας όσο και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση, σε συνάρτηση με την εθελοντική προσφορά δεκάδων συναδέλφων που στηρίζουν το θεσμό της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Βιολογίας.  

Το ΥΠΠ και η ΒΕΚ συγχαίρουν θερμά τους μαθητές μας και ευχαριστούν τους Πανεπιστημιακούς, ερευνητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία της ομάδας, τους συνοδούς της αποστολής Κωνσταντίνο Γρουτίδη, καθηγητή Βιολογίας και Ανδρέα Δημητρίου, ερευνητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και την Εθνική Συντονίστρια Δρα Χριστίνα Σιδερά, Βιολόγο, ΒΔ, για την πολύτιμη βοήθειά τους.             


ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ FREDERICK

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για τον επόμενο ακαδημαϊκό κύκλο σπουδών το ΠανεπιστήμιοFrederick, προσφέρει για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη, μια υποτροφία 50% και δύο υποτροφίες 30% στο σύνολο των διδάκτρων. Οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν τις υποτροφίες αυτές (50% και 30%) στη βάση ακαδημαϊκών και εισοδηματικών κριτηρίων.


Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης σε όλα τα μέλη, της Βιολογικής Εταιρίας Κύπρου υποτροφίες που αφορούν σε έκπτωση 25% στο σύνολο των διδάκτρων.


Δικαίωμα εισδοχής στο πρόγραμμα έχουν άτομα κάτοχοι πτυχίου συναφούς με όλα τα επίπεδα και ειδικότητες εκπαίδευσης (προσχολική, δημοτική και μέση εκπαίδευση), με περιβαλλοντικές επιστήμες (π.χ. μηχανική περιβάλλοντος, δασολογία, γεωλογία, γεωπονία κ.α.) ή κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες (π.χ. οικονομία).


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν αίτηση για εισδοχή στο πρόγραμμα και την αίτηση για παραχώρηση υποτροφίας (μια αίτηση υποτροφίας για το κάθε είδος υποτροφίας που αιτούνται) και να τις αποστείλουν στο γραφείο σπουδών (info@frederick.ac.cyμέχρι και τις 30 Αυγούστου 2019. Μαζί με την αίτησή οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν και τα πιο κάτω έντυπα:

-          ένα βιογραφικό σημείωμα,

-          μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος,

-          αντίγραφο πτυχίου,

-          δύο συστατικές επιστολές ,

-          άλλα αποδεικτικά / βεβαιώσεις ποσόντων.

-       Για τις υποτροφίες 25% που απευθύνονται στα μέλη των συγκεκριμένων φορέων, οργανισμών και οργανώσεων,  απαιτείται και η προσκόμιση βεβαίωσης ότι ο/η υποψήφιος/α είναι μέλος του συγκεκριμένου φορέα, οργανισμού ή οργάνωσης.

Τα αποτελέσματα, μετά την εξέταση των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2019.Σημαντική διάκριση είχε και πάλι η Κύπρος στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2018 που διεξήχθη στην Τεχεράνη του Ιράν, από 15 - 22 Ιουλίου.

Η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε τα χαράματα τις 23ης Ιουλίου έχοντας στις αποσκευές της 1 χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αυγουστίνος Ιωάννου (Λύκειο Αγ. Ιωάννη), ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές μας, Κωνσταντίνος Τσιολάκκης (Λύκειο Παραλιμνίου), Γιώργος Πέτρου (Λύκειο Κοκκινοχωρίων), Ανδρέας Δραμιώτης (Λύκειο Παλιομετόχου), πέτυχαν ένα πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι.

Οι τέσσερεις (4) μαθητές μας είχαν επιλεγεί, μεταξύ 687 υποψηφίων, για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας συμμετέχοντας αρχικά στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας την οποία διοργανώνει κάθε χρόνο η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου (ΒΕΚ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ). Στη συνέχεια οι μαθητές μας, με το πέρας των Παγκυπρίων Εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα, από μέλη του προσωπικού του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κύπρου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, με στόχο να καλύψουν κενά, λόγω του περιορισμένου αναλυτικού μας προγράμματος, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Η φετινή διάκριση στη 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ), που είναι η έκτη κατά σειρά για την Κύπρο, είναι αποτέλεσμα τόσο της εξαιρετικής προσπάθειας των μαθητών μας όσο και της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία μας από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση, σε συνάρτηση με την εθελοντική προσφορά δεκάδων συναδέλφων που στηρίζουν τον θεσμό της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Βιολογίας.  

Το ΥΠΠ και η ΒΕΚ συγχαίρουν θερμά τους μαθητές μας και ευχαριστούν τους Πανεπιστημιακούς,  ερευνητές και συναδέλφους εκπαιδευτικούς, που εργάστηκαν εθελοντικά για την προετοιμασία της ομάδας, τους συνοδούς της αποστολής Κωνσταντίνο Γρουτίδη, καθηγητή Βιολογίας και Ανδρέα Δημητρίου, ερευνητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και τη Εθνική Συντονίστρια Δρα Χριστίνα Σιδερά, Βιολόγο, ΒΔ, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

       

Οι μαθητές μας Αυγουστίνος Ιωάννου (Λύκειο Αγ. Ιωάννη), Κωνσταντίνος Τσιολάκκης (Λύκ. Παραλιμνίου), Γιώργος Πέτρου (Λύκ. Κοκκινοχωρίων) και Ανδρέας Δραμιώτης (Λύκ. Παλιομετόχου)


Όλη η ύλη, σε μορφή ΡΡΡ, υπάρχει τώρα στη σελίδα Μαθήματα PPPs.

Επικοινωνία
 mikis@cablenet.com.cy