Discurs Cazanciuc Robert

ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIŢIEI CIVILE

 

 

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei

 

           Stimaţi invitaţi, dragi colegi, discutând de coduri, evident că a fost doar un prim pas în încercarea de reformă a sistemului. Greul de aici încolo urmează şi, evident, el cade în foarte mare măsură pe întreg sistemul judiciar, pe judecători, pe procurori, pe grefieri, pe toţi cei care vor cu adevărat să contribuie la reforma sistemului de justiţie din România.

          Evident, un rol important în aşezarea lucrurilor o să-l aibă în perioada următoare doctrina care va trebui să-şi îndrepte atenţia asupra noilor instituţii juridice, iar pe de altă parte cu fiecare dosar în parte trebuie să dăm practic viaţă noii viziuni de reformă a sistemului atât în materie civilă, dar şi în materie penală.
          Nu trebuie să uităm în tot acest efort al profesioniştilor de cetăţeni, cei care trebuie să fie beneficiarii acestei reforme menite, în atenţia iniţiatorilor, să-i facă viaţa mai uşoară, mai sigură, mai la adăpostul legii. Cetăţeanul în ipostaza aceasta de 'justiţiabil' trebuie să aibă acces la acele informaţii necesare pentru înţelegerea sistemului, pentru înţelegerea serviciului public pe care îl accesează pentru a-şi cunoaşte drepturile şi obligaţiile, pentru a şti ce să pretindă în mod rezonabil de la justiţie. O astfel de abordare este cu atât mai necesară cu cât justiţia tinde să devină cu caracter transfrontalier, la nivel european încercăm să consolidăm un sistem de reglementare menit să alinieze sistemele naţionale la standarde comune. Aş aminti aici faptul că justiţia civilă din România se regăseşte printre sistemele performante ale Uniunii Europene şi ultimul raport SCOREBOARD care monitorizează materia civilă şi administrativă, arată că România se găseşte undeva la jumătatea clasamentului dacă discutăm doar de termene de soluţionare a cauzelor în materie civilă.

          Deschiderea accesului gratuit a bazei de date normative a României este un pas important, aşa cum este şi lansarea acestor ghiduri sub egida CSM şi a INM. Credem noi că acest demers completează iniţiativa Ministerului Justiţiei de a deschide baza de date normative către întreaga populaţie.

           Existenţa unor ghiduri care să ofere răspunsuri directe unor întrebări punctuale, de interes imediat ale cetăţeanului în demersul său judiciar este de natură să apropie justiţiabilul de activitatea de înfăptuire a justiţiei, să-i traducă într-un limbaj accesibil sistemul de valori pe care se întemeiază, să-i dea un justificat sentiment că apelează la un serviciu al statului care este menit să-i servească interesele legitime.
           Evident toate aceste eforturi de apropiere a justiţiei de cetăţean sunt completate şi de demersurile care vizează îmbunătăţirea condiţiilor din instanţă, de aceea am mai vorbit de un program de investiţii la nivel naţional în sediile instanţelor, în special în capitalele de judeţ, dar şi prin continuarea programului de alocare de resurse umane, aşa cum ne-am angajat în urmă cu 2 ani de zile.

            Eforturile de comunicare, de organizare, de investiţii trebuie susţinute şi de un proces de schimbare a mentalităţilor, de aceea am încercat să demarăm, am demarat încă de anul trecut cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al CSM-lui un program de educaţie juridică în şcoli, prin care magistraţii predau noţiuni elementare de drept tinerilor, în lipsa unor repere clare credem noi, al unui filtru intern care să conducă la autocenzură, astfel încât încălcarea legii să constituie cu adevărat o excepţie. Fără acest efort consolidarea sistemului de justiţie va fi unul mai complicat şi mai de durată.

            Aş insista şi pe importanţa pe care, evident, o are magistratul în acest proces complex de câştigare a încrederii cetăţenilor, pentru că judecătorul este, în fond, cel care stă în faţa cetăţeanului şi cel de la care cetăţeanul aşteaptă aplicarea legii.

            Fără un corp al magistraţilor foarte bine pregătiţi, care să pună în primul plan justiţiabilul, dar mai ales dincolo de orice suspiciune de părtinire sau criterii subiective, nu se poate realiza, din păcate, această creştere a încrederii.

               Am constat cu plăcere de la preluarea mandatului că există foarte mulţi magistraţi conştienţi de aceste riscuri care planează asupra sistemului dacă pierdem încrederea cetăţeanului, iar acest lucru nu ne va permite să ne dezvoltăm şi să consolidăm sistemul, să alocăm resursele de care are nevoie, să apropiem cetăţeanul de sistem, aşa cum spuneam.

              Există o colaborare foarte bună, în momentul de faţă, între instituţiile din sistem. Din punctul meu de vedere ca fost magistrat, ca ministru, sunt toate condiţiile ca toată lumea să meargă în aceeaşi direcţie, nu sunt doar vorbe mari, este o societate în care sunt foarte multe priorităţi: educaţie, sănătate, justiţie şi noi trebuie să demonstrăm societăţii că suntem o prioritate nu doar pentru că ne spune cineva şi că suntem pe o scară de valori de care cetăţeanul are nevoie să se apropie şi depinde doar de noi să fim aproape de cetăţeni şi să ne înţeleagă cu adevărat menirea.

               Mulţumesc pentru invitaţie! Succes în aceste demersuri! Fără acest tip de demers, chiar dacă la un moment dat poate părea puţin tehnic, şansele noastre de reuşită împreună sunt mai mici.
Mulţumesc!