ContactgegevensChristelijke basisschool 'De Parel'
Leeuwerikstraat 5
3291 XJ Strijen

Telefoon: 078-6742496

e-mail: deparel@csgdewaard.nl

Volg ons op  https://www.facebook.com/deparelstrijen/?fref=photo

Welkom op onze website.

Christelijke basisschool ‘De Parel’ telt ongeveer 210 leerlingen, die verdeeld over 8 groepen onderwijs ontvangen. Wij maken gebruik van een schitterend gebouw, dat gekenmerkt wordt door ruime werkplekken op de gangen, een mooie gemeenschapsruimte centraal in de school en een atelier waar tijdens de creatieve lessen gewerkt wordt. In de groepen 1 t/m 8 maken wij gebruik van interactieve schoolborden, waarmee de buitenwereld rechtstreeks via internet in ons onderwijs gehaald kan worden. 

Achter en naast de school bevindt zich een mooi ruim schoolplein waar de leerlingen, op aparte stukken voor de onder- en bovenbouw, naar hartelust kunnen spelen.

In ons onderwijs komen naast godsdienst uiteraard alle wettelijk verplichte vakken aan de orde. Een positieve sociaal-emotionele ontwikkeling beschouwen we als voorwaarde om tot leren te komen. Daar hebben we dan ook extra aandacht voor.  

Op deze website wordt regelmatig actuele informatie geplaatst en u kunt er de belangrijkste zaken m.b.t. onze school vinden. Aangezien een website slechts een eerste indruk kan geven nodigen wij u van harte uit om onze school ook daadwerkelijk te bezoeken en alles in het echt te zien, de sfeer te proeven en alle nog resterende vragen te stellen. 

Het schoolteam De Parel

Actueel:


Groep 7 opent Plukfestijn De Peerdegaerdt

Vrijdag 15 september is groep 7 naar de Peerdegaerdt geweest om samen met andere scholen het Plukfestijn te openen. Na de opening hebben de kinderen diverse workshops gevolgd, o.a. appelmoes maken, appels en peren plukken, insectenhotels maken, uilenballen pluizen, cartoon tekenen, kruidentuin, olijven, fruit versappen en wolspinnen.

OpenMonumentenKlassendag

Vrijdag 8 september was het OpenMonumentenKlassendag. De groepen 7 & 8 hebben hieraan meegedaan.
Beide groepen begonnen met een digitale les over Monumensjes. Bij groep 7 kwam de burgemeester nog op bezoek en hij vertelde over een aantal monumenten in Strijen en omstreken. Groep 7 heeft hierna het Museum van Strijen bezocht en groep 8 kreeg een rondleiding in de Hervormde Kerk.