Cowboybyen - Sortemosen i HerlevEjendomskontoret ligger Hækmosen 2 F og er åbent for personlig eller telefonisk henvendelse hver dag mellem 7:30 og 9:00. Telefon: 4449 1248.

Du kan altid skrive til ejendomskontoret på
eller du kan indtale en besked på telefonsvareren. 

Cowboybyen findes også på Facebook. Her kan beboerne selv komme med indlæg.

Nyeste meddelelser

  • Referat fra bestyrelsesmøder 2-2-2017 I brugermanualen til de renoverede boliger står der, at vinduer og døre skal smøres og at træværk på altaner og vinduer skal olieres årligt. I stedet for at tilføje disse krav til vedligeholdelsesreglementet undersøges, hvad eksterne håndværkere skal have for at udføre arbejdet.Bestyrelsen foreslår, at hver udvidelse skal koste 50 kr. om måneden, og overvejer at skifte KAB service fra lille pakke til stor pakke for at få bedre juridisk rådgivning og administrativ hjælp til ejd.kt.Link til hele referatet. 
    Sendt 10. feb. 2017 10.41 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Referat fra bestyrelsesmødet 19-01-2017 Bestyrelsen drøftede vedligeholdelsesreglementet og hvordan brugermanualen til de renoverede boliger bliver integreret. Der skal laves et forslag sammen med driftschefen og ejendomskontoret. Det Grønne Udvalg har holdt møde og vil lave en liste over de opgaver, som ejendomskontoret skal løse og andre opgaver, som kan løse af klyngerne og på fælles arbejdsdage.Belysningen i Sortemosen trænger til fornyelse, og mulige løsninger undersøges. Renoveringen laver et opsamlingsheat for fejl og mangler, der er registreret, men endnu ikke udført.Link til hele referatet
    Sendt 26. jan. 2017 10.00 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Cowboybyens historie På siden Cowboybyens historie findes beskrivelser af Sortemosens arkitektur og af arkitekt Halldor Gunnløggson, der tegnede husene. Der er også billeder fra hans eget hus med store skydedøre og udsigt til hav og have - ligesom i Cowboybyen.
    Sendt 13. jan. 2017 11.45 af cowboymail Erling ‎(85)‎
Viser post 1 - 3 af 139. Vis flere »Billedet af klyngesøen er taget 05-01-2017. 
Se flere billeder fra Cowboybyen på dette link.

Cowboybyen er den lokale betegnelse for bebyggelsen for enden af Sortemosevej - en sidevej til Ring 4 i Herlev Kommune.
 
Husene er arkitektonisk helt særlige. Det er rækkehuse bygget i 1978, og det siges, at arkitekten har ladet sig inspirere af japanske huse. Husene er firkantede og findes i et eller to plan. Der er 121 huse i bebyggelsen - flest i 2 plan. Bebyggelsen kaldes måske cowboybyen, fordi alle husene har en veranda  ud for køkken og stue. Husene er udvendigt beklædt med trykimprægneret træ,  hvilket sammen med de store panoramavinduer giver husene et unikt præg.   

Fra 2014 til 2016 blev husene renoveret: alle fik nyt tag med bedre isolering, og de almene boliger fik nyt badeværelse og skiftet vinduer og døre.
 
Husene ligger i små klynger i et moseområde med mange piletræer og søer. I området er der et rigt dyreliv med bl.a. frøer, flagermus, fugle og hjorte. Cowboybyen ligger kun ca. 500 meter fra Hareskoven. 
 
Cowboybyen omfatter en afdeling i den selvejende almennyttige boligforening Sortemosen, og 21 huse, der i 2008 og 2009 blev solgt fra som ejerlejligheder. Den daglige administration varetages af KAB. 

 
Undersider (1): Dokumenter