Cowboybyen - Sortemosen i HerlevEjendomskontoret ligger Hækmosen 2 F og er åbent for personlig eller telefonisk henvendelse hver dag mellem 7:30 og 9:00. Telefon: 4449 1248.

Du kan altid skrive til ejendomskontoret på
eller du kan indtale en besked på telefonsvareren. 

Cowboybyen findes også på Facebook. Her kan beboerne selv komme med indlæg.

Nyeste meddelelser

  • Referat fra bestyrelsesmøder 6-4-2017 Bestyrelsen ønsker gadebelysningen fornyet, hvilket vil koste knap 1 mio. kr. En del af pengene kan findes i overskud på regnskabet fra 2016. Der er kommet tilbud på smøring af vinduer/låse og på oliering af hårdt træ ved vinduer og altaner til behandling på et kommende afdelingsmøde/generalforsamling. Regnskabet for renoveringen skal behandles på byggemøde nr 48 i maj måned.Link til hele referatet.
    Sendt 12. apr. 2017 13.29 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Referat fra bestyrelsesmøder 2-3-2017 Allan Andersen er ansat som driftsleder af ejendomskontoret den 1. marts, og bestyrelserne ser frem til et godt samarbejde. Ballerup Forsynings kloakarbejde ved Klyngesøen er dårligt udført og terrænet er ikke retableret. Tinglysning af servitut om den nye linjeføring afventer svar på henvendelse. Der foreslås ekstraordinært afdelingsmøde/generalforsamling 13-6 til drøftelse af ændring af råderet og vedligeholdelsesreglement, ny belysning, tinglysning af servitut og vedtægtsændring om betaling for ekstra vedligeholdelse ved udvidelse af huse.Link til hele referatet
    Sendt 14. mar. 2017 12.10 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Referat fra bestyrelsesmøder 2-2-2017 I brugermanualen til de renoverede boliger står der, at vinduer og døre skal smøres og at træværk på altaner og vinduer skal olieres årligt. I stedet for at tilføje disse krav til vedligeholdelsesreglementet undersøges, hvad eksterne håndværkere skal have for at udføre arbejdet.Bestyrelsen foreslår, at hver udvidelse skal koste 50 kr. om måneden, og overvejer at skifte KAB service fra lille pakke til stor pakke for at få bedre juridisk rådgivning og administrativ hjælp til ejd.kt.Link til hele referatet. 
    Sendt 10. feb. 2017 10.41 af cowboymail Erling ‎(85)‎
Viser post 1 - 3 af 141. Vis flere »Billedet af klyngesøen er taget 05-01-2017. 
Se flere billeder fra Cowboybyen på dette link.

Cowboybyen er den lokale betegnelse for bebyggelsen for enden af Sortemosevej - en sidevej til Ring 4 i Herlev Kommune.
 
Husene er arkitektonisk helt særlige. Det er rækkehuse bygget i 1978, og det siges, at arkitekten har ladet sig inspirere af japanske huse. Husene er firkantede og findes i et eller to plan. Der er 121 huse i bebyggelsen - flest i 2 plan. Bebyggelsen kaldes måske cowboybyen, fordi alle husene har en veranda  ud for køkken og stue. Husene er udvendigt beklædt med trykimprægneret træ,  hvilket sammen med de store panoramavinduer giver husene et unikt præg.   

Fra 2014 til 2016 blev husene renoveret: alle fik nyt tag med bedre isolering, og de almene boliger fik nyt badeværelse og skiftet vinduer og døre.
 
Husene ligger i små klynger i et moseområde med mange piletræer og søer. I området er der et rigt dyreliv med bl.a. frøer, flagermus, fugle og hjorte. Cowboybyen ligger kun ca. 500 meter fra Hareskoven. 
 
Cowboybyen omfatter en afdeling i den selvejende almennyttige boligforening Sortemosen, og 21 huse, der i 2008 og 2009 blev solgt fra som ejerlejligheder. Den daglige administration varetages af KAB. 

 
Undersider (1): Dokumenter