Cowboybyen - Sortemosen i Herlev"Velkommen til Sortemosen" se folderen på dette link

Ejendomskontoret ligger Hækmosen 2 F og er åbent for personlig henvendelse hver dag mellem 7:30 og 8:30 og telefonisk henvendelse mellem 8:30 og 9:00 på telefon: 4449 1248. Link til meddelelsen om bedre service.

Du kan altid skrive til ejendomskontoret på
eller du kan indtale en besked på telefonsvareren. 

Cowboybyen findes også på Facebook. Her kan beboerne selv komme med indlæg.

Nyeste meddelelser

  • Referat fra bestyrelsesmøde 7-2-2019 Der ser ikke ud til at være problemer med rotter i Cowboybyen i øjeblikket. Bestyrelsen holder møde med ejd.kt., kommune og rottefænger om forebyggelse.Det ser ud til at der sker noget med belysningen, og istandsættelse af den store legeplads er bestilt.Der repareres fortsat et par vinduer/døre om ugen, og udgifterne samles på en særlig konto. KAB holder fast i Rambøll, Ole Jepsen, og Kastrup Vinduer for afklaring af ansvar. Link til hele referatet
    Sendt 14. feb. 2019 11.32 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Referat fra bestyrelsesmøder 9-1-2019 KABs nye app med beskeder til og fra ejd.kt kan ikke erstatte To-Do listen, bl.a. fordi den endnu ikke omfatter ejere og fordi der ikke kan laves oversigter. Belysningen har fået ny projektleder i KAB, men er endnu ikke startet. Administrationen i Ballerup Kommune indstiller, at Ragnisvænge skifter status fra haveboligområde til grønt rekreativt område i den næste kommuneplan. Link til hele referatet.
    Sendt 20. jan. 2019 12.31 af cowboymail Erling ‎(85)‎
  • Referat fra bestyrelsesmøder 4-12-2018 KAB har lavet en ny app. der skal bruges til meddelelser til og fra ejendomskontoret. Den kan også bruges til at sende beskeder  til beboerne (indtil videre dog kun lejerne). Der kommer krav om opdeling af husholdningsaffald i fødevareaffald og i restaffald i 2019.  Herlev Kommune har lavet forslag til en ny affaldsplan for Sortemosen, men bestyrelsen ønsker den mere konkret med præcise beregninger og forslag om placering af nedgravede affaldsbeholdere og containergård. KAB har endnu  ikke udpeget en koordinator af ny belysning, så arbejdet er endnu ikke startet.Link til hele referatet
    Sendt 10. dec. 2018 11.48 af cowboymail Erling ‎(85)‎
Viser post 1 - 3 af 174. Vis flere »


i

Forsiden til informationsfolderen om Cowboybyen for 40 år siden.  
Se flere billeder fra Cowboybyen på dette link.

Cowboybyen er den lokale betegnelse for bebyggelsen for enden af Sortemosevej - en sidevej til Ring 4 i Herlev Kommune.
 
Husene er arkitektonisk helt særlige. Det er rækkehuse bygget i 1978, og det siges, at arkitekten har ladet sig inspirere af japanske huse. Husene er firkantede og findes i et eller to plan. Der er 121 huse i bebyggelsen - flest i 2 plan. Bebyggelsen kaldes måske cowboybyen, fordi alle husene har en veranda  ud for køkken og stue. Husene er udvendigt beklædt med trykimprægneret træ,  hvilket sammen med de store panoramavinduer giver husene et unikt præg.   

Fra 2014 til 2016 blev husene renoveret: Alle huse fik nyt tag med bedre isolering, nye altaner og fik skiftet vinduer og døre. De almene boliger fik nyt badeværelse 

Husene ligger i små klynger i et moseområde med mange piletræer og søer. I området er der et rigt dyreliv med bl.a. frøer, flagermus, fugle og hjorte. Cowboybyen ligger kun ca. 500 meter fra Hareskoven. 
 
Cowboybyen omfatter en afdeling i den selvejende almennyttige boligforening Sortemosen, og 21 huse, der i 2008 og 2009 blev solgt fra som ejerlejligheder. Den daglige administration varetages af KAB. 

 
Undersider (1): Dokumenter