Jaarconcert : van Pop tot Polka

Geplaatst 17 feb. 2019 12:12 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 18 feb. 2019 05:16 bijgewerkt ]
Op zaterdagavond 16 maart a.s. zal muziekvereniging Concordia weer haar jaarlijkse concert geven in sporthal De Baggelaar in Nijkerkerveen. Na een enerverend jubileumjaar dat op 2 februari werd afgesloten met een verenigingsweekend zijn e leden direct weer aan de slag gegaan om het publiek weer een aantrekkelijk programma te kunnen bieden.

Het muzikale thema van dit jaar is “Van Pop tot Polka”. 
Het wordt een gevarieerd programma, dit jaar is er voor gekozen diverse muziekstijlen in het repertoire op te nemen. Een leerzame uitdaging voor zowel de fanfare-leden als de leden van de malletband.  Achterliggende gedachte van de keuze voor het thema “Van Pop tot Polka” is het publiek eens kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen. Daarnaast  laat Concordia zien en horen dat de huidige muziekverenigingen meer te bieden hebben dan de oubollige muziek zoals velen denken. Ook de majorettegroep heeft showtjes geoefend die aansluiten op het thema.

Het programma gaat van pop tot klassiek. Op de lessenaar staan populaire nummers, ook van Hollandse bodem, en krijgen bezoekers  muziek te horen van o.a. Mozart, Doe Maar,  Glenn Miller,  Lady Gaga en onze eigen Frans Bauer. Pop, swing, klassiek, Zuid-Amerikaans, opera, alles zal de revue passeren.
Aalt Guliker zal als Maestro 2018 van Concordia niet ontbreken. De samenwerking en het enthousiasme van Aalt waren aanleiding hem dit jaarconcert nog een keer het orkest te laten dirigeren.
Cisca van Drie, die ook deelnam aan Maestro Concordia 2018, zal dit jaar als ladyspeaker het programma presenteren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is dit jaar de toegang niet gratis. Het bestuur heeft daartoe moeten besluiten omdat de kosten voor het concert de laatste jaren niet meer gedekt konden worden. Het bestuur hoopt dat daar begrip voor zal zijn en dat het belangstellenden er niet van zal weerhouden het concert te bezoeken.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 maart,
Sporthal De Baggelaar aan de Westerveenstraat in Nijkerkerveen.
Zaal open 19.00, aanvang 19.30 en de toegang bedraagt 5 euro.