Nieuws en mededelingen

Nieuws en mededelingen van en voor Concordia.
Heb je iets te melden, stuur dan je bericht aan pr@concordia-nijkerkerveen.nl
Alleen relevante onderwerpen worden geplaatst.

Concordia is ook te volgen op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van deze pagina,
klik dan hieronder op RSS Abonneren op berichten.


Geslaagde muziekbingo

Geplaatst 27 okt. 2019 07:35 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 27 okt. 2019 11:31 bijgewerkt ]

De eerste muziekbingo van Concordia is een succesvolle avond geworden.
Zo’n vijftig belangstellenden waren naar de Stuw in Hoevelaken gekomen om aan deze bingoavond deel te nemen.

Een bijzonder bingospel, waarbij de deelnemers geen getallen maar titels van muziekfragmenten op hun kaarten moesten aankruisen. De muziekfragmenten werden natuurlijk door Concordia zelf gespeeld. Het orkest o.l.v. dirigent Thomas Eveleens en de malletband o.l.v. instructeur Bert Bakker speelden 52 fragmenten van bekende nummers van diverse artiesten.

De melodieën werd weliswaar vaak herkend en zelfs meegezongen maar de titels bleken  bij veel deelnemers toch minder bekend. Het duurde dan ook even voordat  de eerste bingo viel. Halverwege de avond kwamen de deelnemers echter goed op gang en konden er mooie prijzen uitgereikt worden.

Presentator van de avond was Gerard van Beek, die op vermakelijke wijze de avond aan elkaar praatte, aanwezigen aanwijzingen gaf en zelfs nog voorging in een korte polonaise. Concordia kan terugkijken op een geslaagde avond.Met dank aan Aalt Guliker

Bingo.... daar zit ook muziek in!

Geplaatst 7 okt. 2019 13:18 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 7 okt. 2019 13:30 bijgewerkt ]

Concordia heeft de smaak te pakken van bijzondere activiteiten.
Naar aanleiding van het succes van het Maestro-concert in 2018 werden direct plannen gesmeed om ook in 2019 een bijzonder evenement te organiseren. 

En nu is het dan bijna zover: op 26 oktober a.s. presenteert Concordia een muziek-bingo. Door het bingo-spel te combineren met muziek wil de vereniging het publiek weer een fantastische avond bieden. Voor wie het niet kent: in plaats van getallen worden bij een muziekbingo muziektitels gebruikt. Het orkest speelt (een gedeelte) van bekende nummers waarvan de titels op de bingokaarten kunnen worden aangekruist. Om het niet te moeilijk te maken is gekozen voor een uitgebreid aantal algemeen bekende populaire nummers. En natuurlijk zijn er veel mooie prijzen te winnen!

Toegangskaarten: € 5,- in de voorverkoop en  € 7,50 aan de zaal.
De voorverkoopadressen zijn:
  • Bell'Abitare in Nijkerk Singel 9, Nijkerk
  • Bloemisterij Ham, Nieuwe Kerkstraat 37, Nijkerkerveen
  • Dorpshuis Concordia, Van Rootselaarstraat 7, Nijkerkerveen (alleen woensdagavond)

De avond wordt gehouden op zaterdagavond 26 oktober, 
Locatie: De Stuw  De Brink 10, Hoevelaken.
Aanvang 20.00, zaal open 19.30


https://sites.google.com/a/concordia-nijkerkerveen.nl/muziekvereniging-concordia-nijkerkerveen/nieuws/bingodaarzitookmuziekin/Bingo_Facebook%20klein.png

Gevraagd: spullen voor onze Snuffelmarkt

Geplaatst 24 aug. 2019 00:28 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 24 aug. 2019 00:30 bijgewerkt ]

Op 14 september organiseert Concordia in Nijkerkerveen een grote snuffelmarkt. Nu de inkomsten van de jaarlijkse braderie zijn komen te vervallen hoopt de vereniging met deze snuffelmarkt het financiële gat op te vullen.

Wie verkoopbare spulletjes heeft kan die inleveren vanaf maandag 26 augustus. Dat kan op de maandagavonden tussen 19.00 en 20.30 uur en op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bij Dorpshuis Concordia, Van Rootselaarstraat 7. Leden van Concordia zullen klaar staan om uw spullen in ontvangst te nemen.

Afval kunnen we niet innemen want daar moet de vereniging dan de stortkosten voor betalen en dat komt de opbrengst zeker niet ten goede.
Witgoed en meubelen kunnen we niet aannemen door de beperkte opslagruimte.
Het moeten verkoopbare spullen zijn, we hopen dat u dit kunt respecteren.

U bent hartelijke welkom op genoemde dagen.

De opbrengst komt volledig ten goede aan Muziekvereniging Concordia.Concordia op de woelige baren........

Geplaatst 28 jul. 2019 06:10 door PR Concordia Nijkerkerveen

Zaterdag 27 juli heeft het orkest een bijzonder optreden verzorgd. Waar de leden meestal met beide benen op de grond staan en spelen hadden ze deze keer zeebenen nodig. Er werd namelijk gespeeld tijdens een rondvaart van de Amersfoortse Waterlijn. Niet in de lounge van een cruiseschip weliswaar, maar recht toe recht aan in een sloep die door de Amersfoortse grachten voer.

Het instappen verliep zonder problemen, alle leden en instrumenten kwamen droog aan boord. Na wat schuiven en wisselen hadden de muzikanten allemaal een plekje gevonden en kon de reis beginnen. Ook voor het slagwerk was zelfs ruimte, voor in de boeg.

Een gezellig muzikaal reisje, waarbij zoveel mogelijk gespeeld werd waar meer publiek langs de kades liep of stil bleef staan om naar onze muziek te luisteren. Met o.a. "King of Pop" (Michael Jackson), een medley van Doe Maar, "Leef" (Hazes), de Guus Meeuwis Medley, "Crazy Little Thing Called Love" en "Friends" (TV-serie) bleek een goede keuze gemaakt te zijn.  Het applaus dat regelmatig klonk en de reacties op de kademuren gaven aan dat het repertoire bij de toeschouwers in de smaak viel. Waar geen publiek was kregen de leden van de gids het een en ander te horen over de Amersfoortse binnenstad en de grachten.

De muzikale "bootreis" eindigde bij de Lieve Vrouwetoren, zonder dat er iets of iemand overboord was gevallen zodat met voltallige bezetting (en instrumentarium) van boord kon worden gegaan. Het optreden werd afgesloten met een gezellig (en vooral koud) drankje op een van de terrassen op het Lieve Vrouwekerkhof.    
https://sites.google.com/a/concordia-nijkerkerveen.nl/muziekvereniging-concordia-nijkerkerveen/nieuws/_draft_post/67428275_1817146905097116_4603462650704166912_n.jpg
 


                   

De laatste (papieren) Vrolijke Noot

Geplaatst 23 jul. 2019 15:23 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 31 jul. 2019 11:05 bijgewerkt ]

Met het laatste zomerconcert op ons eigen plein is ook ons verenigingsblad De Vrolijke Noot voor de laatste keer uitgedeeld.  Na 44 jaar lang gezellig bladeren nemen we afscheid van de papieren versie en zal ons blad digitaal verstrekt gaan worden. Nog één keer bladeren dus. 

Een mooi moment om eens terug te kijken op het ontstaan en de ontwikkeling van onze Vrolijke Noot.

In de jaren ’70 bestond Concordia uit het fanfareorkest, een drumband en een majorettenpeloton. Een bloeiende vereniging,  waarvan het orkest 32 muzikanten telde, de drumband zo’n 20 tamboers en  het (eerste) majorettenpeloton uit 24 meisjes bestond. Veel jeugdleden dus, en er  was behoefte aan een jeugdcommissie (JC) om de belangen van deze jonge leden te behartigen. Zowel de jeugd van het orkest, de malletband en de majorettes zouden hierin vertegenwoordigd moeten zijn.
Ook zou de jeugdcommissie een mooie opstap kunnen zijn naar een (toekomstige) bestuursfunctie.

In 1975 werd de eerste Jeugdcommissie geïnstalleerd,  bestaande uit Henk Kas en Aalt Guliker vanuit de fanfare,  Gijs Kas en Herman Guliker van de drumband en Nanny van de Kamp, Nanda Bosch en Jeanette van Leuveren namens de majorettes.

Een van de eerste zaken die opgepakt werden was een verenigingsblad. Er werd vergaderd in het oude schoolgebouw aan de Nieuwe Kerkstraat en eind 1975 werd een eerste naamloos proefexemplaar van het nieuwe verenigingsblad uitgegeven, met daarin natuurlijk de vraag aan de leden of zij een passende naam wilden bedenken. Die was al snel gevonden: De Vrolijke Noot.

Computers waren er nog niet en de voorpagina moest met de hand worden vormgegeven, een taak die Henk Kas op zich nam. Er werd een lettersjabloon en tekenmateriaal aangeschaft, de voorpagina werd (handmatig) voorzien van de naam en een logo en daarmee was de eerste officiële Vrolijke Noot een feit. Kopij werd aangeleverd door bestuur en leden, de Jeugdcommissie zorgde voor de rest. Dat betekende de handgeschreven kopij ontcijferen en overtypen,  het blad indelen en kopiëren. Een kopieermachine was er niet, maar de stencilmachine van meester Witzel, hoofd van de Van Rootselaarschool, bood uitkomst en veel uren zijn indertijd besteed aan het draaien van de stencils.

Van een echt boekje was nog geen sprake: de pagina’s waren op A4-formaat en werden aan elkaar geniet. In de jaren ’80 begon het blad meer vorm te krijgen en werd het een boekje op A5-formaat.
Van de inmiddels ontbonden Jeugdcommissie bleef uiteindelijk alleen Henk Kas nog over. Als secretaris heeft hij nog vele jaren de kopij voor De Vrolijke Noot verzorgd en ook zelf veel artikeltjes en berichten geschreven.

Met de komst van de PC’s werd het wat makkelijker: de voorpagina onderging een metamorfose en de handgemaakte tekst en afbeeldingen werden vervangen door een hoorn en een vrolijk lachende muzieknoot, verwijzend naar de naam van het boekje. Om de kosten te dekken werden lokale ondernemers benaderd om een advertentie te plaatsen.

In de jaren die volgden werd de lay-out  van de voorpagina van de Vrolijke Noot nog enkele malen gewijzigd. Zo werd het lettertype aangepast aan de toenmalige huisstijl, verdween de hoorn om plaats te maken voor de vrolijk lachende (zestiende) noot en werd het nieuwe Concordia-logo geplaatst als verwijzing naar de drie geledingen van Concordia (trompet + trommen + baton).

De laatste aanpassing betrof  het moderniseren van het lettertype op de voorpagina, tevens werd de muzieknoot voorzien van nieuwe oogjes en een bredere lach  voor een (nog) vrolijkere uitstraling.
Op de foto v.l.n.r. de allereerste uitgave, de tweede (met groen voorblad) en de drie latere versies als boekje.

En nu, na 44 jaar, valt het doek voor ons bladerboekje.
We gaan digitaal, maar niet zonder iedereen te bedanken die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan de Vrolijke Noot!

En veel leesplezier met de digitale versie!
   
    

 
    De versies van onze Vrolijke Noot....
    In 44 jaar van een paar A4-tjes gegroeid tot een volwaardig verenigingsblad.
    (de tweede van links is de eerste groene op A4, en zit in een plakboek)
    In eerste instantie werd de Vrolijke Noot in groen, daarna in rood en de laatste jaren in wit uitgegeven.

Laatste zomerconcert bij Dorpshuis Concordia

Geplaatst 23 jul. 2019 15:22 door PR Concordia Nijkerkerveen

Woensdagavond 17 juli werd voor de laatste maal het zomerconcert gehouden. Althans, op het plein van het eigen onderkomen, Dorpshuis Concordia. De bouw van het nieuwe voorzieningencluster in Nijkerkerveen vordert gestaag, en dat zal ons nieuwe onderkomen worden. We gaan er dus van uit dat we in 2020 het zomerconcert op het plein er naast geven.

Mooi weer, voldoende belangstelling en een gezellige sfeer maakten dat het een leuke avond werd.
Voordat het eerste nummer gespeeld zou gaan worden werd eerst het “Lang zal hij leven” ingezet. De jarige was Gerard Berculo, die met zijn inmiddels 81 jaar tot de krasse knarren behoort en nog steeds dapper zijn partij meespeelt. Gerard is meer dan 60 jaar lid van Concordia en speelt al jarenlang saxofoon.

Fanfare en  malletband  speelden bekende nummers waarbij dirigent Thomas Eveleens ook de aanwezige gasten in beweging en aan het zingen te krijgen. Ook de majorettes deden mee en lieten hun showtjes zien waarmee ze bij twirlwedstrijden regelmatig prijzen winnen. Na afloop was er een hapje en een drankje en kon men nog even gezellig napraten.

Wij wensen iedereen een zonnige en fijne vakantie!
Op 4 september beginnen de repetities weer.
Met dank aan Aalt Guliker en Ellie Kuper.
Meer foto's kunt u vinden op onze FB-pagina
De jarige Gerard
Zomerconcert en vakantie in zicht

Geplaatst 8 jul. 2019 11:07 door PR Concordia Nijkerkerveen

Woensdagavond 17 juli a.s.  is voor Concordia alweer de laatste repetitieavond voor de vakantie en ook dit jaar wordt de vakantie ingeluid met een gezellig zomerconcert. Zo het er nu uitziet wordt dit ook het laatste zomerconcert  bij het eigen Dorpshuis Concordia, want met de bouw van het nieuwe voorzieningencluster in de dorpskern van Nijkerkerveen komt ook de verhuizing naar het nieuwe onderkomen in zicht.

Het wordt een gezellig en gemoedelijk concert, uitgevoerd door orkest en malletband met een leuke mix van moderne muziek van o.a. Michael Jackson  tot meezingers van Hollandse bodem.
Ook de majorettes dragen bij met enkele optredens. Voor elk wat wils dus.
Vanaf 19.00 is iedereen van harte welkom, het concert begint om 19.30.
https://sites.google.com/a/concordia-nijkerkerveen.nl/muziekvereniging-concordia-nijkerkerveen/nieuws/_draft_post/zomeravondconcert-6jul%202.jpgKoningsdag met balkonconcert

Geplaatst 1 mei 2019 08:23 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 1 mei 2019 08:25 bijgewerkt ]

Koningsdag 2019, helaas geen feestelijk weer maar wel een prima sfeer. Ook Concordia droeg haar steentje bij aan de feestelijke activiteiten op het sportcomplex de Veensche Boys in Nijkerkerveen.

Na het ontbijt,  met zang van het Zeemanskoor Nijkerks Welvaren, werden de traditionele liederen gespeeld en werd er uit volle borst meegezongen. Daarna gaven orkest en malletband een gezellig mini-concertje op het balkon boven de Donny van de Beek tribune, de enige plek waar gespeeld kon worden zonder nat te regenen. Een primeur: dit was Concordia's eerste balkonconcert!

Ook ’s-avonds waren muzikanten van Concordia aanwezig met instrumenten en gezellige muziek. Samen met een aantal muziekvrienden van het NSFC wisten zij de deelnemers aan de lampionnenoptocht weer prima te vermaken.

De primeur: het "balkonconcert".

Foto's: nijkerkerveen.org

Jaarconcert vol variatie en verrassingen

Geplaatst 17 mrt. 2019 08:53 door PR Concordia Nijkerkerveen

Een volle zaal, enthousiast publiek  en veel positieve reacties waren het resultaat van ons jaarconcert afgelopen zaterdag 16 maart in Sporthal De Baggelaar. Een fraai decor en een gevarieerd programma, waarbij zowel orkest, malletband als majorettegroep het publiek trakteerden op een breed scala van muziekstijlen.

Thema van dit jaar was “Van Pop tot Polka”, een muzikale rondleiding waarbij het publiek kon kennismaken met verschillende muziekgenres. Om het publiek te verrassen waren er geen programmakaarten  uitgedeeld en werden de nummers en optredens aangekondigd door ladyspeaker Cisca van Drie, die dat op ontspannen en gezellige wijze deed.

Geopend werd door het orkest met een medley van Lady Gaga gecombineerd met een showtje van de majorettes. Vervolgens wisselden orkest, malletband en majorettes elkaar af in diverse muziekstijlen zoals pop, klassiek, musical, film, country en western, big band en polka.

Het fanfareorkest o.l.v. dirigent Thomas Eveleens speelde o.a.  “In the Mood” van Glenn Miller met Mark Walet op solo trompet,  een medley van Doe Maar met Thomas van Veen op gitaar en de Aambeeld-Polka met slagwerker Rinus Kas als solist met aambeeld en hamer. Voor de klassieke muziek stond  “The magic of Mozart” op de lessenaar, een vlot gespeelde medley van bekende klassieke stukken van W.A. Mozart

De malletband, geleid door instructeur Bert Bakker, had dit jaar ook solisten ingezet: Ashley van der Velden op basgitaar bij het nummer “La Bamba” en Karin van den Hoven op keyboard in “The Phantom of the Opera”.  Ook de “The Second Waltz” en  “Sabre Dance” werden met verve uitgevoerd.

Aansluitend op het thema werden door de majorettegroep o.l.v. instructrice Alma Prins-Schurink vier showtjes gepresenteerd. Deze bestonden uit een showtje  van op “Lady Gaga”, gespeeld door het orkest, een Swing Show,  een Country Show en een Zuid-Amerikaanse show op muziek van Copacabana en uiteraard in kleurige bijpassende kleding. 

https://sites.google.com/a/concordia-nijkerkerveen.nl/muziekvereniging-concordia-nijkerkerveen/nieuws/_draft_post/2019-03%20Jaarconcert%20Aalt%20Maestro.JPG
Hoogtepunt van de avond was wel de finale. Deze bestond uit het nummer Copacabana, opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek,  gespeeld door orkest en malletband met daarop een show van de majorettes. Ten slotte werd het concert afgesloten met de Aambeeld-Polka, waarbij dirigent Thomas Eveleens plaats maakte voor de Concordia Maestro 2018, Aalt Guliker. Ook nu was het weer genieten voor publiek, muzikanten en duidelijk zichtbaar ook voor Maestro Aalt, die de kunst van het dirigeren nog niet verleerd was.

Al met al een zeer geslaagde avond vol variatie en verassingen.


Meer foto's op Nijkerkerveen.org

Met dank aan Aalt Guliker

https://sites.google.com/a/concordia-nijkerkerveen.nl/muziekvereniging-concordia-nijkerkerveen/nieuws/_draft_post/Knipsel.JPG

Jaarconcert : van Pop tot Polka

Geplaatst 17 feb. 2019 12:12 door PR Concordia Nijkerkerveen   [ 18 feb. 2019 05:16 bijgewerkt ]

Op zaterdagavond 16 maart a.s. zal muziekvereniging Concordia weer haar jaarlijkse concert geven in sporthal De Baggelaar in Nijkerkerveen. Na een enerverend jubileumjaar dat op 2 februari werd afgesloten met een verenigingsweekend zijn e leden direct weer aan de slag gegaan om het publiek weer een aantrekkelijk programma te kunnen bieden.

Het muzikale thema van dit jaar is “Van Pop tot Polka”. 
Het wordt een gevarieerd programma, dit jaar is er voor gekozen diverse muziekstijlen in het repertoire op te nemen. Een leerzame uitdaging voor zowel de fanfare-leden als de leden van de malletband.  Achterliggende gedachte van de keuze voor het thema “Van Pop tot Polka” is het publiek eens kennis te laten maken met verschillende muziekstijlen. Daarnaast  laat Concordia zien en horen dat de huidige muziekverenigingen meer te bieden hebben dan de oubollige muziek zoals velen denken. Ook de majorettegroep heeft showtjes geoefend die aansluiten op het thema.

Het programma gaat van pop tot klassiek. Op de lessenaar staan populaire nummers, ook van Hollandse bodem, en krijgen bezoekers  muziek te horen van o.a. Mozart, Doe Maar,  Glenn Miller,  Lady Gaga en onze eigen Frans Bauer. Pop, swing, klassiek, Zuid-Amerikaans, opera, alles zal de revue passeren.
Aalt Guliker zal als Maestro 2018 van Concordia niet ontbreken. De samenwerking en het enthousiasme van Aalt waren aanleiding hem dit jaarconcert nog een keer het orkest te laten dirigeren.
Cisca van Drie, die ook deelnam aan Maestro Concordia 2018, zal dit jaar als ladyspeaker het programma presenteren.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is dit jaar de toegang niet gratis. Het bestuur heeft daartoe moeten besluiten omdat de kosten voor het concert de laatste jaren niet meer gedekt konden worden. Het bestuur hoopt dat daar begrip voor zal zijn en dat het belangstellenden er niet van zal weerhouden het concert te bezoeken.

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 16 maart,
Sporthal De Baggelaar aan de Westerveenstraat in Nijkerkerveen.
Zaal open 19.00, aanvang 19.30 en de toegang bedraagt 5 euro. 

1-10 of 176