CREEM UN POEMA VISUAL FEM CAL.LIGRAMES

Clicant a la imatge aniràs a una web on has de descobrir què és un cal.ligrama i veure diferents exemples. A continuació n'hauràs de crear un a partir de la forma del concepte i utilitzant altres paraules. T'atreveixes?

https://www.educaixa.com/microsites/Letras/Calligrama/

  
 VIU LA POESIA


T'atreveixes a fer poemes per la pau, o per un món millor?

Pensa en un objecte i  pensa en totes les coses que podries fer amb ell per millorar el món. Pensa també  com és, la seva forma i la seva utilitat... i comença a escriure tot dibuixant amb les paraules i frases  la seva forma però sense anomenar l'objecte.

També podries pensar objectes que no t'agraden, i precisament explicar els motius tot fent la seva forma.  


Aquí et deixem alguns exemples perquè t'inspiris 
 
 TWITTER

A partir d'aquestes imatges relacionades amb  Brossa crea un petit poema. Quan estigui fet i corregit el piularàs al twiter de l'escola.


 
 INSTAGRAM

Crear un instagram  mitjançant fotografies d'objectes, composicions o imatges de la vida quotidiana que ens recorden en Brossa.

Chema Madoz

Joan Brossa
 
L'ARBUST BROSSA

A partir d'una paraula, busca els diferents significats que té i crea un poema. Et pots ajudar del diccionari tant de paper com el virtual.

 Diccionari virtual Dídac

 
 LLIBRES BROSSIANS

 Busca al diccionari la paraula    BANC, CAP i LLIGAR. Dibuixa   els significats de cada paraula, pots fer servir diferents tècniques, i confegeix un llibre amb tots els dibuixos. Recorda que la definició forma part del dibuix.
Pots fer aquesta feina tu sol o en petit grup. DOMINO POÈTIC

En aquesta activitat et proposem d'encadenar paraules fent derivacions a partir del nombre (singular plural), de categories gramaticals... i crear una forma amb aquest encadenament.

T'animes a fer-ho?

https://sites.google.com/a/collaso.net/brossa/creem-un-poema-visual/domino.png

 Aquestes són les propostes que et fem, però pots proposar-ne d'altres.... Jugar amb la taula de llums mentre es recita un poema, o jugar amb una sola paraula, o.... ja ho saps, imaginació al poder!


Comments