Mede mogelijk gemaakt door:

Wat is Hasjisj of wel Hasj

Er bestaan verschillende soorten hasj. De meeste worden vernoemd naar het land van herkomst. Zo is er Afghaan, Maroc, Nepal en Libanon. Tegenwoordig wordt hasj niet alleen geïmporteerd, maar ook in Nederland en België geproduceerd (nederhasj). In India kent men een drank die hasisch wordt genoemd.
Het is een groenig aftreksel van de cannabis-hars.


Hasj wordt gemaakt van de harskristallen die op een vrouwelijke plant in de bloei over de bloemtoppen en sommige bladeren verspreid zitten. Deze harskristallen kunnen op verschillende manieren gescheiden worden van de bladeren/bloemtoppen.
Een veel voorkomende methode is met op een centrifuge lijkende zeef.

Gedroogde bloemtoppen worden in de zeef gestopt waarna deze enkele uren ronddraait. Door het ronddraaien verkruimelen de droge bloemtoppen en laat de fijne zeef alleen de kleine harskristallen door. Deze harskristallen worden opgevangen in een bak die zich onder de zeef bevindt.

In principe is het poeder dat overblijft al klaar om te roken. Omdat dit poeder niet makkelijk te vervoeren/verwerken en zo fijn is wordt het vaak geperst. Zo blijft er uiteindelijk een blokje echt hasjiesj over.