Een werkende demo is te vinden op de community-site van Cloudschool.nu. Om deze te proberen is het noodzakelijk dat je een account van cloudschool.nu hebt. Deze kun je aanvragen door een mail te sturen aan info@cloudschool.nu onder vermelding van <demo cloudwise>

Hier is een screenshot van de demo :

Achter deze overzichtelijke interface is schuilt een enorm arsenaal aan mogelijkheden voor zowel leerling als docent. 
Cloudwise ontwikkelt zich stevig door. Nu is het al mogelijk complete arrangementen ( periodeplannen) voor alle vakgebieden voor de leerlingen klaar te zetten. Leerlingen kunnen hun werk in hun eigen digitale portfolio bewaren. Via <talk> en <chat> van Google Apps kunnen leerlingen onderling maar ook met hun docenten communiceren. 

Nieuwe ontwikkelingen:
  • onlangs heeft Google ook Google+ vrijgegeven voor Google Apps for EDU...daarmee worden de mogelijkheden nóg groter! Denk maar eens aan de mogelijkheden van een <hangout> ( videochat met wel 10 deelnemers tegelijk ).
  • Cloudwise wordt nu geschikt gemaakt voor het primair en speciaal onderwijs. Dat vergt het inbouwen van leerlijnen waarmee een structuur wordt geboden voor het al lesmateriaal. Niet alleen de lesstof van methodes , maar ook extra lessen worden op de juiste plek gezet. Zo kunnen curricula verrijkt worden ( extra oefenstof of verdieping voor snelle leerlingen ) en wordt passend onderwijs ( zorgleerlingen in een reguliere setting ) realiteit!  Voor de leerlijnen wordt gebruik gemaakt van de landelijke standaarden ( SLO en CED-groep ).
  • De belangrijkste functies van google apps ( mail, agenda, docs/drive ) zijn direct toegankelijk vanaf de pagina's van cloudwise; zie de icons rechtsboven naast je naam waarmee je bent ingelogd.
Wordt lid van de leergemeenschap van Cloudschool.
Door een account van cloudschool.nu aan te vragen krijg je niet alleen toegang tot de demo van cloudwise maar je hebt daarmee ook nog eens de voordelen van Google Apps for EDU : mail, agenda , docs/drive,  sites en nog veel meer functies. 
Daarnaast kun je ook Google PLUS gebruiken ; een zeer uitgebreide vorm van social media. 
Het is allemaal gratis: je kunt naar hartelust rondkijken op het digitale platform van Cloudschool en je steekt er altijd veel van op. 
We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen actief gaan meedoen in de leergemeenschap van cloudschool.

Door je aan te melden geef je ook toestemming om de cloudbrief ( ong 10x per jaar een nieuwsbrief per email ) . 
In de linkerzijbalk kun je een eigen cloudschool-account aanvragen.