Home‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Nieuwe data preventief groepsaanbod: KOPP-zorgen over mama/papa

Geplaatst 5 okt. 2017 02:56 door Tim Lamon   [ 5 okt. 2017 02:56 bijgewerkt ]
Wanneer je een kind bent van een ouder met een psychisch of een afhankelijkheidsprobleem, wordt er in de zorg de afkorting KOPP (kinderen van ouders met psychische problemen) of KOAP (kinderen van ouders met een afhankelijkheidsprobleem) gebruikt. Deze kinderen worden soms overspoeld door allerlei lastige emoties, gedachten, vragen. Het is dus erg belangrijk om kinderen te informeren over psychische kwetsbaarheid, afhankelijkheidsproblematiek én veerkracht.

Onze K(O)APP-groep heeft tot doel de veerkracht van deze kinderen te vergroten. Met deze groep willen we kinderen van ouders met een psychische kwetsbaarheid of afhankelijkheidsprobleem met elkaar in contact brengen. We geloven sterk in de kracht van lotgenotencontact. We bieden hen de mogelijkheid om erkenning bij elkaar te vinden en bekijken hoe beschermende factoren kunnen verhoogd worden en hoe psychische problemen bij kinderen/jongeren zelf kunnen voorkomen worden.

De KO(A)PP-groep is een gesloten groep: met een vaste groep kinderen komen we gedurende acht weken samen. Er zijn tevens vooraf en aansluitend op de groep twee oudersessies.

In de groep staan ervaringen van de deelnemende kinderen centraal. Vanuit meerdere creatieve invalshoeken wordt er telkens rond een ander thema gewerkt vanuit ons draaiboek.

Praktische info: een nieuwe K(O)APP-groep start na de herfstvakantie op maandag 6 november om 17u30 (eerste oudergroep)

Concrete data:
  • Oudergroep: maandag 6 november om 17u30
  • Sessies voor de jongeren van 17u30 tot 19u: telkens op maandag 
    • 13, 20, 27 november 2017
    • 4, 11 en 18 december 2017
    • 8 en 15 januari 2018
  • Afsluitende oudergroep op maandag 22 januari 2018 van 17u30 tot 19u.
Meer info kan u hier terugvinden.