Home‎ > ‎Aanbod‎ > ‎Preventie‎ > ‎Preventie‎ > ‎

Volwassenen

Vorming: drugs en maatschappij

Inhoud
Algemene infosessie waarin volgende thema's behandeld worden:
Inzicht in de actuele drugproblematiek, productinformatie, wetgeving, risico's en signalen van gebruik, drugpreventie, drugbeleid, achtergronden van experimenteergedrag, omgaan met experimenteergedrag bij jongeren, reageren op problematisch druggebruik, visievorming.

Praktisch
  • +/- 2u30
  • Onbeperkt aantal deelnemers
  • 1 begeleider
  • Aan te vragen door scholen(ouderavonden), sociaal-culturele verenigingen, ...
Meer info
Rudy Goossens - r.goossens(at)cggeclips.beVorming: Games, meer dan een spel


Inhoud

Games zijn veel meer geworden dan een spelletje. Ze laten ons de zorgen van alledag vergeten, bieden een ontsnapping uit de saaiheid van het alledaagse, we beleven er intense emoties, gaan er dood en worden er herboren. Er gaat een aantrekkingskracht van uit die voor velen moeilijk te bevatten is. Ouders, hulpverleners en leerkrachten worden geconfronteerd met een fictieve wereld die voor heel wat mensen enorm belonend is. Zo sterk zelfs dat ze er de worstjes en rode kool van mama, de proeftoets van chemie, een partijtje voetballen met vrienden en soms zelfs hun nachtrust of hun diploma voor over hebben. Net zoals bij alcohol en drugs is begrenzen, monitoren en begeleiden door de omgeving noodzakelijk om het lekkerlekkergevoel van het gamen een plaats te geven in het dagelijks leven. Door de razendsnelle evolutie van het nieuwe medium is het echter niet evident om de noodzakelijke voeling met de leefwereld van de speler te behouden die hiervoor nodig is. De vorming digitale dopamine focust op de achterliggende belonende mechanismen van games en reikt praktische handvatten aan om hier als hulpverlener mee te werken.
  
Praktisch
  • Via voorafgaand overleg worden de klemtonen zodanig gelegd dat deze aansluiten bij de kennis en leerverwachting van de deelnemers.
  • De duur wordt in overleg bepaald
  • Min. 10 delnemers
  • 1 begeleider
Meer info
Rudy Goossens - r.goossens(at)cggeclips.be