Home‎ > ‎Aanbod‎ > ‎Preventie‎ > ‎Infopunt alcohol drugs Gent‎ > ‎

Volwassenen

Drank, drugs en games zijn, voor velen tot hun spijt, niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We kunnen er dus maar beter open over praten en ons degelijk informeren.

Wanneer je vragen hebt over de risico’s van drugs, de wetgeving of hulpverlenings- mogelijkheden geven wij snel en duidelijk een antwoord. Je kan ook met vragen zitten over je gebruik of dat van een familielid of vriend. Bijvoorbeeld: Ben ik te ver gegaan? Of nog: Hoe begin ik aan de weg terug?

Volgende vragen en situaties krijgen we regelmatig te horen:
  • Welke drugs bestaan er allemaal? Wat zijn de risico's?
  • Ik drink ’s avond een aperitief, dan een glaasje wijn bij het eten en voor het slapen gaan een borreltje. Mijn man vindt dat ik te veel drink, ik niet.
  • Ik heb in de broekzak van mijn dochter een zakje wit poeder gevonden. Toen ik haar er op aansprak, riep ze woedend: "Daar heb je geen zaken mee!" Haar schoolprestaties gaan er ook op achteruit.
  • Vanaf wanneer mogen jongeren nu welk soort alcohol drinken?
  • Ik vermoed dat mijn zoon drugs gebruikt. Hij zegt dat ik me geen zorgen moet maken en dat iedereen het wel eens doet. Hoe moet ik hier op reageren?
  • Ik ben de controle over mijn gokgedrag aan het verliezen. Kan ik daarvoor in begeleiding komen?
Met deze en vele andere vragen kan je bij ons terecht. We bespreken de situatie, bekijken wat het beste ondernomen kan worden en helpen je concreet op weg.

In de bib kan je altijd voor achtergrondinformatie, flyers en brochures terecht.