Home‎ > ‎Aanbod‎ > ‎Groepsaanbod‎ > ‎

KOPP-zorgen over mama/papa
VOOR WIE?

De groep staat open voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Minstens één ouder in het gezin heeft een psychische, psychiatrische of afhankelijksproblematiek. Met een vaste groep kinderen komen we gedurende acht weken samen. De ene groepssessie bouwt verder op de andere. We hopen op trouwe aanwezigheid: het is belangrijk dat de kinderen er elke week kunnen bij zijn. We vinden het belangrijk om de kinderen voldoende te informeren over psychische kwetsbaarheid en veerkracht.

DOEL

Met deze groep willen we kinderen van ouders met een psychische kwetsbaarheid met elkaar in contact brengen. We willen hen een plek bieden waar zij kunnen praten met elkaar, niet enkel over moeilijkheden, maar ook over andere zaken waaronder sterktes, leuke en goede momenten of de gewone zaken die kinderen bezig houden. We geloven in de kracht van lotgenotencontact. We bieden hen de mogelijkheid om erkenning bij elkaar te vinden. We bekijken hoe beschermende factoren kunnen verhoogd worden en hoe psychische problemen bij de kinderen zelf meer voorkomen kunnen worden.

METHODIEK

De ervaringen van de kinderen staan centraal en zijn een vertrekpunt voor de sessies. Vanuit een ruim aanbod spelvormen en creatieve invalshoeken wordt er telkens weer rond een ander thema gewerkt: rond de vraag ‘psychische problemen wat is dat?’, rond belangrijke steunfiguren in het netwerk, rond sociale vaardigheden bij de kinderen etc.

WANNEER
Acht wekelijkse bijeenkomsten.
Samenwerking met de ouders is een belangrijk werkprincipe: zij kunnen steeds bij ons terecht met hun vragen, zij worden ook geïnformeerd rond een aantal ouderbijeenkomsten
Voor de kinderen is er na afloop ook een terugkombijeenkomst ter evaluatie 


Praktische info groep januari - maart 2019:
  • Een eerste Oudergroep zal doorgaan op maandag 7 januari 2019 van 18u tot 19u30
  • Acht sessies voor de kinderen : 14, 21, 28 januari - 4, 11, 18, 25 februari en 11 maart 2019 (niet tijdens de krokusvakantie). De sessies starten om 17u45 en duren anderhalf uur.
  • Afsluitende Oudergroep : 18 maart 2019


WAAR

Begijnhofdries 33-35, 9000 Gent

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan telefonisch of per mail, door de ouder(s) zelf of de verwijzer. Iedereen mag steeds bellen of mailen met vragen over deze groep. Na aanmelding zal er een kennismakingsgesprek gepland worden. We bekijken samen wie met het kind kan meekomen op deze afspraak (ouders of andere betekenisvolle figuren uit de omgeving, een andere hulpverlener, …).Tijdens dit gesprek wordt er bekeken of deze groep van betekenis kan zijn voor het kind en de ouders.

CONTACTPERSONEN 

Ingeborg Beyst (i.beyst@cggeclips.be)
Maryline Toch (m.toch@cggeclips.be)