Verslavingszorg‎ > ‎

Omgevingszorg

Alcohol-en drugmisbruik hebben invloed op de gebruiker én zijn omgeving. Als ouder, partner, grootouder, broer, zus of kind zet je je in om de leefsituatie te verbeteren en probeer je de gebruiker te motiveren om te minderen of te stoppen.

Dit proces brengt een veelheid aan emoties met zich mee: bezorgdheid, angst, schuldgevoel, eenzaamheid, machteloosheid, ... Op een bepaald moment kan dit te veel worden. Je twijfelt bijvoorbeeld over de verdere aanpak en jouw rol daarbinnen of je begint psychische en fysieke problemen te krijgen.

Vanuit het team Verslavingszorg proberen we de directe omgeving van een persoon met een verslaving zoveel mogelijk te steunen. We bieden individuele begeleiding en lotgenotencontact aan.

Soms moet je eerst voor jezelf zorgen om dan voor een ander te kunnen zorgen.Op 14/11/2009 heeft CGG Eclips (verslavingszorg) de G3-prijs, de Prijs voor Gezinsvriendelijke Geestelijke Gezondheidszorg, ontvangen. Deze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door Similes aan een organisatie die familieleden en vrienden betrekt in de zorg.
Federatie van Vlaamse Simileskringen vzw
Familieleden en vrienden van personen met psychiatrische problemen
www.similes.be