Activitats del Centre

Al CFA La Seu no només fem classes!

Festa final de curs - XII Festa Gastronòmica Intercultural (18 de juny de 2019)

Per acomiadar el curs, enguany hem gaudit de l'actuació de Lo Pau de Ponts. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.
Vegeu algunes fotos de la festa

Viatge a Marràqueix (11 a 16 de juny de 2019)


Un grup de persones del CFA La Seu hem visitat l'acolorida ciutat de Marràqueix, la pintoresca perla de l'Atlàntic, Essaouira, i l'acollidor desert d'Agafay.

Acte de lliurament de premis dels XII Jocs Florals (4 d'abril de 2019)

Aquest dia hem fet l'acte de lliurament de premis dels XII Jocs Florals de l'Escola a la Capella de la Immaculada amb l'assistència de l'escriptora Care Santos i de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Sr. Albert Batalla. En acabar l'acte, alumnes de l'Escola de Música i del Conservatori dels Pirineus ens han ofert un petit concert.

Visita a Cardona (14 de març de 2019)


Hem visitat la mina de la Muntanya de Sal, el Castell i el centre històric de la vila amb l'Entorn d'Aprenentatge de Cardona.

Festa de Nadal (20 de desembre de 2018)


El vespre del 20 de desembre ens hem trobat a l'escola una bona colla de membres de la comunitat del CFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, hem tingut el lliurament de premis del concurs de nadales i una bona cantada de nadales en les diferents llengües que treballem al CFA.

Excursió a la Fageda d'en Jordà (15 de novembre de 2018)


Enguany hem fet una excursió per la Fageda fins a la Cooperativa on hem visitat les instal·lacions i hem degustat d'un dels productes. Després hem dinat a Can Bastans i finalment hem tornat cap a la Seu.

Castanyada (26 d'octubre de 2018)


Enguany hem fet la passejada pel Rec de Segalers i la vall de Cerc fins a la Casa d'en Coll on hem menjat castanyes i panellets. Després hem tornat cap a la Seu pel camí de la Collada.

Acte inaugural del curs 2018-19 (9 d'octubre de 2018)


Enguany hem inaugurat el curs a la Sala Sant Domènec amb una molt interessant exposició de la Sílvia Vidal sobre la seva darrera experiència d'escalada a Alaska amb el títol: "Un pas més". Com en anys anteriors, l'acte ha estat presidit pel Sr. Alcalde, Albert Batalla.

Vegeu algunes fotos de l'acte

Festa final de curs - XI Festa Gastronòmica Intercultural (21 de juny de 2018)


Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració del Mag Reivax. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa

Viatge de fi de curs a Roma (12-16 de juny de 2018)

Durant cinc dies, 20 viatgers hem compartit l'experiència de viure Roma en plenitud.

Podeu veure algunes fotografies del viatge.

Acte de lliurament de premis dels XI Jocs Florals (12 d'abril de 2018)

Aquest dia hem fet l'acte de lliurament de premis dels XI Jocs Florals de l'Escola a la Capella de la Immaculada amb l'assistència de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Sr. Albert Batalla.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.

Visita al CdA Tarragonès (20 de març de 2018)


Una cinquantena d'alumnes ha assistit a les activitats programades pel Camp d'Aprenentatge del Tarragonès. S'han visitat les muralles, l'amfiteatre, el circ, ...

Vegeu algunes fotos de l'activitat.

Taller de màscares per a Carnaval (19 de gener de 2018)


Aquest divendres per la tarda ens hem trobat per elaborar les macro-màscares per guarnir els carrers de las Seu durant els dies de Carnaval.

Vegeu algunes fotos de l'activitat.

Visita Claustre Catedral i Museu Diocesà (17 de novembre de 2017)


Avui hem fet una visita al Museu Diocesà d'Urgell que, com en altres sortides anteriors, s'ha fet molt interessant amb les explicacions d'en Carles Gascón.

Castanyada (27 d'octubre de 2017)


Enguany hem fet fet la passejada fins a Arfa i hem visitat el pou de gel on en Miquel Caminal ens n'ha fet una molt interessant explicació. Després hem menjat castanyes i panellets a la riba del Segre i, finalment, hem tornat cap a la Seu.

Acte i lliçó inaugural del curs (17 d'octubre de 2017)


Enguany hem inaugurat el curs amb una molt interessant lliçó a càrrec de la Sra. Carme Xam-mar amb el títol: "Puig i Cadafalch, personatge emblemàtic de la

Catalunya de principis de segle XX". Com en anys anteriors, l'acte ha estat presidit pel Sr. Alcalde, Albert Batalla.

Festa final de curs - X Festa Gastronòmica Intercultural (20 de juny de 2017)


Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Pep Lisandra, que ens ha amenitzat la festa amb músiques i balls populars del món. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa

Viatge de fi de curs al Conflent (18 de juny de 2017)

Hem visitat Vilafranca de Conflent, l'abadia de Sant Miquel de Cuixà i les coves de Canaletes. Aquest any hem fet el trajecte de Montlluís fins a Vilafranca amb el tren groc.


Vegeu-ne algunes imatges

Taller de mòbils Android (28 d'abril al 26 de maig de 2017)


El divendres 28 hem començat el taller de mòbil Android (edició 2017) que es desenvolupa al llarg de cinc sessions.

Taller de marxa nòrdica (21 i 22 d'abril de 2017)


El divendres 21 hem fet una sessió teòrico-pràctica de marxa nòrdica amb l'instructor Albert de Gràcia i una sessió pràctica el 22. Hi ha assistir un grup de nou alumnes del centre.

X Jocs Florals (24 d'abril de 2017)


Aquest dia hem fet l'acte de lliurament de premis dels X Jocs Florals de l'Escola a la Capella de la Immaculada. Enguany la persona convidada ha estat Laura Borràs, Directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.

Excursió a Barcelona (30 de març de 2017)


Hem viatjat a Barcelona i hem visitat la Sagrada Família. Després hem dinat a la Barceloneta i, per la tarda, hem passejat pel Born, Santa Maria del Mar, Catedral, ... i hem acabat al Palau de la Música.

Vegeu algunes fotos de la sortida.

Festa de Nadal (21 de desembre de 2016)


El vespre del 21 de desembre ens hem trobat a l'escola una bona colla de membres de la comunitat del CFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, hem tingut el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants.

Vegeu algunes fotos de l'acte

Fireta de Nadal (21 de novembre de 2016)

Per segon any, el nostre centre ha participat en la recaptació de diners per a la Marató de TV3, enguany destinada a l'Ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Hem muntat una fireta durant els dies 14 a 16 de desembre amb objectes que els alumnes han portat i s'han venut a preu de voluntat. Hem recaptat 220,70 €. Gràcies a tothom.

Visita a la Catedral de la Seu (21 de novembre de 2016)


L'historiador urgellenc Carles Gascón ens ha fet una visita a la Catedral i a part del casc antic.


Espectacle de màgia en anglès (16 de novembre de 2016)


Dins de les activitats del Pla Educatiu d'entorn, aquest any hem fet l'activitat de màgia en anglès Impact, amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'EOI de la Seu d'Urgell.


Castanyada (28 d'octubre de 2016)

Enguany hem convidat l'historiador Carles Gascón que ens ha fet una explicació sobre Castellciutat i la Torre Solsona. A la Torre hem menjat les castanyes i els panellets.


Taller d'escriptura creativa (7 d'octubre de 2016)


Avui s'ha iniciat aquest taller a càrrec de la senyora Ester Farran que es durà a terme durant tot el 1r trimestre.


Club de lectura fàcil


El 5/10/16 ha tingut lloc la primera sessió del Club de lectura fàcil a la Biblioteca de Sant Agustí. Aquesta activitat es duu a terme amb la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística i de la Biblioteca. Les sessions es fan periòdicament al llarg del curs.

Lliçó inaugural del curs (13 d'octubre de 2016)


Enguany hem inaugurat el curs amb una molt interessant lliçó a càrrec del Sr. Arcadi Oliveres amb el títol: "Saber què passa és imprescindible. Actuar també". Com en anys anteriors, l'acte ha estat presidit pel Sr. Alcalde, Albert Batalla.

Festa final de curs - IX Festa Gastronòmica Intercultural (21 de juny de 2016)


Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Javier Rodríguez, que ens ha fet una magnífica i molt divertida classe de line-dance. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa

Viatge de fi de curs a Carcassona (18 de juny de 2016)

Hem visitat la Cité de Carcassonne i el pintoresc poble de Mirepoix. Ha començat el dia plujós, però l'hem acabat ben agradable.


Vegeu-ne algunes imatges

Visita a Girona Temps de Flors (10 de maig de 2016)

Avui hem fet l'excursió a Girona Temps de Flors. El temps ha estat raonablement bo i hem pogut fer una visita força completa.

Aquí teniu algunes imatges de la sortida.

IX Jocs Florals (28 d'abril de 2016)

Aquest dia hem fet l'acte de lliurament de premis dels IX Jocs Florals de l'Escola a la Capella de la Immaculada. Enguany l'escriptor convidat ha estat en Pep Coll.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte i el dossier amb les obres premiades.

Concurs d'Anglès The Fonix (27 de febrer de 2016)Cristina Flores Teixeira
2ª classificada a la final absoluta.
CONGRATULATIONS!!!

Visita a Lleida (26 de febrer de 2016)

S'ha fet una excursió a Lleida. Hem visitat la Seu Vella, el castell del Rei, l'exposició "Gènesi" al CaixaForum i Animac, a la Llotja..

Vegeu algunes fotos de l'excursió

Carnaval al COMPETIC 2 (Tarda) (2 de febrer de 2016)

Avui ens ha agafat força fred al cap. Sort de la Delegada del grup que venia ben equipada!

Fireta de Nadal Marató TV3 (29 de desembre de 2015)

Per primer cop, el nostre centre ha participat en la recaptació de diners per a la Marató de TV3. Hem muntat una fireta amb objectes que els alumnes han portat i s'han venut a preu de voluntat. Hem recaptat 303,00 €. Gràcies a tothom.

Vegeu-ne algunes fotos

Festa de Nadal (21 de desembre de 2015)


El vespre del 21 de desembre ens hem trobat al local de l'escola, al carrer Capdevila,  un centenar llarg de membres de la comunitat del CFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, hem tingut el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants.

Visita a Agramunt (26 de novembre de 2015)

Avui hem visitat la vila d'Agramunt, la fàbrica de torrons Vicens, la fàbrica de xocolata Jolonch, l'Espai Guinovart, el pou de gel, la cisterna del convent, el refugi de l'església de Santa MAria i la plaça del Mercadal.

Vegeu algunes fotos de l'excursió

Présentation Allemagne (23 de novembre de 2015)

La Jenny Grunberg, voluntària europea, ha realitzat una presentació del seu país, Alemanya, als grups de francès.

Chanson française contemporaine (9 de novembre de 2015)


En Miquel Pujadó ens ha fet un recital de cantautors francesos (Aznavour, Brassens, Brel, , Moustaki, ..) a la Sala de la Immaculada. Aquesta activitat s'ha fet amb col·laboració de l'EOI i dins del Pla Educatiu d'Entorn de la Seu.

Vegeu algunes fotos de l'activitat

Castanyada a Sant Antoni del Tossal (30 d'octubre de 2015)


Enguany hem fet l'excursió des de l'escola fins a la capella de Sant Antoni del Tossal. Després d'una agradable excursió, amb trams d'aventura inclosos, hem menjat panellets i castanyes i hem fet la tornada a la Seu per diferent camí.

Vegeu algunes fotos de l'excursió

Lliçó inaugural del curs (22 d'octubre de 2015)

Enguany hem inaugurat el curs amb una molt interessant lliçó a càrrec d'en Carles Gascón que ens ha parlat de la Fira de Sant Ermengol. Com en anys anteriors, l'acte ha estat presidit pel Sr. Alcalde, Albert Batalla.

Vegeu algunes fotos de l'acte.

Taller d'escriptura de ficció (16 d'octubre de 2015)

Avui s'ha iniciat aquest taller a càrrec de la senyora Ester Farran que es durà a terme durant tot el 1r trimestre.

Vegeu algunes fotos del taller

Festa final de curs - VIII Festa Gastronòmica Intercultural (18 de juny de 2015)

Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Pep Lisandra, que ens ha ofert una actuació musical que ens ha amenitzat la festa tot ballant danses tradicionals d'arreu del món. Ha estat l'estrena del pati de l'escola i ens hem acomiadat de la professora Montse Grandia que marxa cap a un altre destí professional.

Vegeu les fotos de la festa.

Excursió a Salses (13 de juny de 2015)

En aquesta excursió de final de curs hem visitat la Catalunya Nord. Al matí hem fet una visita guiada al castell de Salses. Hem dinat a Cotlliure. A la tarda hem visitat les caves de Byrrh, a Tuïr.

Podeu veure algunes fotografies de la sortida.


Excursió a Prat de Cadí (18 de maig de 2015)

A la tercera va la vençuda! Després de dos anys d'haver suspès l'excursió pel mal temps, avui hem pogut arribar fins a Prat de Cadí sortint d'Estana. El bon temps ens ha permès una bona excursió i una bona estona gaudint de les vistes, l'entorn i la companyia.

Podeu veure algunes fotografies de la sortida.

VIII Jocs Florals (27 d'abril de 2015)

Aquest dia hem fet l'acte de lliurament de premis dels VIII Jocs Florals de l'Escola a la Capella de la Immaculada. Enguany l'escriptor convidat ha estat en Marcel Fité.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.

Excursió a Barcelona (13 de març de 2015)

Gairebé una cinquantena de persones hem sortir en autocar a quarts de vuit de la Seu cap a Barcelona. A les onze hem visitat la molt interessant exposició de Human Bodies al CC de les Arenes, a la Plaça Espanya. Després, l'autocar ens ha portat al Parc de la Ciutadella i hem estat de visita lliure fins a les 16:40 quan ens hem trobat davant del Parlament de Catalunya per fer una visita guiada. Després d'una fantàstica foto de grup a les escales del Parlament, a les 19 h hem sortit cap a la Seu, on hem arribat a les 21:30. Un divendres molt ben aprofitat!

Taller d'Educació financera (27 de febrer de 2015)

Avui hem tingut un taller molt interessant sobre educació financera.

Festa de Nadal (22 de desembre de 2014)El vespre del 22 de desembre ens hem trobat al local de l'escola, al carrer Capdevila,  un centenar llarg de membres de la comunitat del CFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, hem tingut el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants.

Visita a la planta de tractament de residus de la Mancomunitat de l'Urgellet (21 de novembre de 2014)


Hem visitat l'abocador i la planta de tractament de residus urbans. Ha estat molt interessant saber què se'n fa  de les nostre escombraries i com poder reciclar millor per contaminar el menys possible.

Vegeu algunes fotos de la sortida

Castanyada a Calbinyà (31 d'octubre de 2014)

Enguany hem fet l'excursió des de l'escola fins a Calbinyà. Després de les castanyes i els panellets, hem visitat el Museu del Pagès i hem fet la tornada a la Seu pel mateix camí.

Vegeu algunes fotos de l'excursió

Lliçó inaugural del curs (8 d'octubre de 2014)


Enguany hem inaugurat el curs amb una molt interessant lliçó a càrrec d'en Lluís Obiols: "1714. La Guerra de Successió. 300 anys després."

Festa de final de curs - VII Festa Gastronòmica Intercultural (19 de juny de 2014)

Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Jordi Regales, que ens ha ofert una actuació musical que ens ha amenitzat la festa. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa.

Excursió a Sant Martí del Canigó  (14 de juny de 2014)


Viatge de fi de curs passant per Osseja, Vilafranca de Conflent, Vernet les Bains, Casteil, Sant Martí del Canigó i Montlluís. Inclosa una visita guiada al monestir de Sant Martí, bressol cultural català.

Vegeu algunes fotos de la sortida.

VII Jocs Florals (28 d'abril de 2014)


Aquest dia vam fer l'acte de lliurament de premis dels VII Jocs Florals de l'Escola a la Sala Sant Domènec. Enguany l'escriptora convidada ha estat l'Ester Farran.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.

Podeu descarregar-vos el dossier amb les obres guanyadores.


Visita a Organyà (4 d'abril de 2014)

El grup de Graduat en Secundària ha realitzat un sortida a Organyà per visitar l'espai destinat a les Homilies i les obres de restauració de l'església. El Sr. alcalde ens ha fet l'explicació pertinent.

Podeu veure algunes fotografies de la visita..


Visita a Barcelona (19 de febrer de 2014)


Hem començat el recorregut al Palau de la Música i hem seguit cap al Barri Gòtic, la Catedral, la plaça Sant Jaume, les columnes romanes del carrer Paradís, la plaça del Rei, l'església de Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres i el Centre Cultural del Born.

A la tarda, hem visitat el Museu d'Història de Catalunya.


Festa de Nadal (19 de desembre de 2013)El vespre del 19 de desembre ens hem trobat al Centre Cívic del Passeig  un centenar llarg de membres de la comunitat del CFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, teníem el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants.


Visita al Parc del Segre (22 de novembre de 2013)

Enguany hem fet la visita al Parc del Segre on el director d'aquest equipament, Sr. Ganyet, ens en va explicar la història i ens va fer un molt interessant recorregut per les instal·lacions.

Vegeu algunes fotos de l'excursió


Castanyada (31 d'octubre de 2013)

Enguany hem fet l'excursió des de l'escola fins a l'Expo-Trac de Montferrer, passant per Castellciutat i el Balcó del Pirineu. Després de les castanyes i els panellets, vam visitar l'Expo-Trac i vam fer la tornada a la Seu per Arfa i l'altre marge del Segre.

Vegeu algunes fotos de l'excursió


Lliçó inaugural del curs (8 d'octubre de 2013)

Enguany hem inaugurat el curs amb una molt interessant lliçó sobre Les trementinaires i el seu món a càrrec d'en Jordi Pasques.

Vegeu algunes fotos de la visita.


Visita al CdA Monestirs del Císter (1 d'octubre de 2013)

Comencem el curs amb una visita al Centre d'Aprenentatge Monestirs del Císter a l'Espluga de Francolí. Fem un taller d'arquitectura i història dels monestirs medievals molt distret i després visitem el monestir de Poblet en dues sessions.

Vegeu algunes fotos de la visita.


Festa de final de curs - VI Festa Gastronòmica Intercultural (18 de juny de 2013)

Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Javier Rodríguez, que ens ha fet una magnífica i molt divertida classe de line-dance. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa.


Visita a Tolosa de Llenguadoc (Toulouse) (8 de juny de 2013)


Enguany hem fet el viatge de fi de curs a Tolosa de Llenguadoc. Al matí ens hem passejat pel Canal du Midi i hem gaudit d'un bon xàfec. Hem dinat a la plaça del Capitoli i, a la tarda, hem visitat la fàbrica d'Airbus.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.


Visita a la Biblioteca de Sant Agustí (24 i 31 de maig de 2013)


En el marc del projecte Quedem? d'Òmnium Cultural, els dies 24 i 31 de maig hem visitat la Biblioteca de Sant Agustí.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.


VI Jocs Florals (25 d'abril de 2013)


Aquest dia vam fer l'acte de lliurament de premis dels VI Jocs Florals de l'Escola a la Sala Sant Domènec. Enguany l'escriptor convidat ha estat l'Albert Villaró.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.


Visita a l'església de Santa Coloma i Museu del Tabac (19 de març de 2013)

Hem sortit a les 3:30 de la Seu per visitar, en primer lloc, l'església romànica de Santa Coloma. Mossèn Ramon ens ha fet una magnífica explicació sobre l'edifici i el seu interior.

A les 5 hem fet la visita del Museu del Tabac a l'antiga fàbrica Reig de Sant Julià de Lòria. El recorregut per les sales mostra el procés històric d'elaboració dels productes i la incidència de la producció i el comerç de tabac a Andorra. També hem aprofitat per veure, al mateix edifici, l'exposició sobre Els Aiguats de 1982.

Vegeu algunes fotos de la sortida.


Visita al Bus Alícia (14 de març de 2013)

El Bus Alícia és un nou projecte itinerant de la Fundació Catalunya - La Pedrera en col·laboració amb la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència), dirigit a tots els públics.


El seu objectiu és informar, educar i fer reflexionar de manera amena i participativa els ciutadans de tota edat i condició sobre una alimentació saludable, adequada a les seves necessitats i d’acord amb l’entorn.


Teatre a Barcelona (8 de febrer de 2013)

Vam sortir amb autocar a les 3:30 de la tarda per poder tenir una estona per Barcelona abans del teatre. A les 9:30 vam anar a veure "La família irreal" al Teatre Victòria. Vam riure una bona estona i després vam tornar cap a la Seu.


Festa de Nadal (20 de desembre de 2012)

El vespre del 20 de desembre ens hem trobat al Centre Cívic del Passeig  un centenar llarg de membres de la comunitat de l'AFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, teníem el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants.

Vegeu algunes fotos d'una de les visites.

Visites a l'Arxiu Comarcal (novembre i desembre de 2012)

Al llarg de novembre i desembre més d'un centenar d'alumnes de l'escola hem visitat l'Arxiu Comarcal. Han estat cinc visites sempre molt ben comentades i guiades pel director de l'Arxiu.

Vegeu algunes fotos d'una de les visites.

Castanyada a Sant Serni de Tavèrnoles (31 d'octubre de 2012)

Enguany hem tornat al monestir de Sant Serni de Tavèrnoles, a Anserall, amb motiu de l'excursió de la Castanyada. En Carles Gascón ens ha fet una magnífica explicació sobre el monestir i el seu context i tots plegats hem gaudit d'unes castanyes i panellets amb bona companyia. L'excursió d'anada ha sigut seguint la pista des de la cruïlla de Castellciutat i de tornada seguint el GR d'Anserall a la Seu.

Vegeu algunes fotos de l'excursió.


Excursió al Berguedà (7 d'octubre de 2012)

Text.

Vegeu algunes fotos de l'acte.


Acte inaugural del curs 2012-2013 (4 d'octubre de 2012)

Enguany aquest acte d'inauguració del curs s'ha desenvolupat a la Capella de la Immaculada amb una nombrosa assistència i hem comptat amb la presència del Sr. Agustí López que ha fet la lliçó inaugural sobre El Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Vegeu algunes fotos de l'acte.


Festa de final de curs - V Festa Gastronòmica Intercultural (20 de juny de 2012)

Per acomiadar el curs, enguany hem comptat amb la col·laboració d'en Pep Lisandra, que amb el seu acordió ens ha amenitzat la festa fent-nos ballar danses d'arreu del món. Com cada any, també hem pogut gaudir d'una gran varietat de menges cuinades per l'alumnat de l'escola.

Vegeu algunes fotos de la festa.


Festa de Francès (19 de juny de 2012)

La fin du cours est arrivée. On a préparé une fête dégustation de la gastronomie française: du fromage, du pâté...

Cada any, a finals de juny, els alumnes dels cursos de Francès Inicial i Francès Funcional tenen l'ocasió de tastar productes típicament francesos, com els formatges Roquefort, Comtal, Brie, Cammembert..., diferents tipus de patés, xocolata. Ambientat amb música francesa i gaudint de la bona companyia de tots plegats.

Vegeu algunes fotos de la festa.


Visita al Camp d'Aprenentatge d'Esterri d'Àneu (13 de juny de 2012)

En aquesta visita hem realitzat dues activitats, una pel matí i l’altra per la tarda.

L’activitat del matí començava a la Guingueta d’Àneu. El viatge de la Seu a aquesta localitat s’ha fet en autocar en cosa d’una hora i mitja saltant el port del Cantó.


A la Guingueta ens hem trobat amb les professores del CdA que ens han acompanyat per la Mullera d’Escalarre on es desenvolupava l’activitat, principalment centrada en la història i l’ecologia d’aquest enclau del Parc Natural de l’Alt Pirineu.


A Escalarre ens ha recollit l’autocar que ens ha portat cap a Esterri on hem dinat. Cal esmentar que un alumne, en Paco Dòria, ha tingut l’atenció de portar amb el seu cotxe a vàries persones que tenien dificultat per caminar de la Guingueta a Escalarre.


Aproximadament la meitat del grup ha dinat al restaurant i la resta amb menjar portat de casa en un parc d’Esterri.


Després de dinar, hem fet una visita molt interessant a una casa-museu pallaresa on se’ns han mostrat i explicat molts elements de la vida de la població en el 1r terç del segle XX.


Finalment, l’autocar ens ha portat de retorn a la Seu on hem arribat cap a les vuit del vespre.

Vegeu algunes fotos de la sortida.


Excursió als Pontarrons d'Organyà (3 de juny de 2012)

Un grup d’una trentena de persones ha participat en aquesta excursió.

Al lloc d'inici de la caminada s'hi ha arribat sortint de la Seu d'Urgell amb autocar fins a la boca sud del Túnel de Montan. Després hem començat la ruta pel camí recentment recuperat. Hem trigat cosa de dues hores fins a la cruïlla de la carretera de Noves de Segre tot passant per l’atrevit tram dels Pontarrons d’Organyà i pel tram de pista de la Reula, Segre amunt. A la cruïlla hem berenat i hem esperat una breu estona l'autocar per tornar cap a la Seu. Finalment, hem arribat a la Seu cap a les 7h.

Vegeu algunes fotos de la sortida.


Viatge a Florència (27 de maig de 2012)

Per tercer any consecutiu un grup d'alumnes, familiars, professors i amics de l'escola ha visitat una ciutat d'un país estranger. Aquest any hem viatjat uns trenta  i hem visitat a fons la ciutat de Florència. Ciutat situada al nord de la Toscana, regió d'Itàlia.

L'estada ha estat de cinc dies i hem aprofitat per apropar-nos en un dia d'excursió amb autocar, al poble de Sant Gimignano que es troba a uns quaranta quilòmetres al sud de la regió i també la ciutat de Siena.

l

Vegeu algunes fotos de la sortida.English Tea Party (8 de maig de 2012)

Vegeu'ne algunes fotografies.


V Jocs Florals (25 d'abril de 2012)

Aquest dia vam fer l'acte de lliurament de premis dels V Jocs Florals de l'Escola a la Sala Sant Domènec. Enguany l'escriptor convidat ha estat Josep Albanell.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte.


Visita al Parc dels Búnquers de Martinet (11 d'abril de 2012)

En aquest dia de primavera hem fet una visita guiada a aquest Parc dels Búnquers. Tant els vídeos explicatius com la visita a diversos dels búnquers han estat molt interessants.

Vegeu algunes fotos de la visita.


Festa de Nadal 2011 (22 de desembre de 2011)

El vespre del 22 de desembre ens hem trobat al Centre Cívic del Passeig  un centenar llarg de membres de la comunitat de l'AFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com els anteriors, teníem el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants. Enguany hem gaudit de la cantada que el Cor de la Gent Gran, dirigit per Mossèn Brescó, ens ha ofert.

Vegeu algunes fotos de l'acte


Visita a l'Espai Ermengol (18 de novembre de 2011)

Aprofitant la recent inauguració de l'Espai Ermengol en Lluís Obiols, historiador, ens ha fet una molt interessant visita guiada a aquest espai on es recull història de la Seu, la importància de l'activitat econòmica lligada a la indústria de la llet i del formatge i l'exposició temporal sobre el bisbe Ermengol. Hem vist també el curtmetratge sobre Ermengol. Del mirador del 3r pis hem pogut gaudir d'una magnífica vista de l'entorn.


Acte inaugural del curs 2011-2012 (29 de setembre de 2011)

Enguany aquest acte d'inauguració del curs s'ha desenvolupat a la Capella de la Immaculada amb una nombrosa assistència i hem comptat amb la presència del Sr. Amadeu Gallart que ha fet la lliçó inaugural sobre La lluita per la democràcia a la Seu del segle XX.

Vegeu algunes fotos de l'acte.


Festa de final de curs - IV Festa Gastronòmica Intercultural (22 de juny de 2011)

Com en els darrers anys, l'últim dia del curs hem celebrat la festa de comiat on hem assaborit les especialitats dels nostres cuiners i cuineres. També hem pogut veure l'habilitat fent puntes de coixí i hem pogut contemplar manualitats i objectes diversos d'arreu del món aportats per l'alumnat del centre.

Vegeu algunes fotos de l'acte.


Excursió a Elna, Cotlliure i Sant Miquel de Cuixà (19 de juny de 2011)

Com és habitual a final de curs, hem fet una excursió per Catalunya nord. Enguany hem visitat la Maternitat d'Elna, hem dinat a Cotlliure i de tornada hem visitat l'abadia de Sant Miquel de Cuixà.

Vegeu algunes fotos de la sortida.


Excursió al CdA del Montsec: Centre d'Observació de l'Univers (1 de juny de 2011)

Una molt interessant visita a aquest Centre d'Aprenentatge on hem fet tres tallers (Visita del Centre d'Observació de l'Univers (COU), Observació del Sol i Constel·lacions) i hem vist la pel·lícula Stars al planetari (l'Ull del Montsec!). Hem sortit amb autocar de la Seu cap a les 7:30h i abans de les 10h ja érem a lloc. Després d'esmorzar hem fet dos dels tallers, hem anat a dinar a Àger i cap a les 16h hem tornat al COU per fer el darrer taller i per veure la pel·ícula). Després d'aquesta jornada tant instructiva, hem posat camí cap a la Seu, on hem arribat a les 20:15h.

Vegeu algunes fotos de la sortida.


Viatge a París (25 a 29 de maig de 2011)

L'any passat a Londres i aquest a París.

Vegeu algunes fotos del viatge.


Excursió al Camí de Sant Jaume (23 de maig de 2011)

L'excursió d'enguany l'hem feta aprofitant la recent recuperació del tram del Camí de Sant Jaume a l'Alt Urgell. Hem triat el tram des del Pont de Bar fins a Arsèguel. Un cop arribats, i després de berenar, hem tornat al pont d'Arsèguel on l'autocar ens ha tornat cap a la Seu.

Vegeu algunes fotos de l'excursió.


IV Jocs Florals (27 d'abril de 2011)

Aquest dia vam fer l'acte de lliurament de premis dels IV Jocs Florals de l'Escola a la Sala Sant Domènec. Enguany l'escriptora urgellenca convidada ha estat Teresa Colom i Pich.

Podeu veure i descarregar-vos el recull de les obres guanyadores i també veure algunes fotografies de l'acte.


Teatre a Barcelona (25 de març de 2011)

Vam sortir amb autocar a les 3 de la tarda per poder tenir una estona per Barcelona abans del teatre. A les 9 vam anar a veure "Pel davant i pel darrera" al Teatre Borràs. Vam riure una bona estona i després vam tornar cap a la Seu.


Visita a la Farinera de Montferrer (11 de febrer de 2011)

Després d'un passeig fins a Montferrer vam visitar aquesta antiga Farinera de la Comunitat de regants del Rec del 4 Pobles, convertida ara en museu. Després d'unes explicacions molt interessants, vam retornar a la Seu tot passejant.

Vegeu-ne algunes fotos


Festa de Nadal 2010 (22 de desembre de 2010)

El vespre del 22 de desembre ens hem trobat a la sala d'actes del CEIP Pau Claris un centenar llarg de membres de la comunitat de l'AFA i hem celebrat la festa de Nadal. Aquest any, com el passat, teníem el lliurament de premis del concurs de nadales, el detall i el certificat per a tots els participants i una cantada col·lectiva i multilingüe de nadales.

Vegeu-ne algunes fotos


Recollida d'aliments 2010 (del 29 de novembre al 3 de desembre de 2010)


Per primer cop l'escola ha participat en la campanya de recollida d'aliments que organitza Banc d'aliments i Càritas d'Urgell. Entre tots n'hem recollit una bona quantitat.

Vegeu-ne algunes fotos


Visita guiada al Seminari i al Convent de la Sagrada Família

(19 de novembre de 2010)

En un dia molt fred ens hem aplegat un centenar de persones per visitar l'església i algunes de les dependències del Seminari (l'Escorial del Pirineu!). Mossèn Ignasi ens ha explicat la història de la institució i la situació actual d'aquests ensenyaments eclesiàstics. Després del Virolai, ens hem dirigit cap al Convent de la Sagrada Família (La Punxa), al cap del Passeig.

Asseguts dins la moderna Capella, la Mare Pietat ens ha explicat la història de l'edifici i de la Congregació de la Sagrada Família d'Urgell, fundada per la Mare Janer.

Vegeu algunes fotos de tot plegat


Castanyada 2010 (29 d'octubre de 2010)

Aquest any hem celebrat la Castanyada a l'ermita de la Trobada, a Montferrer. Hem sortit de l'escola i hem pujat cap a Castellciutat. Per la carena, hem seguit fins al poble de Montferrer i d'allà fins a l'ermita.

Després de menjar les castanyes i els panellets, hem tornat pel camí del Rec dels Quatre Pobles fins a la cruïlla de Castellciutat i, d'allà, cap a casa.

Vegeu algunes fotos de tot plegat.


Acte inaugural del curs 2010-2011 (23 de setembre de 2010)

Amb la lliçó inaugural, impartida per l'Honorable Conseller Senyor Jordi Ausàs a la Sala de Plens de l'Ajuntament de la Seu, hem donat per començat oficialment el curs acadèmic 2010-2011.

Vegeu algunes fotos de l'acte


III Jocs Florals (22 d'abril de 2010)

Aquest dia vam fer l'acte de lliurament de premis dels III Jocs Florals de l'Escola a la Sala Sant Domènec.

Podeu veure algunes fotografies de l'acte i podeu, també, veure i desar-vos el recull d'obres premiades.

Bases del concurs d'enguany.


Excursió a Arsèguel (26 de març de 2010)

Vam sortir a les 9:15 de l'estació d'autobusos i aviat vam arribar a Arsèguel. Ens vam partir en dos grups i vam visitar la fàbrica de llanes i el Museu de l'Acordió.

Vegeu algunes fotos de tot plegat.


Carnaval de l'AFA (del 8 al 15 de febrer de 2010)

Després d'una setmana d'escalfament previ (del 8 al 12 de febrer), el dimarts 15 de febrer vam celebrar la festa de Carnaval amb berenar i ball inclosos.

Vegeu algunes fotos de tot plegat.


Festa de Nadal (22 de desembre de 2009)

La tarda del 22 de desembre, envoltats de neu, ens vam trobar al Centre Cívic del Passeig un centenar llarg de membres de la comunitat de l'AFA i vam celebrar la festa de Nadal. Aquest any, com el passat, teníem el lliurament de premis del concurs de felicitacions de Nadal, el detall per a tots els participants i, com a novetat, una cantada col·lectiva i multilingüe de nadales.  Per veure'n algunes imatges, feu clic aquí.
Vegeu els dibuix finalistes del concurs (feu clic aquí). Llegiu també els textos finalistes (Primer premi, Segon premi i Tercer premi).


Visita guiada a la Catedral  de La Seu d'Urgell (7 de novembre de 2009)

Una visita molt interessant a la Seu de La Seu.

Vegeu-ne algunes fotografies


Castanyada 2009 (30 d'octubre de 2009)

Aquest any sí que ens ha fet bo i hem pogut fer una excursió des de l'escola fins a Sant Serni de Tavèrnoles a Anserall. De moment, aquí en teniu un petit vídeo (2 minuts).


Festa de final de curs (22 de juny de 2009)


Com l'any anterior, la festa de final de curs de l'AFA ha tingut caire intercultural amb danses i menges incloses.

Vegeu-ne algunes fotografies


Excursió a Cotlliure (21 de juny de 2009)


L'excursió d'enguany dels grups de francès de l'AFA (estesa a la resta d'alumnat de l'escola i a familiars) ha sigut a Cotlliure. De camí vam passar pels Orgues d'Ille-sur-Tet. Tot plegat, vam poder compartir una jornada d'estiu a França.

Vegeu-ne algunes fotografies


Excursió a Calbinyà (21 de maig de 2009)


Aquest curs hem fet l'excursió de La Seu a Calbinyà. Vam sortir cap a dos quarts de cinc de l'AFA i vam arribar cap a les nou. En aquesta estona vam fer l'excursió, vam visitar el Museu del Pagès de Cal Serni i vam berenar.

Aviat publicarem alguna foto. De moment, aquí teniu un petit video de l'excursió (menys de dos minuts) que hem estat treballant a la classe d'Informàtica d'Usuari IIII Jocs Florals (23 d'abril de 2009)


El mes d'abril es van celebrar els II Jocs Florals de l'AFA La Seu d'Urgell. Un bon grup d'alumnes van participar en aquest concurs literari, que estava estructurat en tres categories:


- Categoria Englantina: alumnes de nivell instrumental-alfabetització

- Categoria Flor Natural: alumnes de GES i proves d'accés

- Categoria Viola: la resta de cursos

El jurat, format pel Sr. Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell; el Sr. Isidre Domenjó, escriptor local, i les Sres. Lídia Prat i Montserrat Pascual, professores de l'AFA, va escollir les obres guanyadores. La tarda de Sant Jordi, el dia 23 d'abril, es va celebrar l'acte del lliurament dels premis als guanyadors a la Sala Sant Domènec. En aquest acte, el Sr. Albert Batalla va estar representat pel Sr. Jesús Fierro, president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Després d'una presentació a càrrec de la coordinadora de l'AFA, na Marta Edo, i dels parlaments de membres del jurat es va procedir a l'acte formal del lliurament dels premis i de la lectura d'un fragment de les obres guanyadores. Després es va oferir un refrigeri als assistents.

Vegeu algunes fotografies d'aquest acte.


Les obres guanyadores van ser les següents (feu dreta-clic aquí i demaneu desar l'enllaç al disc per descarregar-vos un recull amb aquestes obres):


- Categoria Englantina:


Primer premi: "La Clara", de Encarnación Ruíz Reche

Accèssit: "Lluïsa", de Lluïsa Fernández Giménez

Accéssit: "Vida a la muntanya", de Margarita Gatiu Yubero- Categoria Flor Natural:


Primer premi: "Nits de tramuntana", de Helena Fondevila Serradó

Accèssit: "En Joanet i el seu amic misteriós", de Cristina Cerqueda Morató

Accèssit: "La mare", de Xavier Roura Cuadros

Accèssit: "Un comiat sense adéu", de Francisco López Becerra


- Categoria Viola:

Primer premi: "Hem portat d'Amèrica", de Camilo A. Sánchez Herrera

Accèssit: "El temps", de Maria Rosa Planas Nequi

Accèssit: "La meva mare", de María D. Sánchez López

Accèssit: "L'arribada a La Seu", de Jordi Ansay Casal


Visita a Coll de Nargó (25 de març de 2009)

La tarda del dimecres 25 de març vam sortir a les 15:30 en autocar cap a Coll de Nargó. Vam visitar el Museu dels Raiers, el del Límit K-T (Museu dels Dinosaures), el forn de pa i l'església de Sant Climent. Una tarda ben aprofitada!. Vegeu-ne algunes fotografies.


Carnaval de l'AFA (16 a 24 de febrer de 2009)

Després d'una setmana d'escalfament previ (del 16 al 20 de febrer), el dimarts 24 de febrer vam celebrar la festa de Carnaval amb berenar i ball inclosos.

El dilluns 16, la sorpresa als cabells: vegeu algunes fotografies.

El dimarts 17, el davantal posat: vegeu algunes fotografies.

El dimecres 18, la corbata ben nuada: vegeu algunes fotografies.

El dijous 19, la cara pintada: vegeu algunes fotografies.

El divendres 20, el barret posat: vegeu algunes fotografies.

El dimarts 24, la Festa de Carnaval: vegeu algunes fotografies.


Festa de Nadal (18 de desembre de 2008)

Aquest any, a més de la trobada-berenar d'altres anys, teníem concurs de nadales. La tarda del 18 de desembre vam lliurar els premis als guanyadors i, ben acompanyats per un centenar llarg de membres de la comunitat de l'AFA, vam celebrar la festa de Nadal. Per veure'n algunes imatges, feu clic aquí.
Vegeu el dibuix guanyador (feu clic aquí). Vegeu el text guanyador (feu clic aquí).


Castanyada (31 d'octubre de 2008)

Ens vam trobar a les 10 del matí a l'escola per celebrar La Castanyada.

Vegeu algunes fotografies


Excursió a Carcasona (22 de juny de 2008)

Amb el grup de francès com a component majoritari, 54 persones vam anar d'excursió amb el següent itinerari: Ax-les-Thermes (on vam esmorzar) - Carcasona (on vam poder gaudir d'unes grans vistes d'aquesta vila medieval) - Mirepoix (on vam passejar pel casc antic) - Ax (on vam tornar per remullar-nos els peus dins les aigües termals). Tot plegat, vam poder compartir una jornada d'estiu a França.

Vegeu algunes fotografies.


Un alumne de l'AFA, finalista del XIV Premi Rafael Farré (19 de juny de 2008)

Jordi Pallejà, alumne del curs de preparació per a les proves d'accés a cicles formatius de grau mitjà, va quedar finalista del XIV Premi Rafael Farré de narrativa curta en llengua catalana. Jordi Pallejà va participar en la Modalitat B del concurs amb la narració titulada "L'Andrew i el Medid". Aquest curs era el primer cop que l'AFA La Seu d'Urgell participava en aquest concurs.

El premi Rafael Farré, que té com a objectiu promoure la redacció de textos en llengua catalana entre l'alumnat de les escoles d'adults, està dividit en dues categories: la Modalitat A, per als alumnes de llengua catalana i castellana del bloc d'ensenyaments inicials i bàsics i per als alumnes del cicle de formació instrumental del bloc de formació bàsica; i la Modalitat B, per als alumnes del cicle d'educació secundària, d'informàtica o llengües estrangeres del bloc dels ensenyaments inicial i bàsic i del bloc de competències per a la societat de la informació, i del curs de preparació de proves d'accés.

La convocatòria d'enguany tenia com a tema "les conseqüències que tenen l'activitat humana i el desenvolupament de la societat en la preservació del planeta Terra". La narració de Pallejà contrasta la vida de dos nens, un procedent de Nova York i l'altre procedent d'un país subdesenvolupat.

Vegeu fotografia d'en Jordi i la Montse Pascual, professora de l'AFA.


Excursió a Prats de Cadí (21 de maig de 2008)

Com a sortida del curs vam anar amb autocars fins a Estana i d'allà fins a Prats de Cadí on vam poder gaudir de la magnífica vista i de la companyia de tots.

Vegeu algunes fotografies.I Jocs Florals (23 d'abril de 2008)

El mes d'abril es van celebrar els I Jocs Florals de l'AFA La Seu d'Urgell. Més de 50 alumnes van participar en aquest concurs literari, que estava estructurat en tres categories:


- Categoria Englantina: alumnes de nivell instrumental-alfabetització

- Categoria Flor Natural: alumnes de GES i proves d'accés

- Categoria Viola: la resta de cursos


El jurat, format pel Sr. Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell; el Sr. Marià Cerqueda, escriptor local; la Sra. Judith Ansai, administrativa del centre, i les Sres. Laura Saez i Montserrat Pascual, professores de l'AFA, va lliurar els premis a les obres guanyadores el dia 23 d'abril.Les obres guanyadores van ser les següents:


- Categoria Englantina:

Primer premi: Infantesa a Sandin de Pilar Fernández Rivero

Primer premi: La mort enganyada d’Encarna Ruiz Reche

Primer accèssit: Somnis de Victoria Sánchez Pellejà

Primer accèssit: Què significa l’amor per a mi? de Natalia-Gabriela Macau


- Categoria Flor Natural:

Primer premi: Una pinzellada de colors de Francisco López Becerra, de GES

Primer accèssit: És trenc d’alba de Daniel Jiménez González, de les PACFGM

Segon accèssit: Temps d’un passat de Jordi Pallejà Raidó, de les PACFGM


- Categoria Viola:

Primer premi: El primer faraó negre d’Anna M. Iscla Parramon, del grup d’anglès inicial

Primer accèssit: Poesia o prosa de Maria Dolores Sánchez López del grup de francès inicial

Segon accèssit: L’aventura en l’arribada a un país nou d’Elda Ana Renza del grup de català

ċ
DSC09102.JPG
(1492k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:04
ċ
DSC09146.JPG
(1280k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:04
ċ
DSCF1149.JPG
(1003k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:03
ċ
DSCN3654.JPG
(880k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:02
ċ
IMG_20140619_191636.jpg
(2791k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:03
ċ
P1010639.JPG
(3063k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:05
ċ
P1010931.JPG
(2881k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:02
ċ
P1070516.JPG
(1130k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:04
ċ
Visita a Barcelona Barri gòtic Museu dHistòria 006.jpg
(1615k)
Jordi Agustí,
27 de juny 2014, 10:03