Pagina principal‎ > ‎

Tres rescatats en platges de Barcelona després de caure de catamarà i moto d'aigua


Les embarcacions del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana de Barcelona van rescatar diumenge a tres persones en dues intervencions simultànies després de caure a l'aigua des d'un catamarà i des d'una moto d'aigua, informa avui el consistori barceloní.

El Grup de Platges de la Guàrdia Urbana va rescatar, diumenge passat, a tres persones en dues intervencions diferents que es van produir de forma gairebé simultània en la costa barcelonina.

Així, la Creu Roja va informar a una de les dues patrulles que té aquest cos, l'embarcació "Talaia",

que dues persones havien caigut d'un catamarà recreatiu en fer un brusc viratge i només quedava una persona a bord.

Segons la informació, la marea i el vent haurien allunyat als altres dos tripulants de l'embarcació.

Una vegada rebut l'avís, els agents tripulants de la "Talaia" van iniciar la cerca, localitzant el catamarà a unes 3 milles nàutiques de la platja i els seus tres tripulants a bord, amb evidents símptomes d'extenuació.

L'embarcació policial va procedir a remolcar el catamarà fins al port a causa de les males condicions del mar i a la poca habilitat dels seus tripulants, que no van necessitar assistència mèdica.

Simultàniament, l'altra embarcació policial, la "*Guaita", va observar com una altra persona, des de l'aigua, demanava auxili.

En apropar-se, van trobar a un jove esgotat i amb dificultats per nedar, a pesar que portava posat l'armilla salvavides.

Una vegada rescatat, el jove va manifestar que anava de passatger en una moto d'aigua i que va caure sense que el pilot s'adonés de la seva caiguda.

El rescat de persones de l'aigua és una de les tasques que realitza el Grup de Platges amb dues embarcacions: la "*Guaita" i la "Talaia".

Aquest dispositiu ha fet, aquest any, més de 40 rescats en el mar i 8.000 actuacions en els espigons, la majoria d'elles avisos per la prohibició de banyar-se en aquesta zona per la perillositat que comporta; la prohibició de pescar en horari no permès o el tancament del pas de la zona en cas de mala mar.

Llegir més: http://www.lavanguardia.com/sucesos/20150825/54436006472/tres-rescatados-en-playas-de-barcelona-tras-caer-de-catamaran-y-moto-de-agua.html#*ixzz3*jofGg9j5


Comments