Actualitat

III trobada sindical de la FSC de CCOO a Barcelona

Més de 300 delegades i delegats de CCOO es van aplegar en assemblea al Centre Cívic la Sedeta de Barcelona.

Aquesta trobada que el sindicat celebra periòdicament, vol reconèixer la feina de les seccions sindicals, com a primer graó de l’acció sindical i per la dinamització de la tasca sindical als centres de treball.

De la FSC del Baix Llobregat-Alt Penedès, Anoia-Garraf  les empreses que van rebre el reconeixement van ser, Integra, Mohn, Ryanair i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. 

Van presidir l’acte Manolo Fages, secretari general de le FSC de Catalunya, Javier Pacheco, secretari general de la CONC i Pepe Fernández secretari general de la FSC estatal.

abril 2018

Acciona Facility, de Castellet i la Gornal, desconvoca la huelga prevista para el 19 de abril

El martes 17/04/2018, CCOO  ha alcanzado un acuerdo entre la RLT del centro de trabajo de Robert Bochs y la empresa Acciona Facility Services S.A., quedando desconvocada la huelga indefinida

El motivo del conflicto se dio porque la empresa Robert Bochs, el 30/06/2018, internaliza la actividad de la logística y aprovisionamiento de la cadena, que anteriormente había externalizado.

Ante esta incertidumbre los trabajadores/as de la empresa Acciona Facility Services que prestan este servicio, decidieron convocar una huelga indefinida a partir del 09/04/2018.

Se hizo previamente la mediación ante el Tribunal Laboral de Catalunya el 05/04/2018 que termino sin acuerdo, el 06/04/2018, la dirección de Acciona Facility Services se reúne con el comité de huelga y alcanza unos mínimos acuerdos, que hace que la huelga que estaba previsto iniciarse el 09/04/2018, se aplace hasta el 19/04/2018.

Se inicia un calendario de negociaciones, para buscar una salida al conflicto, que finalmente se materializa con el acuerdo alcanzado el día 17/04/2018, que ha sido satisfactorio para todas las partes.

El acuerdo final que se ha alcanzado entre la RLT y la dirección de la empresa es el siguiente:

Que de los 33 trabajadores/as del centro de trabajo de Robert Bochs de Castellet i la Gornal, 12 han aceptado recolocarse en  otros centros de trabajo que tiene la empresa en la provincia de Barcelona.

Los puestos ofrecidos son para trabajar en contratas ferroviarias y se les aplicará este convenio, pero la empresa les respetará el salario bruto y la antigüedad que estaban percibiendo ahora  en la empresa. Se adaptará su nómina al convenio de aplicación, que económicamente es inferior al transportes de mercancías y logística de la provincia de Barcelona, y el exceso será como un plus ad personam, ni compensable, ni absorbible, con los futuros incrementos del Convenio estatal de contratas ferroviarias.

Además serán compensados con una prima de compensación que se otorga en función de la antigüedad que tienen en la empresa, con la siguiente escala:

·         2008-2007, 3000€

·         2006-2005, 4000€

·         2004-2003, 5000€

·         2000,       6000€

Para los 21 trabajadores/as  restantes, causaran baja en la empresa el 30/06/2018, con un ERE de extinción, percibiendo una indemnización de 30 días por año trabajado.

Desde CCOO, nos sentimos satisfechos con el acuerdo alcanzado, ya que desde el primer momento el objetivo que nos propusimos, era recolocar al mayor número de trabajadores/as y aquellos que no quisieran continuar en la empresa se pudiesen ir en las mejores condiciones. Sin la unidad y la firmeza que desde el primer momento ha tenido toda la plantilla de la empresa, este acuerdo no hubiese sido posible.


març 2018 


FSC-CCOO presenta la revista Perspectiva violeta: la fuerza de las invisibles

La Federación de Servicios a la Ciudadanía presentó, el 16 de abril, en la sala Josefina Samper, el nº 13 de la revista Perspectiva, bajo el titulo "la fuerza de las invisibles". Se trataba de un número especial de esta Revista para actualizar las propuestas del 8 de marzo en todo momento dando voz a las mujeres. Esta edición es un monográfico dedicado a dar visibilidad a las mujeres en algunos de los muchos ámbitos en los cuales se encuentran invisibles, como la Guardia Civil, el deporte, el cine, la ciencia, el derecho, la literatura:

 

http://fsc.ccoo.es//fba93a88ec502a5f33795419a310e82f000050.pdf


març 2018

Assemblees informatives a Vilafranca  i Cornellà sobre el 2n Acord  per a la Millora de l’Ocupació Pública

El Secretari General de la FSC de Catalunya Manolo Fages, ha fet la presentació de l’Acord assolit entre el Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, CCOO y la resta de sindicats majoritaris.

Aquets es el primer acord general aconseguit en els últims anys, es recupera la negociació col·lectiva i s’obren meses de negociació i concertació a l’administració de l’estat, les autonomies i les administracions locals.

Afecta directament  i indirecta a 3,5 milions de treballadores i treballadors.

Aquest acord a 3 anys ( 2018/2020) suposa un augment econòmic de prop del 9%, una reducció de la temporalitat al final de període al 8%, una jornada laboral de 35 h setmanal com a jornada ordinària i una tasa de reposició que supera el 100% entre altres considerables millores.

Març 2018

CCOO es mobilitza per la jubilació anticipada dels policies locals 

Més de 500 persones s’han manifestat davant de la subdelegació del Gobierno de Catalunya per reclamar el Decreto de la jubilació dels policies locals.

La FSC del BLLAPAG  ha participat amb 30 persones.

CCOO, amb la resta de sindicats de la Plataforma Nacional per l’Avançament de l’Edat de Jubilació dels Policies Locals, ha programat una sèrie de mobilitzacions davant les Delegacions i Subdelegacions de Govern de diferents províncies, per l’incompliment de la promesa feta pel Govern central d’aprovar el Decret que permetrà l’avançament de l’edat de jubilació dels policies locals.

La propera concentració serà el 6 d’abril.

Març 2018

Un centenar de Joves de tot l’Estat es troben amb el Secretari General  Unai Sordo

Més d’un centenar de delegades i delegats  de CCOO, es van trobar a Madrid en una assemblea de representants joves del sindicat.

L’acte que va durar tota la jornada, va comptar amb la presencia de Pepe Fernández, secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania i de Unai Sordo, secretari general de les CCOO.

La FSC del Baix Llobregat -Alt Penedès- Anoia- Garraf va comptar amb la participació de delegades i delegats del sector aeri i gràfiques. 

març 2018

8 de març

Contra la bretxa salarial

Contra els salaris de misèria

Contra les violències masclistes

8 març 2018

 

Assemblea intercomarcal de CCOO a Cornellà de Llobregat

Més de 200 delegades i delagats de CCOO del Baix Llobregat-Alt penedés-Anoia-Garraf, van participar a l’assemblea celebrada a Cornella de Llobregat.

A l’assemblea, amb una nodrida representació de la FSC de CCOO, van participar treballadores de les diferents federacions, aportant el seu testimoni de vivència laboral en diferents empreses.

Van tancar l’acte Josep maria Romero, secretari general de la Unió Intercomarcal, i Alba  Garcia secretaria de la dona de CCOO de Catalunya.

març 2018

 
8 de març, una vaga per la dignitat i contra les politiques antisocials

Assemblees en els centres de treball, mocions de suport als ajuntaments, repartiment de fulletons,... son algunes de les accions que CCOO esta impulsant per mobilitzar per la vaga laboral del 8 de març.

Contra els salaris i les pensions de misèria, contra la bretxa salarial que perpetua la discriminació de les dones, i contra les violències masclistes a la vida domestica i laboral. Aquestes son les  reivindicacions que reclama CCOO, per unes politiques socials públiques que implementi plans d’igualtat reals a les empreses, i per una llei d’igualtat salarial a les empreses.

El dia 8 de març tothom a la vaga¡¡¡

març 2018

 

Comencen les mocions de suport a la vaga als Ajuntaments

Els Ajuntaments de Sant Boi de Llobregat i Castelldefels han iniciat la presentació de mocions als Ajuntaments del Baix Llobregat.

Amb una previsió de 16 consistoris del Baix Llobregat, i un número indeterminat amb la resta de comarques, CCOO amb l’altra sindicat convocant de la vaga presenten mocions encaminades a:

Donar suport a la vaga del 8 de març, defensar la pujada de salaris i pensions i garantir el poder adquisitiu, la implementació de plans d’igualtat a totes les empreses, instar a l’aprovació d’una llei de transparència que posi fi a la bretxa salarial entre homes i dones.

També es demana al Govern central la ratificació del conveni 189 de la Organització Internacional del Treball sobre el treball decent amb les treballadores de la llar, comprometre a les administracions en la lluita contra pla precarietat social i laboral, i fomentar la lluita contra la violencia masclista.


febrer 2018

Jornada de formació de la FSC BLLAPAG en matèria de salut laboral

La jornada va tenir una participació de més de 60 delegades i delegats de salut laboral, amb més de 30 empreses publiques i privades representades.

La jornada la va iniciar Josep Maria Romero, secretari General de la Unió Intercomarcal, situant la salut laboral com un factor imprescindible per l’acció sindical.

Va situar l’ofensiva sindical de CCOO davant de l’agressió que estan patint les treballadores i treballadors i la retallada de drets i prestacions i va convocar al 8 de març com una important jornada de lluita.

A continuació Josep Boadella, com a tècnic de la FSC, va exposar els mètodes d’avaluació de riscos psicosocials homologats ( PSQCAT21, i el FSICO 3.1). Va donar valor al mètode PSQCAT21 de ISTAS, perquè s’adequa millor a les necessitats laborals i sindicals i permet fer un millor seguiment sindical en la seva aplicació per part dels representants dels treballadors i treballadores.

Respecte a protocols, va afirmar que no hi ha uns protocols estàndar, però la pràctica ens porta a estandarditzar intervencions que permetin eradicar o corregir determinades conductes a la feina. De fet s’hauria d’inscriure tot en el que podríem dir genèricament “assetjament laboral i conflictes interpersonals”, terme que podria incloure una gama de situacions conflictives, a priori amb una dificultat de dades probatòries. El protocol pot tenir una funció paral·lela i no excloent de la via judicial, ja sigui civil o penal. El àmbit d’aplicació pot ser el de l’empresa o a aquelles persones alienes o terceres. Ha d’haver una comissió paritària, que pot comptar amb assessors. El protocol ha de poder recusar a algunes persones de la comissió. Els protocols poden establir queixes ( son de caràcter informal) i denuncies ( que son de caràcter formal). El òrgan que vetllarà que es portin a terme les mesures dels protocols serà el Comitè de Seguretat i Salut.

A continuació es va exposar per part de Fernando González i Sabina Maturano ( delegats de prevenció),  l’experiència practica de la implementació d’una avaluació de riscos psicosocials a l’empresa HERTZ del aeroport del Prat.

Seguidament  Jose Luis Domínguez i Mar González van exposar l’aplicació de protocols a l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

A continuació els treball per grups, va donar la opció de participar als assistents a la jornada, que va concloure amb una exposició en el plenari dels punts tractats en cada un dels 3 grups.

Va tancar la jornada Higini Pi Secretari General de la FSC del BLLAPAG, demanant al assistents un esforç, per millorar els resultats electorals de les eleccions sindicals que tindrem durant els propers 18 mesos i millorar l’afiliació que es la eina fonamental de nostre sindicat

febrer 2018

L’assemblea de delegades i delegats de CCOO aplega més de 2.500 persones

Va obrir l’acte l’alcalde de Santa Adrià del Besòs, seguit de Montserrat Ros, secretària d’Organització que va agraïr l’assistència de les 2.500 delegades i delegats a la sala, que va depassar totes les expectatives. CCOO continua sent amb més de 141.000 afiliades i afiliats, i 21.328 delegades i delegats el primer sindicat de Catalunya i de tot l’Estat. Aquets números són els que ens donen la força a les taules de negociació i és el que ens permet ser independents.

A continuació Santi Barreras va demanar que aixequés la mà qui se sentís líder sindical, per tal de calibrar el nivell d’implicació dels assistents. Va afirmar que CCOO és el referent de la classe obrera de Catalunya i l’afiliació és el que ens dóna la força. Va demanar consciència de classe, lideratge, lluita per una societat més justa i solidaritat, i tot això sense perdre la proximitat als companys i companyes, que és el preàmbul de la influència i la transformació.

Lalo Plata secretari general del Vormaros, va entrevistar a Joana Solsona ( Jubilats i Pensionistes) que va posar en valor el sistema públic de pensions i va defensar mecanismes per garantir la seva viabilitat.

Després va entrevistar a Aurora Huerga ( S.G. de construcció i serveis), que en aquests moments està negociant el conveni d’edificis i locals de Catalunya que afecta a 60.000 treballadores i treballadors dels quals el 85% són dones i va reclamar la complicitat de les administracions públiques que són les que elaboren les pliques de condicions i adjudicacions.

A continuació va entrevistar a Manolo Caro, d’Aena, i Gemma Rodríguez (secretària d’acció Sindical), que coordina la tasca sindical de CCOO a l’aeroport del Prat de Llobregat. Aquest entorn laboral aglutina a més de 16.000 treballadors i més de 300 empreses.

Isable Caire (delegada LOLS de la Generalitat de Catalunya), va manifestar que porten 12 anys sense negociació col·lectiva i unes retallades properes al 20% dels salaris.

Jaume Olivé (delegat de Contact Center) i president del comitè Europeu, va presentar la lluita que porten amb la multinacional amb més de 400.000 treballadors a tot el món.

Es va posar punt i final a les entrevistes, amb Aurora Richarte, de l’empresa Dia i secretària de la dona de la Federació de Serveis.

Cristina Torres (secretària d’Acció Sindical), va defensar la negociació col·lectiva i consolidar un SMI que superés els 850€.

Javier Pacheco (secretari General de CCOO de Catalunya), va denunciar la deriva autoritària del Partit Popular, incapaç de solucionar un problema polític de dimensions esfereïdores, i que CCOO ha denunciat en tots els àmbits. Va reclamar una proposta de referèndum consensuat i polític pel nostre país, i va exigir que el PP treiés les seves mans brutes de les institucions del nostre país. Va instar als assistents a passar a l’ofensiva anant als centres de treball de cara a la gran vaga del 8 de març.

Finalment, Unai Sordo (Secretari general de CCOO d’Espanya), va manifestar que l’augment de l’ocupació no està millorant la qualitat de vida de les treballadores i dels treballadors. El 75% dels contractes temporals són dones, amb taxes de temporalitat anteriors a la crisi. Aquesta precarietat té a veure amb les mesures que s’estan prenent des del govern, han fet una aposta per la desigualtat i la precarietat laboral. Aquestes mesures s’han dut a terme sense diàleg, per decret, i per modificar la fisonomia social d’aquest país. Però CCOO som el sindicalisme que aspira a revertir aquesta situació amb la negociació col·lectiva, la pujada de salaris i un augment substancial del SMI. El sindicat ha d’adaptar-se a les noves realitats laborals i empresarials sense perdre la proximitat, com s’està duent a terme a l’aeroport del Prat. O ens adaptem al món o el món ens passarà per sobre. La última frase pronunciada va ser: “si no te mueves no se notan las cadenas”.


febrer 2018


 

CCOO reclama  la recuperació dels drets arrabassats a les empleades i empleats públics  

CCOO va presentar la campanya d’ofensiva pels serveis publics i i la recuperació salarial.

La  secretaria d’Acció Sindical de CCOO Cristina Torres, va dir que cal recuperar la ocupació dels llocs de treball del sector públic, cal revertir la bretxa salarial i recuperar la negociació colectiva en l’administració pública, CCOO defensa uns serveis públics de qualitat per tota la ciutadania.

Manolo Fages, secretari general de la FSC va manifestar que la campanya es la continuïtat del treball que venim fent en el sector públic, que directament i indirecta, afecta a més de 500.000 treballadores i treballadors. El increment salarial, la recuperació de la jornada laboral anterior a la crisi, l’ampliació de l’oferta d’ocupació, i recuperar la negociació col·lectiva son els aspectes prioritaris de la lluita, sempre des de una visió de gènere.

Algunes dades fan evident aquesta discriminació de gènere, tan enquistada en l’administració catalana.

Dels 196.000 funcionaris de la Generalitat de Catalunya, el 65% son dones i el 35% homes.

Amb una interinitat del 25,5%, el 75% son dones, mentre que als homes afecta al 25%.

Respecte als 184 càrrecs directius que te la Generalitat de Catalunya, 122 son homes ( el 66%) i 62 alts càrrecs son dones ( el 33%).

Aquesta pèrdua de llocs de treball s’ha fet molt evident a Departaments com el Institut Català de la Salut, amb una pèrdua de 5.000 llocs de treball ( 42.000, a 37.000 en l’actualitat) i el conseqüent tancament de 1.000 llits sanitaris en els hospitals públics.

En el Departament d’Educació aquesta reducció de personal docent ha afectat a més de 5.000 professionals.


febrer 2018


CCOO guanya les eleccions sindicals a AMAZON Castellbisbal

Per primera vegada la plantilla d’AMAZON Castellbisbal ha pogut triar als seus representants sindicals.   

Dels 5 delegats i delegades que formen el comitè d’empresa d’AMAZON, 4 seran de CCOO.

Amb una gran participació de la plantilla de l’empresa ( 82%), el conjunt dels treballadors i treballadores han donat la confiança a la candidatura de CCOO, que ha obtingut el 94% dels vots emesos. El 5e delegat forma part d’una llista independent sense adscripció sindical.

El comitè d’empresa tindrà majoria absoluta de CCOO.

Felicitem a la candidatura de CCOO que amb il·lusió, inicia el treball  de defensa del drets dels treballadors i treballadores.

Gener 2018


CCOO valora molt positivament la moció aprovada al ple de l’Ajuntament de Viladecans per resoldre la problemàtica del radar a la carretera de la Vila

La moció s'ha fet a proposta de CCOO de Mohn    

El radar de la carretera de la Vila, al costat del centre comercial Vilamarina, ha denunciat a 22 conductors de Autocars MOHN amb 27 denúncies, que posa en risc els llocs de treball d’aquests treballadors i treballadores.

CCOO sempre ha defensat la necessitat de crear una mesa de diàleg a instàncies de l’Ajuntament, on participarien representants de l’empresa MOHN, els treballadors i treballadores i la seva representació legal, tècnics municipals, de la Diputació de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità i d’altres agents implicats per tal de:

·         estudiar la viabilitat de traslladar el radar

·         instal·lar mesures per forçar la reducció de velocitat

·         comprovar la fiabilitat de les denúncies interposades i la seva eventual impugnació per no ajustar-se a criteris 

CCOO va expressar la seva voluntat de canalitzar aquest conflicte en termes de negociació i seguirà defensat els treballadors i treballadores i la preservació dels seus llocs de treball.

La moció va ser aprovada per unanimitat. 

La moció va ser llegida per Manuel Gomez Sola, president del Comitè de Mohn i delegat de CCOO, i un treballador de l’empresa afectat.

Gener 2018

 

Assemblea de delegades i delegats de CCOO del aeroport del Prat de Llobregat

Amb la presencia de Javier Pacheco i Josep María Romero, secretaris generals de CCOO de Catalunya i la Unió Intercomarcal respectivament,  més de 50 delegades i delegats  s’han  dona cita a l’aeroport del Prat.

El motiu es l’inici de la coordinació dels 300 representants de CCOO en el aeroport, que representen a mes de 2.000 afiliades i afiliats, passar de la competència a la cooperació..

L’objectiu es dinamitzar un nou espai sindical a l’aeroport, de coordinació i assessorament pels 22.000 treballadors i treballadores i més de 3.000 empreses que es troben en aquest àmbit. 

La federació de Serveis a la Ciutadania representa el 60% de les empreses de l'aeroport.  

Aspectes tant importants com la discriminació de gènere, el àmbit LGTBI, els riscos laborals, la precarietat en l’ocupació,...  seran prioritats en l’acció sindical.

Va finalitzar l’acte Javier Pacheco encoratjant als assistents, que hem de passar a l’ofensiva per recuperar el poder adquisitiu, millorar el SMI, revaloritzar les pensions, superar la bretxa salarial entre dones i homes, i eradicar la precarietat laboral. Per finalitzar va convocar a tots els delegats i delegades a la vaga general parcial que es farà el dia 8 de març. Gener 2018

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO dona suport, a la concentració pel conveni de neteja d’edificis  i locals de Catalunya

 

Ahir dimecres el Sindicat Intercomarcal de Construcció i Serveis del Baix llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf  va concentrar més de 200 treballadors i treballadores a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat. 

 

Aquesta manifestació de  les companyes i companys del sector de la neteja d'edificis i locals de Catalunya, era per defensar  un conveni digne i per posar fre a les mesures que vol implantar la patronal, de retallada de drets laborals i salarials. 


Gener 2018


 

Ahir dimecres el Sindicat Intercomarcal de Construcció i Serveis del Baix llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf  va concentrar més de 200 treballadors i treballadores a la Plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat. 

 

Aquesta manifestació de  les companyes i companys del sector de la neteja d'edificis i locals de Catalunya, era per defensar  un conveni digne i per posar fre a les mesures que vol implantar la patronal, de retallada de drets laborals i salarials. 

gener 2018


El comitè de l’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts signa el Pla d’Ordenació de recursos humans

Després d'un intens procés de negociació hem signat l'acord per al desenvolupament del Pla d'Ordenació de recursos humans a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

Aquest Pla, en el període 2.018/2.019, preveu la regularització i la consolidació de la majoria de llocs de treball en situació de precarietat laboral (personal temporal i interí, indefinit no fix) així com posteriorment  l'inici d'un procés de funcionarització de la plantilla municipal.

CCOO manifestem la nostra satisfacció per la signatura d'aquest acord, i felicitem a la nostra secció sindical de l'Ajuntament per la intensa tasca realitzada per aconseguir-ho.


gener 2018

CCOO del Baix llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf contra la discriminació per VIH


“Actualització i reciclatge en intervenció i defensa policial”, curs organitzat per la FSC del BLLAPAG 

El curs ha estat  adreçat a policies locals i també s'ha obert a Agents        Rurals.

El curs, s’ha realitzat a les dependències de la Policia Local d’Igualada i s’ha dut a terme durant cinc dies amb un total de 20 hores presencials.

A ell han assistit 16 policies de l’Ajuntament d’Igualada, 4 agents de l’ajuntament de Santa Margarida de Montbui, i també 3 Agents Rurals de l’Anoia, 1 agent de l’Alt Penedès i  1 del Baix Llobregat.

Novembre 2017

CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedes-Anoia-Garraf es torna a mobilitzar novament pels drets i les llibertats 

CCOO com a organització més representativa de la classe treballadora, mante una campanya de mobilització pels drets i les llibertats al nostre territori. 

CCOO critica les polítiques autoritàries greus per part del Govern del PP, demana la llibertat dels activistes i consellers empresonats, i critica l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Per això delegats i delegades s’han manifestat avui  davant de la seu de CCOO de Cornellà de Llobregat. 

novembre 2017

“El Pacte Nacional per la Industria al Baix Llobregat”,
 jornada de treball de CCOO

Amb una participació de més de 130 delegats  i delegades, es va celebrar a CCOO de Cornellà de Llobregat, una jornada sobre la implementació del Pacte Nacional per la Indústria al baix Llobregat.

Una exposició de diferents representants sindicals i institucions, van desenvolupar  les 6  línies estratègiques i les  116 mesures, que venen avalades per un pressupost de 1.800 M€  de finançament públic.

La segona part de la jornada va ser una treball per grups, distribuït per 4 temes:

Industria 4.0 i energia.

Polígons industrials i vertebració del territori.

Formació i infraestructures.

Residus i economia circular.

Va finalitzar l’acte, amb l’exposició de les conclusions dels grups al plenari.

Novembre 2017 


 

El personal de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, reclama del seu Alcalde, una actitud dialogant i respectuosa amb els seus drets.

Els treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui han decidit, en assemblea, iniciar una campanya de mobilitzacions en reivindicació del dret a la negociació col.lectiva i contra la postura inmovilista de l’Alcalde de la població que contínuament bloqueja qualsevol possibilitat d’acord.

El proper divendres 24 de novembre, a les 12:00h, han convocat una concentració de protesta coincidint amb la celebració del Ple municipal.

La reivindicació té el suport del sindicat CCOO, qui ha  reclamat en reiterades ocasions a l’Alcaldia poder seure i dialogar sobre el conflicte intern, obtenint la negació com a resposta.


novembre 2017


Después de 19 meses de negociación,  CCOO de Mohn firma el convenio colectivo 

Después de meses de negociación, se ha llegado a un acuerdo satisfactorio y ratificado por el conjunto de la plantilla. 

Estos son los aspectos más significativos del acuerdo: 

Los días festivos oficiales además de estar pagados adecuadamente, se compensaran con un día de descanso. Estos días quedaran recogidos en el calendario de cada trabajador y trabajadora. 

A pesar de no haberse conseguido el objetivo que era conseguir los 2 días de descanso semanal, se han aumentado  los días de descanso anuales. 

Se ha reducido la jornada anual en 14,60 horas, después de 32 convenios sin conseguirlo. 

Todas estas medidas han llevado a un aumento de la plantilla, aproximadamente en 20 personas. 

Por último, los incrementos salariales son muy próximos a los objetivos marcados por el Comité, y cercanos a lo pactado en el convenio provincial. 

CCOO muestra su satisfacción por la firma de este convenio fruto de un trabajo sindical duro y complejo.Novembre 2017

 

CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedés- Anoia- Garraf  en assemblea contra la precarietat laboral

Més de 200 delegades i delegats es van trobar a Cornellà de Llobregat, per reivindicar unes condicions laborals dignes en la negociació dels convenis col·lectius.

La Secretaria d’Acció sindical de la CONC, Cristina Torres, va presentar la nova aplicació pel mòbil, en el que es poden trobar informacions i eines per millorar la capacitat de negociació.

Va tancar l’acte Josep Maria Romero, Secretari General de la Intercomarcal, que va situar el posicionament del sindical en el context sociopolític actual i la necessitat de tenir una veu pròpia i no deixar-nos instrumentalitzar. 

 
novembre 2017


La Sección Sindical de CCOO de DRONAS 2002 ( Integra 2) participa en la campaña de recogida de material escolar.

La sección sindical de CCOO de la empresa DRONAS 2002 de Sant Andreu de la Barca, y del sector de Carreteras, un año más ha recogido material escolar, en el contexto de la campaña de la Xarxa d’Acció Solidària.

La Xarxa d’Acció Solidaria agrupa a diversas entidades de toda Catalunya, entre las que se encuentra CCOO.

En el territorio del baix llobregat- alt Penedès- anoia- garraf, la Unió Intercomarcal de  CCOO centraliza la recogida de material escolar.

Este año el material recogido se ha donado a la Escola La Guardia de Sant Vicens dels Horts, el CEIP Joan Salamero de Gava, y el CEIP Aleixandre Gali de Cornella de Llobregat.   

 

octubre 2017

 


La FSC de Catalunya celebra el seu Consell a Cornellà de Llobregat

Ahir, 24 d’octubre, el Consell de la FSC-Catalunya es va reunir als locals de CCOO- Cornellà de Llobregat.

Aquest convocatòria, de caràcter extraordinari i ampliat, es va fer per   debatre la situació política que estem vivint, així com per situar els principals aspectes de l’acció sindical i negociació col·lectiva.

El Consell es va desenvolupar amb normalitat i va posar en evidència la forta preocupació pel conflicte social i polític que estem vivint a Catalunya.

CCOO aposta per la necessitat de diàleg, de la negociació i de la política en majúscules per superar de forma aquesta conjuntura.

El nostre sindicat està en aquesta línia, i aposta per la necessària intervenció de la societat civil, per empènyer cap a una solució pactada.

CCOO ho fem des de la iniciativa pròpia i especialment des de la nostra participació a la Taula per la Democràcia i a La Comissió Independent per a la mediació, el diàleg i la conciliació.

octubre 2017


 

CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf es manifesta a les portes del centres de treball 

CCOO de Catalunya reclama la llibertat immediata per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, acusats de sedició per organitzar manifestacions  el dia 20 de setembre.  

Els drets i llibertats polítics, d'opinió, d'expressió, de reunió, de mobilització són inalienables. 

El dia 20 de setembre, també CCOO de Catalunya va sortir al carrer davant la intervenció de l'autogovern de Catalunya i de la detenció i encausament de diversos càrrecs polítics. Considerem que les institucions democràtiques són imprescindibles per garantir drets i serveis públics i necessàries per a la cohesió social.  

Manifestem una gran preocupació per les mostres de regressió democràtica que es van accentuant en els darrers anys. Tornem a reclamar la derogació de la Llei Mordassa i dels articles franquistes del codi penal. 

Denunciem la irresponsabilitat d'atiar el conflicte institucional i polític de Catalunya amb actuacions penals. Seguim proposant vies de negociació per resoldre els conflictes polítics. 

octubre 2017

La FSC del baix llobregat-alt penedès-anoia-garraf va participar en la trobada amb delegades guatemalteques

Dins del actes per la Jornada mundial pel treball digne, dues representants  sindicals  del Sindicato Indigena i Campesino Guatemalteco ( MSICG), van participar en una trobada amb delegats i delegades de CCOO de la comarca.

El MSICG representa a més de 360.000 treballadors i treballadores.

Les delegades Lesbia Amezquita i Efren Sandoval van departir amb representants sindicals de diferents sectors. Per part de la federació de serveis a la ciutadania va participar el company Salva Salvador de l’empresa Transportes Martin de Sant Boi de Llobregat.

octubre 2017

Jornada aturada de paìs 3 d'octubre, Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf


 

octubre 2017

CCOO es manifesta contra la repressió policial en la jornada del 1 d’octubre

 

Jornada a CCOO de Cornellà, “Perllongar el tramvia al Baix Llobregat”

Dins de la setmana de la mobilitat sostenible i segura 2017, CCOO de Cornella de Llobregat ha organitzat la jornada “perllongar el tramvia al Baix Llobregat”.

La jornada ha comptat amb representants polítics, d’entitats i una conferència a càrrec de Pere Macias, responsable de les connexions del tramvia, de l’Ajuntament de Barcelona.

La FSC ha participat amb una nodrida representació.CCOO   amplia la seva representació sindical a l’empresa S21 de Molins de Rei

Les eleccions sindicals celebrades a l’empresa CS 21 de Molins de Rei han tornat a donar la representació sindical a la candidatura de CCOO.

Les primeres eleccions es van fer en aquest empresa el juliol de 2017, i CCOO va obtenir una representant.

Amb el número de treballadores que te l’empresa els corresponia 3 representants sindicals. Aquest ampliació es la que ha permès donar una major representació al nostre sindicat.

L’empresa esta ubicada a Molins de Rei i gestiona la l’ajuda a domicili dels serveis socials municipals.  

setembre 2017

  

Jornada de CCOO pel treball digne

Dissabte 16 de setembre es va celebrar a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat la Diada pel treballa digne.

Aquesta jornada festiva i reivindicativa l’organitza CCOO de Catalunya des de fa alguns anys, es un element de cohesió de l’organització i el punt d’inici del curs, que aquest any es promet molt intens.

Van assistir els secretaris generals de Catalunya, Javier Pacheco, i de l’estat Unai Sordo.

Durant l’acte es van fer reconeixements a companys i companyes de CCOO a la feina feta, entre els quals figuraven els companys de RIMA.


La federació de Serveis a la Ciutadania amb els delegats de  CCOO de EUROHUECO

L’empresa EUROHUECO del sector de gràfiques, estan tenint una actitud antisindical amb els nostres delegats.

Aquets estan defensant els drets laborals i sindicals del conjunt de la plantilla, i la direcció de l’empresa amb la complaença del sindicat majoritari al comitè, està qüestionant i sancionant als delegats de CCOO.

La negociació que s’acosta es preveu conflictiva, i l’empresa esta prenent decisions encaminades a dividir la representació sindical i als  treballadors i treballadores.

Amb aquest escenari, els responsables comarcals i sectorial del sindicat es van reunir amb la secció sindical per tal de donar suport i  prendre les mesures que calgui.  

setembre 2017  

 

Els delegats i delegades de CCOO donen a coneixer la Renda Garantida de Ciutadania

Una vintena de delegats i delegades de CCOO del baix llobregat-alt penedès-anoia-garraf  han repartit folletons per donar a conèixer l’entrada en vigor de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Aquest nou dret, fruit d’una iniciativa legislativa popular, impulsada per CCOO i que es va iniciar el 2003, ha entrat en vigor i representa una prestació econòmica mensual per protegir de la pobresa, tot garantint uns ingressos mínims per viure.

La FSC de la comarca ha participat a la jornada.


setembre 2017

 

Acte de reconeixement de CCOO del Baix Llobregat-alt Penedès-Anoia-Garraf davant del monument a Joan Garcia Nieto

La coordinació de l’acció sindical de CCOO a l’aeroport del Prat cada cop més aprop

Amb més de 20.000 treballadors i treballadores, el aeroport del Prat de Llobregat es un nucli de primer ordre amb una concentració de més de 300 empreses.

CCOO vol impulsar la coordinació entre rams, per tal de millorar les condicions laborals i de salut dels milers de treballadores i treballadors.

juliol 2017


CCOO guanya les eleccions sindicals a Easy Jet Handling a l’aeroport del Prat de Llobregat

La candidatura de CCOO  ha tret 4 delegats dels 5 possibles  representants, millorant l’anterior resultat de fa quatre anys.

L’empresa Easy Jet, del sector aeri de la FSC, te 71 treballadors i treballadores, i a les eleccions sindicals ha participat el 91,7% de la plantilla.

Amb aquest resultat CCOO consolida la majoria a l’empresa Easy Jet a nivell estatal.

La bona feina realitzada pels delegats de CCOO, s’ha vist recompensada per la confiança que la plantilla  ha tornat a dipositar en els nostre representants. 

juliol 2017

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès signa el conveni col·lectiu

Un any i mig després d'iniciar les negociacions, aquest passat divendres dia 14 de juliol, la secció Sindical de CCOO, juntament amb altres sindicats, van signar el Conveni Col·lectiu, per al personal laboral, i l'Acord de Condicions, per al personal funcionari, de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb vigència fins al 31 de desembre del 2019.

El proper pas és la presentació per a la seva aprovació en el proper ple del 25 de juliol.

Un cop aprovat per al Ple Municipal, entrarà en vigor amb caràcter retroactiu des del mes de gener de 2017.

CCOO agraeix el suport rebut de les treballadores i treballadors per l'acompanyament i per la participació en les accions programades durant aquest llarg temps de negociació.

juliol 2017

CCOO gana las elecciones sindicales en la empresa Fundaciò S21 de  Molins de Rei


CCOO ha vuelto a recibir el respaldo mayoritario de las trabajadoras de la empresa Fundació S21.

La empresa ubicada en Molins de Rei y con sedes en otros ayuntamientos, gestiona la ayuda a domicilio derivada de los servicios sociales municipales.

Con más de 20 trabajadoras, la representante del conjunto del personal será la compañera Cathy Lorca.

juliol 2017 

  

Un centenar de delegats i delegades de CCOO es concentren contra la persecució sindical a Rimabus

Delegats i delegades de CCOO es solidaritzen a les portes de l’empresa Rima-Bus, per l’acomiadament de dos membres del comitè d’empresa. L'empresa Rima-Bus de Sant Boi de Llobregat (que es dedica al servei de viatgers, essent el seu principal client el servei entre els hotels i l'aeroport del Prat de Llobregat), porta mesos mantenint una actitud antisindical contra els delegats de CCOO, acomiadant recentment a dos membres del comitè d’empresa i a la resta de candidats de la llista de CCOO.

Ahir dilluns 3 de juliol es va plantejar la seva revocació en assemblea, però ni tant sols se’ls ha deixat participar com estableix l’Estatut dels Treballadors.

 

juliol 2017


Unai Sordo Secretario General de CCOO

Juliol de 2017


200 representants sindicals  de CCOO a l’assemblea de delegats i delegades de Cornellà de Llobregat

 

Va introduir l’acte Josep Maria Romero Secretari General del BLLAPAG situant l’assemblea  en un moment estratègic de la vida del sindicat ( amb els canvis dels diferents secretaris generals) i de la realitat econòmica i política del nostre país. Va situar l’educació i l’habitatge com  elements nuclears  a on cal tenir presencia sindical d’una manera activa. Va apostar per un assessorament jurídic de qualitat, per un sindicat flexible adaptat a les noves realitats i per una major implicació dels joves.

Dolors Llobet, va posar l’accent  en la necessitat de passar  a l’ofensiva sindical, millorar la distribució de la riquesa,  incrementar els salaris i millorar els serveis socials per eradicar la pobresa. Va celebrar l’aprovació de la Renda Garantia de Ciutadania, una llarga lluita de CCOO...

Va tancar l’acte Javier Pacheco Secretari General de la CONC que va situar les prioritats del sindicat sobre tres eixos:

- Construir una alternativa social.

-Trencar la columna vertebral de la precarietat d’aquest país, trobant    una majoria social i política que derogui les reformes laborals.

-Passar a l’ofensiva i treure a la gent de la resignació.

A Catalunya 450.000 persones estan sota el llindar de la pobresa, i dels 570.000 aturats i aturades que tenim, 143.000 son joves i més del 50% son dones. Aquest son les dades dels treballadors i treballadores, mentrestant els beneficis empresarials han pujat al 32%.

Va celebrar l’aprovació de la Renda Garantida de Ciutadania, desprès de 14 anys, i el Pacte Nacional per la industria que, amb una dotació pressupostària de 1.600 milions d’euros, garanteix una qualitat retributiva en una part important de la economia.


juny 2017


La inspecció de treball dona la raó al Comitè de  CCOO de l’empresa LESMA de l’aeroport de Barcelona

La autoritat laboral obliga a l’empresa a proporcionar aigua gratuïta als treballadors i treballadores de l’empresa LESMA.

En el termini d’una setmana haurà de complir la sentencia i instal·lar 3 fonts d’aigua a les oficines de Lost&Found, a les terminals 2A i 2B.

La denuncia va ser interposada pels 9 delegats i delegades de CCOO que conformen  el Comitè d’empresa, i desprès d’un llarg període de negociació amb l’empresa.

“LESMA HANDLING” gestiona el handling, l’administració i la facturació de Ryanair.


juny 2017Un miler de persones, convocades pel FORO SOCIAL DEL BAIX LLOBREGAT, es van manifestar per la defensa de la sanitat pública 

La manifestació que va transcorre amb total normalitat, va anar des de l’Hospital Moises Broggi de Sant Joan Despí, fins al centre d’urgencies d’atenció primaria de Sant Ildefons de Cornellà. 

El Foro Social, que  està integrat per entitats socials, sindicats i forces polítiques, amb la manifestació va voler fer pales, la insuficiència de recursos, les retallades i el col·lapse dels serveis sanitaris i d’urgència al que esta sotmès la Sanitat Pública de la comarca.  

L’acte va finalitzar amb la lectura d’un manifest  per part de la portantveu del Foro Social, Pura Velarde, i representants dels dos sindicats participants a l’acte.

Per part de CCOO va llegir el manifest Saida Elhiluch. 

juny 2017

Els delegats de CCOO, informen de la manifestació “ LA SALUT ES UN DRET” del proper dijous dia 14 

Continua la situació d'emergència i precarietat a la sanitat pública de la nostra comarca amb llistes d'espera interminables, tancament de llits i quiròfans, condicions de col·lapse en les urgències hospitalàries, acomiadaments injustificats de treballadors, falta d'inversió i pressupost minvant per a ambulatoris i CUAP.

Hem de posar fre a les polítiques del Departament de Salut i a la falta de finançament que estan retallant el nostre dret a una sanitat pública de qualitat.

Ens sobren els motius per que  des del Baix Llobregat tornem a sortir al carrer per reivindicar els nostres drets.

El recorregut de la manifestació serà el següent:

Sortida 6 de la tarda:

 Hospital Moisès Broggi (Porta principal)

Carrer Jacint Verdaguer, 90 - Sant Joan Despí

Final:

CUAP Sant Ildefons

AV. de la República Argentina, s/n, Cornellà de Llobregat

juny 2017

 

Pepe Fernández elegido secretario general de FSC-CCOO estatal

·         "Salgamos a la ofensiva, reivindicativas, con toda la fuerza que la gente trabajadora es capaz de desplegar", ha destacado en su primera intervención el recién elegido secretario general.

·         "Más trabajo, más ciudadanía". Este ha sido el lema del 3er Congreso de la Federación de Servicios a la Ciudadanía de Comisiones Obreras, clausurado esta mañana en Alicante. Durante tres días, 420 delegadas y delegados han debatido y decidido el proyecto de la organización y el equipo de dirección para los próximos cuatro años.

Pepe Fernández ha sido elegido secretario general por 233 votos, un 61,8%, frente a la candidatura de Carlos Julio López Inclán, con 144 votos, un 38,2%. A la Comisión Ejecutiva, formada por 29 personas, se han presentado tres candidaturas: la encabezada por Pepe Fernández ha conseguido 228 votos, un 56,3%, que suponen 16 representantes; la de Carlos Julio López Inclán 134 votos, 33,1%, 10 representantes; y la de Josetxo Gándara, 43 votos, un 10,6%, y tres representantes.


Biografía de Pepe Fernández
Nacido en 1955 en Guimarei (Lugo), Pepe Fernández trabaja desde 1979 como administrativo de taller en la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre (FNMT) en Madrid. Es técnico administrativo de formación y ha sido representante de las y los trabajadores en el Consejo de Administración de la FNMT durante 13 años, con Gobiernos socialistas y populares. Ha formado parte del Comité de Empresa e Intercentros de la FNMT en varios mandatos, y de la Comisión Ejecutiva federal y madrileña de la extinta Federación de Comunicación y Transporte de CCOO como vocal, incorporándose a la Comisión Ejecutiva de FSC-CCOO desde el Congreso constituyente en 2009, donde ha desempeñado responsabilidades como secretario de Política Sectorial, Coordinador Sectorial, Comunicación y Coordinación de la Dirección.

Con más de 216.000 personas afiliadas, FSC-CCOO es la segunda organización de CCOO por afiliación y agrupa a las trabajadoras, trabajadores y profesionales que realizan su actividad en el marco de los servicios, públicos y privados de interés general y actividades económicas anexas. Entre otras actividades incluye las del sector público no sanitario ni educativo; el transporte aéreo y operadores turísticos; el transporte por carretera y urbano, ambulancias, garajes, aparcamientos y taxis; transporte ferroviario; transporte marítimo, puertos y pesca; telecomunicaciones y sociedad de la información; servicios postales y mensajería; artes gráficas, papel y fotografía; medios de comunicación, cultura, espectáculos, ocio y deporte.


juny 2017

 Dani Castillo escollit coordinador, a la VII  conferencia de l’agrupació d’agents rurals de CCOO de Catalunya.

 

Es va celebrar la conferència de l’Agrupació. Moltes gràcies a tots els assistents i a l’ajuda de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO. Hem pogut veure el fort suport que hi ha per canviar el Cos i la disponibilitat per mobilitzar-se.

 

El coordinador sortint, en Manel Vidal, va presentar l’informe de balanç dels darrers anys, que després d’un debat, es va aprovar al plenari. Els assistents també van votar a favor del pla d’acció (que incorpora una esmena). Aquest document recull el projecte de l’Agrupació pel Cos d’Agents Rurals dels pròxims 4 anys. Al mateix temps, les preocupacions actuals són per la manca de seguretat, que persisteix igual avui que fa anys. També s’aprova canviar el nom de l’Agrupació, que passa a dir-se d’Agents Rurals (en lloc de Forestals).

 

El nou coordinador d’Agents Rurals será Dani Castillo, de l’agrupació de Sant Boi de Llobregat ( Baix Llobregat).

 

juny 2017


Éxito para CCOO en el Congreso de la Federación Europea de Sindicatos del Transporte

 

FSC-CCOO afianza su presencia en la dirección de ETF con representantes en los comités director, ejecutivo, de mujeres y de jóvenes

Javier Jiménez, Libertad Alcocer y Patricia Lauder fueron elegidos en el Congreso de la Federación Europea de Sindicatos del Transporte que se celebró en Barcelona del 22 al 26 de mayo.

La Federación de Servicios a la Ciudadanía de CCOO (FSC-CCOO) afianza su presencia en los organos de dirección de la Federación Europea de Sindicatos del Transporte (ETF) pasando de uno a cuatro representantes que ocuparán puestos en en los comités director, ejecutivo, de mujeres y de jóvenes. Javier Jiménez, Fátima Aguado, Libertad Alcocer y Patricia Lauder fueron elegidos en el Congreso que la Federación celebró en Barcelona del 22 al 26 de mayo.

Así, Javier Jiménez formará parte del Comité Director y del Ejecutivo de ETF (Management and Executive Committees), Patricia Lauder de Comité Ejecutivo y de Jóvenes (Executive and Youth Committes) y Libertad Alcocer del Comité de Mujeres (Women Committe).

Tras el Congreso celebrado en Barcelona, y en el que participaron 560 delegados de medio centenar de organizaciones sindicales del transporte de toda Europa, el belga Frank Moreels ha asumido la presidencia de la Federación Europea del Transporte, mientras que la vicepresidencia se mantiene en el alemán del EVG Alexander Kirchner y en la búlgara del FTTUB, Ekaterina Yordanova, y la dirección general en el portugués Eduardo Chagas.

El Executive Committee lo forman 39 miembros de 37 sindicatos del transporte que representan a 41 países de Europa, a los que se unen el polaco Kamil Butler, la italiana Berardina Tommasi, la española Patricia Lauder y el belga de la BTB Nick Loridan, en representación del Comité de Jóvenes, así como 8 miembros más en representación del Comité de Mujeres: Marion Carstens (EVG, Germany), Valérie Latron (FGTE-CFDT, France), Jaine Peacock (Unite the Union, UK); Sara Tripodi (FILT-CGIL, Italy), Monique Verbeeck (BTB, Belgium); Ekaterina Yordanova (FTTUB, Bulgaria), Dorotea Zec (Seafarers’ Union of Croatia, Croatia) y Daniela Zlatkova (FTTUB, Bulgaria).

En cuanto al Comité Director (Management Committee) estará compuesto por el presidente de ETF, Frank Moreels, los vicepresidentes Alexander Kirchner y Ekaterina Yordanova y, como miembros ordinarios por el rumano Ion Radoi, el representante de la FSC-CCOO española Javier Jiménez Martín; Ordinary Jan Villadsen, de Dinamarca y Eduardo Chagas, como secretario general de ETF.

A ellos se unirán Brigitta Paas, como representante del Comité de Mujeres, Berardina Tommasi por el Comité de Jóvenes, y el británico Stephen Cotton como Secretario general de la Federación Internacional de Sindicatos del Transporte (ITF).

COMITE DE MUJERES Y JÓVENES

En cuanto al Comité de Mujeres de ETF, en cuyo congreso participaron 122 delegadas representantes de los sindicatos del transporte, la secretaria de juventud de la FSC-COO -Libertad Alcocer- entra por primera vez a formar parte de él en representación de los jóvenes de la organización. Este comité estará compuesto por 14 delegadas de sindicatos del trasporte de Italia, Alemania España, Suecia; Hungria, Finlandia, Noruega; Holanda, Gran Bretaña, Bélgica; Bulgaria y Croacia y presidido por la holandesa Brigitta Paas, del FNV.

Componen el comité de mujeres la italiana Francesce Baiocchi (UILTRASPORTI), la alemana Marion Carstens (EVG), la española Carmen Donate de FeSMC-UGT; Susanne Gallhagen (Kommunal, Suecia), Maria Hercegh (TUHR, Hungria), Katri Hook, AKT de Finlandia; Erina Kjaer, del NSU noruego; Jaine Peacpck (Unite, UK), Michelle Rodgers (RMT, UK) Sara Tripodi (de la FILT-CGIL, italiana), Marleentje Verschooten (del LBC-NVK belga), Ekaterina Yordanova (FTTUB –Bulgaria) y Dorotea Zec (CSU – Croacia).

Por último, El Comité de Jóvenes de ETF estará copresidido por el polaco Kamil Butler, del PSU, y la italiana Berardina Tommasi, de la FILT-CGIL. Componen el comité trece jóvenes de once organizaciones sindicales de toda Europa.

MOMENTOS DEL CONGRESO

El congreso de ETF en Barcelona ha tenido muchos momentos emotivos entre los que destacamos el recuerdo al secretario general de la FSC-CCOO, Enrique Fossoul de la Sierra, en el obituario que se celebró el jueves 25 de mayo; o el apoyo que el congreso mostró ese mismo día a los estibadores españoles en las negociaciones que tiene que llevar a cabo con las patronales de puertos después del decreto de la Estiba aprobado de forma unilateral por el Gobierno del PP.

También tenemos que destacar el papel que han jugado la veintena de voluntarios de la FSC de Cataluña sin los que la celebración de este evento internacional no hubiera sido posible, tal como reconoció el secretario general de ETF Eduardo Chagas en sus palabras de clausura.
Maig 2017


Els delegats i delegades del sector de gràfiques per un conveni just

Desprès de la ultima reunió de negociació amb la patronal, els delegats i delegades que formen part de la taula de negociació, van informar al conjunt dels representants sindicals dels resultats obtinguts.

Amb salaris congelats des de fa anys, i pèrdua de drets laborals i socials, el posicionament de la patronal esta sent molt negatiu i poc predisposat als acords.

Amb l’assistència d’un centenar de persones, estaven representades 50 empreses del sector.

El conjunt de l’assemblea va acordar prendre mesures.

maig 2017Desprès de 4 mesos d’espera els agents rurals continuen demanant mesures de seguretat

Els agents rurals de Catalunya es van manifestar davant del Palau de la Generalitat, reclamant mesures de seguretat per l’exercici de la seva feina.

4 mesos desprès de l’assassinat dels dos agents a Lleida, no s’han pres cap tipus de mesura, que repercuteixi en la seguretat del cos.  

La desatenció del Govern de la Generalitat cap aquest col·lectiu es històrica, i els desgraciats incidents del febrer  no semblen que hagi de modificar aquest actitud de deixadesa.

CCOO va donar ple suport a les reivindicacions dels agents rurals.

maig 2017


CCOO contra la precarización en la empresa pública CORREOS EXPRESS

La empresa pretende externalizar  los trabajos de salidas de cliente ( operaciones de almacén), en el centro de Coslada-Madrid.

A pesar que durante 2016 la empresa ha tenido substanciosos beneficios, se escuda en que por depender de los presupuestos generales del Estado, tiene tutelada la contratación y por tanto debe abaratar costes, externalizando su actividad própia.

La representación de CCOO, mayoritaria en la empresa, sospecha que esta acción es el principio de una política de privatización de servicios y ubicaciones, que ya tienen precedentes en otros centros en menor medida ( Vitoria, Las Palmas,  Bilbao, Valencia, Zaragoza), y en su momento la subcontratación de todos los conductores.

En el Baix Llobregat la empresa tiene ubicado el centro de CORREOS EXPRESS en Sant Boi de Llobregat.

CCOO acudirá a las instancias judiciales que considere oportunas para frenar esta situación, además de plantear una serie de movilizaciones encaminadas a evitar la precarización del trabajo en ésta empresa pública.

Maig 2017 

Asamblea de delegadas y delegados de CCOO por la negociación del convenio colectivo

Un centenar de delegados y delegadas de CCOO han sido convocados para informar sobre la negociación del convenio colectivo.

El convenio del subsector de transportes de mercancías y logística de la provincia de Barcelona, hace años que esta caducado, y la patronal esta enrocada dificultando la negociación y el avance.

El sector de mercaderies per carretera te una important representació sindical a la comarca del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf. 

El acto que ha tenido lugar en la sala de actos del sindicato en Barcelona,  ha estado presidido por el coordinador de CCOO del sector en Catalunya. 

maig 2017 


Mes d'un centenar de delegats i delegades de CCOO contra l’actitut antisindical de l’empresa RIMABUS de Sant Boi de Llobregat

Més de 100 delegats i delegades s’han concentrat davant de l’Hotel Tryp del Prat de Llobregat, per manifestar la seva repulsa contra l’actitud antisindical i repressiva contra els delegats de CCOO del Comitè d’empresa.   

RIMABUS es dedica al transport de viatgers, i dona servei a diferents hotels de les rodalies de l’aeroport del Prat de Llobregat.

L’empresa ha acomiadat als 2 delegats  de CCOO i als seus candidats que es van presentar a les eleccions sindicals del mes de febrer.

Aquesta actitud es impròpia i intolerable pels treballadors i treballadora i pels seus representants sindicals.

Properament es realitzaran més mobilitzacions, encaminades a exigir la readmissió dels treballadors acomiadats, a més de prendre les mesures judicials que corresponguin.

Noticia a TV:

http://etv.xiptv.cat/al-dia-llobregat/capitol/5-maig-2017
Maig 2017


 
 
 
 
 

La FSC del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia- Garraf participa a les manifestacions del 1r de maig

Les manifestacions de Barcelona i Igualada van comptar amb un bon nombre d'afiliats i afiliades de la FSC del BLLAPAG.

maig 2017


 

 

 
 

Reconeixement a la trajectoria sindical del nostre company Camilo Penela Duran de CCOO de l’Ajuntament de Sant Just Desvern

 

Dintre dels actes del 1r de Maig d'enguany a Cornellà de Llobregat, s’ha  projectat el documental “El Cinturón Rojo”. Hem comptat amb les intervencions del Francesc Castellana, president de la Fundació Utopia i del Luis Campo Vidal, director del documental. 

 

S’ha fet un reconeixement a la trajectòria sindical dels companys/es dels diferents sindicats intercomarcals. Com anys anteriors, el secretari/a general de cada sindicat intercomarcal, ha sigut  l'encarregat de donar al company/a la placa de la comarca del Baix Llobregat.

 

L’acte ha finalitzat amb una ofrena al monòlit ubicat davant de la seu del sindicat.

abril 2017


 CCOO presenta el informe sobre salut laboral a Catalunya  

El informe presentat per Cristina Torres, Secretaria d’Acció Sindical de CCOO i Francesc Montoro, Secretari de Salut Laboral, va posar l’accent en el  augment notable d’accidents laborals a Catalunya, mentre l’any 2015 es van produir 225.465, l’any 2016 van ser 239.166.

Aquesta sinistralitat laboral va acompanyada d’una reducció considerable  de personal a la inspecció de treball. L’any 2014 treballaven a la inspecció de treball 231 persones, mentre que el 2016 es va reduir fins a 196 persones.

Paral·lelament el nombre de sinistre va augmentat.

Nomes el 1,1% de les empreses han avaluat els riscos laborals, l’altre 98,9% estan incomplint la normativa laboral.

El 50% de treballadors i treballadores a Catalunya no tenen delegats i delegades de prevenció a la seva empresa.

CCOO exigeix més mitjans en matèria d’inspecció de treball, i en comptes de donar la responsabilitat als treballadors i treballadores,  s’hauria d’avançar en l’eliminació dels riscos laborals.

CCOO vol acabar amb la impunitat de les empreses en el àmbit de la Salut Laboral, duent a terme totes les mesures que consideri necessàries, des de l’acció sindical i amb els serveis jurídics.

Abril 2017


El pratenc Javier Pacheco, treballador de l’empresa Nissan, ha estat elegit secretari general de CCOO de Catalunya a l'11 congrès de CCOO celebrat els dies 4., 5 i 6 d'abril a Barcelona.

En la seva intervenció va detallar les actuacions que el pla d’acció del sindicat ha aprovat.

Aquestes mesures sumen 165, i estan englobades en unes linies generals de treball.

La lluita contra la precarietat laboral, la millora de les condicions de treball i de vida de la classe obrera, la unitat d’acció amb la resta del moviment sindical del país, la reversió de la reforma laboral a partir dels convenis col·lectius i de la confluència del moviment sindical amb moviments politics i socials. La lluita pels drets de les dones i en concret la feminització del sindicat. La renda garantida de ciutadania. L’acord nacional per la industria a Catalunya i el compromís ferm del sindicat en favor d’un referèndum d’autodeterminació al país, que doni solucions al conflicte polític que tenim plantejat.         

El llistat de 165 actuacions que s’han d’endegar de manera immediata, les ha situat el nou secretari general, com  la primera força  sindical de Catalunya que es CCOO.    

En clau interna va parlar del procés de feminització viscut per CCOO, una prova del qual és la nova executiva, formada per cinc dones i quatre homes.

A la jornada d’inauguració va assistir l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i el President de la Generalitat, així com representants de sindicats europeus d’Itàlia, França, Portugal, Alemanya, i diversos representant d’institucions i entitats de la societat civil.

A la jornada de cloenda van assistir Ignacio Fernandez Toxo secretari general de les CCOO de l’estat espanyol i el nou candidat a la secretaria general Unai Sordo. 

Abril 2017