Inici‎ > ‎

Actualitat

El Sector de Mitjans de Comunicació de l'FSC no accepta l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans


De produir-se això, suposaria un atac sense precedents a les llibertats d'expressió i d'informació, pilars fonamentals de la democràcia.


més informació

Inspecció de Treball torna a amonestar a la Corporació RTVE

La Inspecció de Treball i Seguretat Social ha tornat a amonestar a la Direcció de Patrimoni de la Corporació RTVE, ja que des de fa temps no funciona el sistema contraincendis al Centre de Producció de Programes de Sant Cugat.

més informació
Desconvocada la vaga a El Periódico de Catalunya

Després de tres dies de vaga a El Periódico de Catalunya, aquesta matinada s'ha decidit desconvocar-la, en arribar a un principi d'acord amb l'empresa per a la devolució de la retallada salarial del mes d'abril i la compensació amb dos dies de permís per al maig. El comitè i l'empresa acabaran de concretar avui els terminis de l'acord, que se sotmetrà a votació a l'assemblea de treballadors.Inspecció de Treball conclou que TVE ha comès tres infraccions
greus durant la vaga dels treballadors de CONCENTRA


L'informe emès per la Inspecció de Treball de guàrdia de Barcelona arran de la vaga dels treballadors de CONCENTRA a Sant Cugat conclou que TVE va vulnerar els drets dels membres del Comitè de Vaga, el dret a l'ocupació efectiva i el dret de vaga.

més informació
Ple suport del Sector de Mitjans de Comunicació a la vaga dels treballadors de El Periódico de Catalunya i el diari Sport

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de l'FSC de CCOO a Catalunya dóna tot el seu suport als treballadors i treballadores de El Periódico de Catalunya i el diari Sport, que han iniciat avui una vaga contra la retallada salarial d'un 16% i l'amenaça d'acomiadaments en aquestes empreses.

més informacióCCOO denuncia que RTVE substitueix els treballadors de Concentra

La Secció Sindical de CCOO a RTVE denuncia que la Corporació ha contractat a l'empresa Fomento de Construcciones y Contratas per substituir als treballadors de Concentra Servicios y Mantenimiento que estan en vaga
.

més informació
Inspecció de Treball de guàrdia intervé a TVE a Sant Cugat

La Inspecció de Treball de guàrdia ha decidit intervenir en el cas de l'empresa
CONCENTRA SERVICIOS Y MANTENIMIENTO, S.A., adscrita al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat i a RNE a Barcelona, davant la gravetat dels fets denunciats durant la vaga indefinida que secunden els treballadors des de dijous passat.

més informació
Concentra acomiada els seus treballadors per exercir el dret de vaga

Els t
reballadors de CONCENTRA SERVICIOS Y MANTENIMIENTO, S.A. adscrits al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat i a RNE a Barcelona, estan en vaga des de les 00:00 h d'aquest dijous. La direcció ha denegat als treballadors l'entrada al recinte de RTVE, cosa que des de CCOO interpretem com un acomiadament en tota regla.

més informacióEl comitè d'empresa i el Consell Professional de TV3 desaproven
el nomenament de Vicent Sanchis com a director


El Comitè d'empresa i el Consell Professional de TV3 desaproven el nomenament per sorpresa del nou director de la televisió, Vicent Sanchis, i exigeixen que la designació de càrrecs es faci amb consens o per majories qualificades.

més informació
CCOO de RTVE a Catalunya critica que una empresa externa passi
a prestar els serveis exteriors de perruqueria i maquillatge

El Comitè d'empresa i el Consell Professional de TV3 desaproven el nomenament per sorpresa del nou director de la televisió, Vicent Sanchís, i exigeixen que la designació de càrrecs es faci amb consens o per majories qualificades.

més informació
CCOO i el Sindicat de la Imatge UPIFC es feliciten per la resolució
del Parlament que defensa la llibertat de premsa

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya ha aprovat una important resolució pels treballadors i treballadores de la informació (fotògrafs, càmeres, redactors, etc), que ve a corregir un greuge anterior cap aquest col·lectiu.

més informació
El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci
i Esport celebra la seva II Conferència

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de l'FSC de CCOO a Catalunya va celebrar la seva II Conferència el passat 8 de febrer.

més informació
La direcció de RTVE menysprea la producció pròpia

La direcció de RTVE menysprea la producció pròpia i la darrera mostra d'això ha estat l'estrena del programa
Ciencia Forense, que es va programar per a dimecres passat a les 23.30 hores a La 2.

més informació
Productores i entitats donen suport al manifest Més TV3!

El manifest Més TV3! reclama una millor aportació pública per al pressupost de la CCMA, la necessitat d’una direcció professional al capdavant de la Corporació i un pla estratègic per als mitjans públics.

més informació
La plantilla del poliesportiu Marina Besòs a
Sant Adrià es manifesta per demanar la reobertura de la instal·lació

Més de 200 persones es van manifestar
el passat dijous dia 12 de gener, a Sant Adrià de Besòs, per reclamar una solució definitiva per als treballadors de l’empresa Gimesport, que gestionava fins a l’octubre passat les instal·lacions del poliesportiu municipal Marina Besòs.

més informació
CCOO surt en defensa de Ràdio 4

La Secció Sindical de CCOO a RTVE creu fermament en la continuïtat de la primera emissora que va emetre la seva programació íntegrament en català després de la Dictadura franquista.

més informació
Sentència pel cobrament d'alguns conceptes de la nòmina
variable en vacances per a la plantilla de TVC

L'Audiència Nacional ha dictat sentència parcialment favorable al conflicte col·lectiu sobre el cobrament en el període de vacances d'alguns conceptes de la nòmina variable que formen part de la retribució habitual o mitjana del treballador/a de Televisió de Catalunya.

més informació
Signat el primer Conveni Col·lectiu de Ports
i Dàrsenes Esportives de Catalunya

CCOO va signar divendres passat el I Conveni Col·lectiu de Ports i Dàrsenes Esportives de Catalunya, on per primera vegada es regularitzen les condicions de treball al sector.

més informació
La direcció de RTVE ignora el 40è aniversari de Ràdio 4

Comunicat de la Secció Sindical de CCOO a la CRTVE a Catalunya.

més informació
Segona sentència per cessió il·legal de treballadors
a Barcelona Televisió

Quasi dos mesos després del judici celebrat el 27 de juliol, la justícia ha dictaminat que a Barcelona TV hi ha cessió il·legal de treballadors entre BCN Audiovisual (Lavínia) i la societat municipal ICB. És a dir, que el model d’externalització de quasi tota la plantilla de BTV és il·legal.

més informació
CCOO critica la supressió de l'Informatiu Vespre
de RTVE a Catalunya

La Secció Sindical de CCOO a la CRTVE a Catalunya critica la decisió de la direcció de suprimir l'Informatiu Vespre.

més informació
CCOO denuncia els errors de RTVE a la cobertura de les Olimpíades

CCOO denuncia els errors constants de RTVE a la cobertura dels Jocs Olímpics de Río, deguts a la falta de planificació, l'absència de criteri i els canvis constants a la programació.

més informació
Als Jocs Olímpics de Río no se'n parla en català

Ni els telespectadors de RTVE ni els oients de RNE a Catalunya encara no n'han pogut tenir notícies de les victòries dels nostres esportistes als Jocs Olímpics de Río de Janeiro en català.

més informació
Demà, segon judici per cessió il·legal de treballadors a BTV

Demà està previst el judici per la cessió il·legal de 16 treballadors de BTV fins ara subcontractats per BCN Audiovisual SLU. És el primer judici vers aquesta filial del grup Lavínia, després de la sentència de novembre del 2015 favorable a quatre professionals que havien estat subcontractats per Antena Local (grup Mediapro).

més informació
Desestimada la impugnació del Conveni de Publicitat en considerar que les patronals "coneixien perfectament la jornada pactada"

La Sala del Social descarta qualsevol "vici en el consentiment dels actors", la qual cosa ratifica la plena vigència d'aquest conveni, i per això el Sector de Mitjans de Comunicació de FSC-CCOO insta a la seva aplicació immediata.S'accelera la internalització de la plantilla de BTV

S'ha posat en marxa la modificació del contracte-programa entre l'Ajuntament de Barcelona i BTV per internalitzar la plantilla dels serveis informatius i tècnics ara externalitzada a través de BCN Audiovisual.

més informació
La jutge absol el treballador de TV3 acusat de filtració

La jutge ha absolt el treballador de Televisió de Catalunya a qui s'acusava de filtració de dades confidencials amb motiu de l'ERO que es va negociar fa uns anys. El Sector de Mitjans de Comunicació felicita al treballador, al comitè d'empresa i a tota la plantilla perquè la seva lluita contra aquestes acusacions ha culminat amb èxit.

més informació
Vist per sentència el judici contra el treballador de TV3 acusat de filtració de dades


Ha quedat vist per sentència el judici contra el treballador de Televisió de Catalunya a qui s'acusa de filtrar dades confidencials amb motiu de l'ERO que es va negociar fa uns anys
. La Fiscalia i l'acusació de la CCMA han mantingut la petició de 7 anys de presó, tot i que no hi ha "proves directes" contra l'encausat.

més informació
El cas dels 7 anys de presó arriba als candidats al 26J

Diumenge 19 de juny el comitè d'empresa de Televisió de Catalunya va rebre els candidats a les eleccions generals que van acudir al debat organitzat per TV3.
Per primera vegada, el cas i la protesta han estat esmentats als informatius de la televisió autonòmica.

més informació
El Consell de Govern de la CCMA no vol escoltar

El comitè d
empresa de Televisió de Catalunya va sortir ahir dels despatxos de la seu de la CCMA a Via Augusta passades les 7 de la tarda, després de 8 hores d’esperar una reunió o un compromís de reunió que no va arribar. Aquest vespre s’ha convocat una nova aturada de protesta de 10 minuts a l’inici del Telenotícies Vespre a les 21h.

més informació
El Sector dóna ple suport als companys del comitè d
empresa de Televisió de Catalunya tancats
a la seu del Consell de la CCMA

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de l’FSC de CCOO a Catalunya dóna tot el seu suport als companys i companyes del comitè d’empresa de Televisió de Catalunya, que estan tancats a la seu del Consell de la CCMA.

més informació
El paper dels mitjans de comunicació públics,
a debat a CCOO


Els mitjans de comunicació públics han estat els protagonistes del debat organitzat avui a l’Espai L’Assemblea de CCOO de Catalunya, en què hi han participat professionals de Televisió de Catalunya, CRTVE, Barcelona Televisió, La Xarxa de Comunicació Local i la Universitat Ramon Llull.

més informació
Els músics suneixen per impulsar un sindicat del sector

El passat dia 4 de juny a les portes del Fòrum de Barcelona, i coincidint amb lúltima jornada del Festival Primavera Sound, es va convocar la primera Assemblea Pública de la Unió Estatal de Sindicats de Músics, Intèrprets i Compositors.

més informació
El comitè de TV3 convoca noves aturades en protesta per la petició de 7 anys de presó per a un treballador

El comitè d
empresa de Televisió de Catalunya, amb el suport de les signatures de 1.340 professionals, reclamen al Consell de la CCMA que desisteixi de la demanda de 7 anys de presó contra un company suposadament relacionat amb la filtració de dades del 2012. Les aturades començaran el proper 10 de juny.

més informació
 Signat el protocol de col·laboració entre CCOO
 a Catalunya i UPIFC- Sindicat de la Imatge


 Ahir, 1 de juny, es va signar el nou protocol de col·laboració sindical mútua entre     CCOO de Catalunya, la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) i el Sindicat de la Imatge UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya).

més informació
El Sector condemna l
aplicació de la Llei Mordassa
a una periodista
de Catalunya Ràdio

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de CCOO a Catalunya condemna l’aplicació de la Llei Mordassa a una periodista de Catalunya Ràdio durant l’exercici de la seva professió.

més informació
CCOO denuncia la mala gestió en els sistemes de manteniment
de la Corporació RTVE a Sant Cugat

La Secció Sindical de CCOO a la Corporació RTVE a Catalunya denuncia que dimarts passat es va produir una greu avaria elèctrica provocada per la manca de manteniment al Sistema Integrat d’Informatius, Programes i Teledeporte, a més a més del Control Central i Continuïtat.

més informació
CCOO denuncia que la direcció de RTVE censura l
emissió de
dos reportatges
de El Escarabajo Verde

La Secció Sindical de CCOO a la Corporació RTVE a Catalunya denuncia que la Direcció ha decidit censurar dos reportatges del prestigiós programa El Escarabajo Verde, perquè s’apropen les eleccions generals. 

més informació#NoEmpresonisElMeuCompany a la Comissió de Control de la CCMA del Parlament de Catalunya

El Comitè d’Empresa de Televisió de Catalunya ha protestat a la darrera Comissió de Control de la CCMA per exigir la retirada de la demanda de 7 anys de presó contra un treballador en el judici previst per al 30 de juny.

més informació
El Sector condemna l
agressió contra la directora de El Jueves

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport condemna lagressió soferta per Mayte Quílez, directora de la revista setmanal El Jueves. Dimecres passat un encaputxat li va clavar un cop de puny a la porta de casa seva.

més informació
El Sector se nalegra per lalliberament dels periodistes espanyols segrestats a Síria

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de CCOO a Catalunya es congratula per l’alliberament dels periodistes espanyols Antonio Pampliega, José Manuel López i Ángel Sastre, que estaven segrestats a Alep, al nord de Síria, des del juliol de lany passat, i que van ser alliberats dissabte a la tarda.

més informació
Nova mostra de manipulació informativa a RTVE

La Direcció dInformatius de la Corporació RTVE i del Canal 24 hores continuen amb dubtoses pràctiques professionals, basades en la manipulació informativa, denunciada un miler de vegades per CCOO.

més informació
Manifest de la Xarxa DIC pel Dia Mundial de la Llibertat de Premsa

Manifest de la Xarxa DIC, pel Dret a la Informació i la Comunicació, de la qual en forma part CCOO de Catalunya, amb motiu del Dia Mundial per la Llibertat de Premsa.

més informació
Desconvocada la vaga davui a TV3, però no a Catalunya Ràdio

L’assemblea de treballadors/es ha aprovat la proposta del Comitè d’Empresa de desconvocar les vagues parcials per avui 3 de maig. Així donen un marge de temps a la CCMA per a la reflexió i que es repensin la demanda de 7 anys de presó contra el treballador suposadament relacionat amb la filtració al 2012 de dades de sous i càlculs per l’ERO.

més informació
Avui, més vagues parcials a TV3 i Catalunya Ràdio

Els treballadors i treballadores de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio tornen avui dimarts 26 d'abril a la vaga. Les aturades seran de les 14:00h a les 15:30h, coincidint amb la franja dels informatius del migdia, i al vespre l'aturada serà de 20:00h a 21:00h, coincidint amb el partit de futbol de la Champions League entre el Manchester City i el Reial Madrid.

més informació
Suport del Sector als companys i companyes de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio davant les aturades parcials

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport condemna la decisió de la Direcció de la CCMA de mantenir la demanda de 7 anys de presó contra un treballador de TV3 i dóna tot el seu suport als companys i companyes de TV3 i de Catalunya Ràdio davant les aturades parcials que iniciaran el dia de Sant Jordi.

més informació
CCOO condemna lagressió a un treballador de BTV

Un treballador de BTV ha estat agredit avui per uns manifestants que protestaven contra una operació policial al carrer Ros de Olano de Barcelona. El treballador de BTV anava acompanyat duna estudiant en pràctiques, i ambdós han estat increpats, el treballador agredit i a més a més els han pres el material.

més informació
Vaga parcial a Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio el 23 dabril

Els comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio han convocat aturades parcials 23 d’abril, de 14:00 h a 15:30 h i de 20:30 h a 21:30 h. També estan preavisades vagues parcials per al dimarts 26 d’abril i el dimarts 3 de maig

més informació
Recollida de firmes i aturades parcials per Sant Jordi a TV3 

Lassemblea de treballadors de Televisió de Catalunya ha aprovat la recollida de signatures en suport al company amenaçat amb 7 anys de presó per suposada relació amb la filtració de sous i l’ERO de 2012. També s’ha aprovat la convocatòria de vagues parcials per al dia 23 d’abril, diada de Sant Jordi. 

més informació
La CCMA demana 7 anys de presó pel cas de la filtració de l
ERO

La CCMA persisteix en les accions legals contra un treballador de TVC per una presumpta relació amb la filtració de dades de 2012 davant la possibilitat d’un ERO. 

més informació
Les negociacions per internalitzar la plantilla de BTV començaran
en un parell de setmanes

La direcció i el consell d’administració de BTV s’han reunit amb la direcció i el comitè d’empresa de BCN Audiovisual i els han anunciat que en dues setmanes volen iniciar converses amb l’objectiu final d’arribar a un acord per a la internalització de la plantilla.

més informació
Comunicat de CCOO sobre els nous nomenaments a TVC

El sindicat demana compromís amb la producció interna.Signat el IV conveni de cinemes de Girona, Lleida i Tarragona

CCOO ha signat, juntament amb UGT i CGT, el IV Conveni del Sector dExhibició Cinematogràfica per a les províncies de Girona, Lleida i Tarragona, amb vigència per als anys 2015, 2016 i 2017.

més informació
CCOO denuncia manca de reacció de la direcció de RTVE a Catalunya davant el procés d’investidura de Carles Puigdemont

La Secció Sindical de CCOO a RTVE Catalunya torna a denunciar la situació dabandó de la Corporació. La darrera mostra daixò ha estat la manca de reacció de la direcció davant la investidura del nou president de la Generalitat.

més informació
Estudi sobre malalties professionals a instal·lacions esportives

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO i la Federació de Serveis dUGT han realitzat un estudi sobre malalties professionals i derivades de la feina entre treballadors i treballadores dinstal·lacions esportives.

més informació
La justícia dóna la raó a Cristina Puig

La justícia li ha donat la raó a Cristina Puig, lexpresentadora del programa El debat, de RTVE a Catalunya, i ha qualificat el seu acomiadament com a improcedent. La periodista havia estat acomiadada per motius disciplinaris que no shi han pogut provar. El Consell d
’Administració dICB recorre la primera sentència per cessió il·legal de treballadors

El Consell d’Administració d’ICB, la societat municipal que gestiona BTV, BFM i BTV.cat, ha decidit recórrer la sentència que reconeix la cessió il·legal de quatre treballadors del programa El Pla B, subcontractats per la productora Antena Local (Mediapro). CCOO guanya les eleccions sindicals a RTVE Catalunya

CCOO ha guanyat les eleccions sindicals a RTVE Catalunya i passa a ser el primer sindicat amb un increment important de la seva representació. CCOO aconsegueix a Barcelona un total de 7 delegats (+ 4), UGT 3 (-1), SI 5 (-3), USO 1 i CGT 1, amb una participació del 81% del cens. 
La justícia dóna la raó als primers quatre demandants de Barcelona Televisió per cessió il·legal de treballadors

La justícia ha donat la raó als quatre companys del programa El Pla B que van demandar ICB, l’empresa pública que gestiona BTV, i Antena Local, la productora a través de la qual estaven subcontractats, per cessió il·legal de treballadors. El Sector de Mitjans de Comunicació felicita als companys i companyes de BTV per aquesta primera victòria en el camí cap a la internalització de la plantilla, ja que encara hi ha més de 60 demandes pendents de judici i es preveu que sen presentaran moltes més.CCOO guanya les eleccions sindicals al Reial Club de Tennis Barcelona
i a la Federació Catalana de Tennis

CCOO ha guanyat les darreres eleccions celebrades al Reial Club de Tennis Barcelona, on fins ara no hi havia representació sindical, i a la Federació Catalana de Tennis.No als acomiadaments de les companyes del servei de prevenció
a Televisió de Catalunya

Malauradament s’ha confirmat l’amenaça d’acomiadament de les companyes del servei de prevenció. Segons la notificació que han rebut per part de la seva empresa, dilluns ja no tindran feina.Signat el XIIIè Conveni Col·lectiu de CCMA, SA- televisió (TV3) entre el Comitè d
Empresa i la direcció de la CCMA

La secció sindical de CCOO de la CCMA valora molt positivament la signatura del XIIIè Conveni de la CCMA,SA-televisió (l
antiga Televisió de Catalunya, TV3) que significa la recuperació dun conveni que ens havia estat arrabassat unilateralment per la direcció el gener del 2014.

més informació
Vist per a sentència el primer judici per la internalització dels treballadors de Barcelona Televisió

Aquest dilluns s’ha celebrat el primer dels judicis que tindran lloc durant els propers mesos per la cessió il·legal de treballadors a Barcelona Televisió. En aquest cas els quatre demandants no eren subcontractats per BCN Audiovisual (Lavínia) sinó per Antena Local (Mediapro), que fins la temporada passada feien el programa ‘El Pla B’.Els treballadors de BTV lluiten per la seva internalització

Durant les properes setmanes s’adjudicarà el concurs per a la subcontractació dels serveis informatius i tècnics de BTV. Ara bé, els treballadors esperen que les més de 60 demandes per cessió il·legal de treballadors que s’han presentat els darrers mesos siguin la clau per iniciar el camí cap a la seva internalització.Aprovat en referèndum el preacord del conveni de TVC-CCMA

Els treballadors i treballadores de TVC-CCMA han aprovat en referèndum el preacord del conveni 2015-2016, amb ultraactivitat fins al 2018, i a més l'aplicació de la sentència de l'Audiència Nacional sobre la retallada il·lícita del 5% del salari des del 2013 i el retorn a terminis fins al 2018 dels diners descomptats. Oïdes sordes per a larxiu de RNE

La Direcció de la Corporació RTVE a Catalunya és la responsable que l'arxiu de RNE a Barcelona i de Ràdio 4 estigui abandonat en una sala que no reuneix les condicions òptimes necessàries per a conservar de forma adequada aquest patrimoni històric sonor que dia a dia es degrada i acabarà per desaparèixer.Enfonsar la ràdio, el nou joc de la direcció de RTVE

Com si del joc dels barquets "enfonsar la flota" es tractés, l'adreça de RTVE a Catalunya s'ha proposat jugar amb la RÀDIO al seu antull, prescindint de tot el que ens mou com a servei públic i com a mitjà de comunicació. Diferents moviments estratègics ben mesurats i orquestrats amb motivacions personals i polítiques estan aconseguint el seu efecte: matar-nos lentament. És un joc cruel, una tortura “gota a gota” que des del C.I. volem DENUNCIAR. 
El final de RNE a Barcelona

La seu de RNE a Barcelona serà traslladada al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat. La Direcció de la Corporació RTVE ha decidit vendre ledifici que alberga la ràdio al carrer Roc Boronat. Una decisió empresarial econòmicament deficitària i que suposarà acabar amb lemissora.Targeta vermella a la direcció de la CRTVE

La Corporació RTVE ha adquirit per una xifra milionària els resums dels partits de futbol de la Lliga BBVA i de la Copa del Rei. Segons diferents mitjans digitals, ha pagat 12 milions deuros per la temporada 2015/16, quan lempresa es troba a la vora duna nova reducció de capital.


Recuperació del conveni de TV3 sense retallada del 5%

Dimarts 28 de juliol a la nit la Direcció de la CCMA i el Comitè dempresa de TV3 van arribar a un preacord sobre el XIIIè Conveni Col·lectiu de CCMA, SA (àmbit televisió) dins de la negociació sobre lexecució de la sentència de lAudiència Nacional respecte al retorn del RAV (retallada del 5%).L’Audiència Nacional declara il·lícita la retallada del 5% a la
plantilla de TV3

La sentència de l’Audiència Nacional condemna la Direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a abonar als treballadors de TV3 totes les quantitats descomptades sota el concepte “RAV” (reducció Acord de viabilitat) des de l’1 de gener de 2013 amb una condemna afegida del 10% d’interessos de demora.


Ada Colau manté el compromís amb la internalització de la plantilla de Barcelona Televisió

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha refermat el seu compromís amb la internalització de la plantilla de BTV i s’ha compromès a respectar qualsevol sentència que pugui arribar a determinar que l’actual subcontractació equival a una cessió il·legal de treballadors.

més informació
La majoria de la plantilla de PortAventura dóna suport al conveni
i no secunda la vaga convocada el 4 de juliol

 

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya vol agrair als treballadors i treballadores de PortAventura el suport que han donat al conveni signat per la majoria del Comitè d'Empresa el passat 22 de maig, en no secundar la vaga convocada pel sindicat UGT.

més informació
Els treballadors de BTV demanen la paralització del concurs per a la gestió externalitzada

 

Els treballadors de Barcelona Televisió rebutgen la recent convocatòria del concurs públic per a la producció externalitzada dels serveis informatius i tècnics.

més informació
CCOO valora el nou Conveni Col·lectiu de PortAventura

 

El conveni recull la conversió de contractes eventuals a indefinits, garanteix lestabilitat en locupació i manté el poder adquisitiu dels treballadors i treballadores durant tota la seva vigència, fins el 2019.

més informació
PortAventura i Comissions Obreres signen el nou Conveni Col·lectiu per als propers 5 anys

 

CCOO i la Direcció de la companyia han arribat a un acord per al nou conveni col·lectiu que regularà el marc laboral dels empleats de PortAventura per al període 2015 a 2019.

més informació
Èxit total de la vaga de 24 hores al poliesportiu municipal Marina Besòs de Sant Adrià

 

El 99% dels treballadors de lempresa Gimesport, que gestiona el poliesportiu municipal Marina Besòs de Sant Adrià, van secundar la vaga de 24 hores convocada dimecres passat
a les instal·lacions.

més informació

Vaga de 24 hores al poliesportiu municipal Marina Besòs de Sant Adrià

 

Els treballadors de lempresa Gimesport, que gestiona el poliesportiu municipal Marina Besòs de Sant Adrià, han convocat una vaga de 24 hores des de les sis del matí de demà dimecres i fins a les sis del matí de dijous.

més informació
El món del teatre català, amb RTVE

 

Els afiliats i simpatitzants de CCOO van lluir ahir el llaç taronja en defensa de la radiotelevisió pública durant el lliurament dels premis Max de les arts escèniques a la Sala Barts de Barcelona.

més informació
Vaga a Televisió de Catalunya en linici de la campanya electoral

 

Els treballadors de Televisió de Catalunya faran una vaga parcial de 23:30 a 00:30 hores de la nit coincidint amb l’inici de la campanya electoral.

més informació
El Sector de Mitjans rebutja les declaracions del ministre de Justícia en què aposta pel retorn de la censura a la premsa

 

El Sector de Mitjans de Comunicació de CCOO a Catalunya vol expressar el seu rebuig més ferm davant duna mesura que representaria una greu lesió de la llibertat de premsa i expressió i del dret a la informació.

més informació
Debat sobre les amenaces a la llibertat dexpressió
i al dret a la informació

 

La Xarxa DIC- Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació, de la qual en forma part el Sector de Mitjans de Comunicació de CCOO, ha organitzat una taula rodona per tractar sobre les amenaces a la llibertat dexpressió i al dret a la informació, que tindrà lloc al Col·legi de Periodistes de Catalunya el dia 13 de maig.

més informació
Vaga desconvocada al Tibidabo

 

El Comitè dEmpresa va decidir desconvocar la vaga prevista al Parc dAtraccions del Tibidabo, en arribar a un acord amb la direcció al Tribunal Laboral de Catalunya.

més informació

Els treballadors del Tibidabo faran vaga a partir del 25 dabril

 

Els treballadors del Parc dAtraccions del Tibidabo han decidit fer vaga a partir del proper 25 dabril per respondre
a l
actitud abusiva i desproporcionada de la direcció.

més informació
CCOO guanya les eleccions al Club Esportiu Mediterrani

 

CCOO ha revalidat la majoria al Comitè dEmpresa del Club Esportiu Mediterrani, situat al barri de Sants de Barcelona. En aquesta ocasió, ha aconseguit un delegat més que li ha tret a la UGT.

més informació
 CCOO guanya les eleccions a la Cadena SER a Barcelona

 

 CCOO ha aconseguit la majoria al Comitè dEmpresa de la Cadena SER a Barcelona, després
 de 8 anys de domini de la UGT
. Nha obtingut 3 delegats, per 2 de la UGT.

més informació
El Suprem insta a Catalunya Ràdio a retornar el 5% de reducció salarial

 

El Tribunal Suprem ha fallat a favor de la demanda interposada pel comitè dempresa de Catalunya Ràdio, i en una sentència insta a lempresa a reemborsar el 5% de la reducció salarial que es va aplicar a la plantilla lany 2013.

més informació
Un fitxatge escandalós

 

El nou director destratègia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Andreu Joan Martínez Hernández,
que substitueix Ramon Mateu, prové de la conselleria d’Interior on ha exercit de Director de Seguretat nomenat el 2011 per Felip Puig.

més informació
Purgues ideològiques a TVE a Sant Cugat

 

Una vegada més sha incomplert un dels acords que van motivar la imposició del II Conveni Col·lectiu a la plantilla de la Corporació Ràdio i Televisió Espanyola: el blindatge de tots i cadascun dels llocs de treball. Això sha demostrat amb el recent acomiadament de la presentadora Cristina Puig.

més informació
El Sector de Mitjans de Comunicació condemna lhorrible atemptat contra el setmanari francès Charlie-Hebdo

 

Davant el brutal atemptat contra el setmanari francès Charlie-Hebdo que ha causat la mort de més de 10 companys/es i un gran nombre de ferits, el Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de CCOO a Catalunya manifesta la seva condemna i les seves condolències als familiars de les víctimes i a tot el poble francès.

    El Sector de Mitjans de Comunicació seguirà apostant per la llibertat de premsa com a dret irrenunciable i sempre rebutjarà qualsevol tipus d’acte terrorista.


Barcelona, 8 de gener del 2015
El comitè d
empresa de Televisió de Catalunya conversa amb Pablo Iglesias

Un grup de treballadors i membres del Comitè d’empresa de Televisió de Catalunya van mantenir una trobada amb el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, aprofitant la seva presència a les instal·lacions de Sant Joan Despí per participar al programa Els Matins.

més informació
Prorrogats els convenis estatal de Publicitat i el de Clubs de Natació de Catalunya

El Conveni Estatal per a empreses de Publicitat sha prorrogat un any més, fins al 31 de desembre del 2015, per acord entre les cinc patronals i la representació legal dels treballadors. El Conveni de Clubs de Natació de Catalunya manté la seva vigència un any més, en no haver-lo denunciat cap de les parts en negociació.

més informació

CCOO guanya les eleccions sindicals al Reial Club de Polo de Barcelona

Els 13 delegats del comitè dempresa del Reial Club de Polo de Barcelona són ara de CCOO, després de les eleccions sindicals celebrades el passat dia 10.

més informació
Carta de les seccions sindicals de CCOO i CGT de RTVE a Catalunya a la presidenta del Parlament

Amb motiu del 50è aniversari de la primera emissió en català de TVE, les seccions sindicals de CCOO i CGT de RTVE a Catalunya han adreçat una carta a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

més informació
Els treballadors de TV3 inicien una campanya per la recuperació del Conveni Col·lectiu

El Comitè d’Empresa de TV3 ha presentat davant de l’Assemblea de treballadors l’inici d’una campanya per la recuperació del Conveni Col·lectiu, que va ser unilateralment donat per acabat per la direcció el 31 de gener.

més informació
Mor l
exsecretari general de lFSC, Enrique Fossoul 

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport us comunica i lamenta la pèrdua del company Enrique Fossoul, fins fa uns dies secretari general de lFSC de CCOO.

més informació
Desconvocada la vaga de demà divendres a RTVE a Sant Cugat 

La direcció de lempresa sha compromès a implantar la desconnexió en HD dels informatius territorials el primer trimestre de lany vinent i es mantindrà el servei de menjador a Sant Cugat com a mínim fins a lestiu, entre daltres reivindicacions.

més informació
CCOO manté les aturades aquest divendres a RTVE 

La direcció de lempresa i el comitè de vaga de la CRTVE a Sant Cugat es van reunir divendres passat al Tribunal Laboral de Catalunya per intentar arribar a una solució al conflicte, però finalment la vaga es mantindrà.

més informació

CCOO convoca vaga al centre de la CRTVE a Sant Cugat
 

A causa de la insostenible situació que es viu al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat, la secció sindical de CCOO a la Corporació RTVE a Catalunya ha decidit convocar aturades parcials el proper 21 de novembre.

més informació

Atacar a les radiotelevisions públiques és atacar la democràcia 

CCOO organitza una jornada sobre El futur de la radiotelevisió pública a Madrid, amb la participació de dirigents del PSOE, IU, UPyD, Compromís i Podemos, experts en matèria audiovisual i professionals de diferents mitjans.

més informació

Èxit de les darreres aturades parcials convocades a CRTVE 

Les plantilles responen massivament a la convocatòria del comitè intercentres per exigir un pla de futur i unfinançament suficient i estable per a lens públic.

més informació

RTVE rep un premi per racionalitzar els horaris i afavorir la conciliació, però no aplica aquests criteris al centre de producció
de Sant Cugat
 

Comunicat de la Secció Sindical de CCOO a CRTVE de Sant Cugat, on denuncia que dita racionalització saplica ben poc en aquest centre de producció, amb constants modificacions dhoraris i de jornades.

més informació

CCOO guanya per àmplia majoria les eleccions a Televisió de Catalunya 

El sindicat ha aconseguit 11 delegats dels 23 que hi havia en joc per al comitè d’empresa.

més informació

Eleccions sindicals a Televisió de Catalunya el proper dia 16 d
octubre 

Segueix totes les novetats de la campanya de CCOO per twitter amb el hashtag #‎JuntsGuanyemelFutur‬.

més informació

Victòria de CCOO a les eleccions sindicals al poliesportiu municipal
Ca n
Arimon de Mollet del Vallès 

La candidatura de CCOO ha girat la truita al poliesportiu municipal Ca nArimon de Mollet del Vallès, i ha obtingut la majoria de delegats al nou comitè dempresa.

més informació
Duart presenta uns pressupostos per al 2015 sense més retallades 

Després d’un any d’amenaces i de mals auguris contra la plantilla, Brauli Duart ha presentat uns pressupostos de la CCMA pel 2015 que no contemplen més retallades per als treballadors.

més informacióEls treballadors de BTV mantenen la convocatòria de vaga avui 

Els treballadors i treballadores de Barcelona Televisió, subcontractats a través de lempresa BCN Audiovisual, mantenen la jornada de vaga prevista per avui, coincidint amb el ple municipal.

més informació
Arrenca la campanya de cara a les eleccions sindicals a Televisió
de Catalunya

Televisió de Catalunya es troba en plena campanya de cara a la pròxima convocatòria deleccions sindicals, que se celebraran el proper dijous dia 16 doctubre. Aquí podeu veure les propostes de la Secció Sindical de CCOO.

més informació

Resolució d
UNI-MEI en suport dels treballadors
i treballadores de RTVE

La Conferència Mundial sobre les Radiotelevisions Públiques, convocada per la unió internacional de sindicats de mitjans de comunicació, entreteniment i cultura UNI-MEI va aprovar l1 doctubre passat a Viena una resolució de suport a la lluita dels treballadors i treballadores de RTVE.

més informació
La Corporació RTVE, en un carreró sense sortida

Comunicat de la Secció Sindical Estatal de la CRTVE sobre la dimissió del fins ara president de la Corporació, Leopoldo González Echenique.

més informació
La plantilla de BTV reclama la recuperació dels sous durant el pregó de les festes de la Mercè

El comitè dempresa de la plantilla de Barcelona Televisió, subcontractada a través de BCN Audiovisual, ha convocat una nova aturada per al dia 3 d’octubre, coincidint amb el pròxim Ple Municipal.

més informació
CCOO guanya les eleccions sindicals a PortAventura

Per primera vegada CCOO guanya les eleccions sindicals a PortAventura, celebrades ahir dimecres, 17 de setembre, fruit duna bona tasca diària de la Secció Sindical de CCOO al costat dels treballadors i treballadores. 

CCOO denuncia pràctiques irregulars del diari La Vanguardia davant la Inspecció de Treball

El rotatiu ha posat un anunci per reclutar estudiants o recent graduats en periodisme i comunicació per a cobrir de franc els actes de les festes de la Mercè de Barcelona.
La Vanguardia vol reclutar joves periodistes per treballar sense cobrar

El diari del comte de Godó, amb la complicitat de les universitats, busca estudiants o recent llicenciats en periodisme o comunicació perquè cobreixin de franc els actes de les festes de la Mercè de Barcelona.
L
Imax tanca les sales de cinema de Barcelona
i Madrid

Les sales panoràmiques de lImax de Barcelona i Madrid tancaran les seves portes una vegada finalitzi lestiu. LImax desapareixerà 22 anys després del seu naixement i amb una acumulació de pèrdues durant tres anys.
Els treballadors de BTV diuen no a les retallades

Els treballadors de BCN Audiovisual, l’empresa del grup Lavínia que gestiona BTV i ara també la ràdio Barcelona FM, no estan disposats a facilitar la posada en marxa d’aquesta emissora a qualsevol preu.
                             
més informació
CCOO simposa a les eleccions sindicals al parc datraccions Tibidabo

CCOO es va imposar a les eleccions sindicals al parc datraccions del Tibidabo, del grup B:SM, que es van celebrar el passat 25 de juliol.
La Secció Sindical de CCOO a Televisió de Catalunya compareix al Parlament

La Secció Sindical de Comissions Obreres a Televisió de Catalunya, representada per
la companya Roser Mercadé, va comparèixer el 17 de juliol passat davant la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, per parlar sobre el projecte de llei que preveu reformar diverses lleis en matèria audiovisual.


més informació
CCOO signa el III Conveni Estatal dInstal·lacions Esportives
i Gimnasos

Després dun intens any de negociació, les representacions de CCOO i UGT van signar l11 de juliol passat amb la Federació Nacional dEmpresaris dInstal·lacions Esportives (FNEID) el III Conveni Col·lectiu Estatal dInstal·lacions Esportives, que a Catalunya saplica a aquells equipaments de titularitat exclusivament privada.

Acord laboral al Gran Teatre del Liceu fins lany 2017

La direcció i el comitè d’empresa del Gran Teatre del Liceu han arribat a un acord durant la vigència de l’actual conveni col·lectiu (2013-2017) i dintre del Pla Estratègic i de Viabilitat 2014-2017. L’acord va ser ratificat amb el suport del 79,2% de l’assemblea de treballadors.
                                                                                                                                                                          més informacióCCOO denuncia la criminalització dels sindicats i lofensiva penal contra el dret de vaga

Els serveis jurídics de CCOO adverteixen que s’han obert 49 expedients a 147 representants sindicals per participar en jornades de vaga, promoguts per l’Administració de l’Estat i el ministeri fiscal. Al nostre sector, els casos més cruents són els de Tamara i Ana, treballadores del sector dinstal·lacions esportives a Galícia, condemnades a complir tres anys i un dia de presó per participar en un piquet.
                                                                                                                                                                          més informació
No al tancament del canal Teledeporte de la CRTVE

Teledeporte és l
únic canal desports en obert a tot lEstat espanyol, però a finals de juliol el Consell dAdministració de la CRTVE donarà lordre de tancar-lo. CCOO ha impulsat una campanya de recollida de firmes en contra del tancament.


Tanca el gimnàs O2 Wellness a Barcelona

El gimnàs O2 Wellness de Barcelona va tancar les seves portes el 30 de juny passat,
i va acomiadar els seus 43 treballadors i treballadores. Les instal·lacions passen ara a pertànyer a l
asseguradora Sanitas, que ampliarà així la veïna clínica Cima.

Qui ha reduït i suprimit canals a TV3?

Comunicat de la Secció Sindical de CCOO de Televisió de Catalunya sobre lanunci del govern de la Generalitat de l’amenaça de tancament de canals de la CCMA per part del Govern central.
                                                                                                                                                                         més informacióCelebració per Comercial i represa de mobilitzacions


Lassemblea de treballadors de TV3 sha reunit avui per fer una foto de grup, amb les samarretes vermelles reivindicatives i celebrar conjuntament la retirada de lexternalització del departament comercial.

més informacióLa CCMA renuncia a privatitzar el departament comercial de TV3

La direcció finalment ha renunciat al concurs de privatització del Departament Comercial. Així doncs, per decisió
del
Consell de Govern en reunió extraordinària, la gestió de publicitat continuarà sent interna i els treballadors del Departament Comercial segueixen amb els seus contractes amb TV3. Tot això gràcies a la mobilització.

més informació
Campanya de recollida de signatures per lindult de Tamara i Ana

Tres
anys i un dia de presó és la pena que l
Audiència Provincial de Pontevedra ha imposat a Ana i Tamara, treballadores dinstal·lacions esportives, pels incidents durant la vaga general a Galícia lany 2010. LFSC-CCOO ha posat en marxa una campanya de recollida de signatures en suport de les companyes per sol·licitar el seu indult.

més informació1 de Maig: Contra la pobresa laboral i social

CCOO de Catalunya fa una crida als treballadors i treballadores i a la ciutadania en general a participar a les manifestacions del Primer de Maig, Dia Internacional del Treballadors, per denunciar els constants atacs a l
estat del benestar. El lema de la manifestació serà: Contra la pobresa laboral i social! Més ocupació, més convenis i més salaris.

més informació
La plantilla del Club Natació Sant Andreu fa vaga i acusa al seu president duna gestió poc transparent


El comitè d’empresa del Club Natació Sant Andreu ha convocat una vaga de 24 hores aquest dilluns, 28 d’abril, contra l
externalització dels serveis. Durant tot el dia, els treballadors sestan manifestant a l’entrada de les instal·lacions situades a la rambla de Fabra i Puig.

més informació
Cap més sacrifici! Les condicions del comte de Godó

L’operatiu de RTVE destinat a cobrir el torneig de tennis Comte de Godó haurà de fer hores extraordinàries per una dolenta planificació.

més informacióLa Primera Trobada de l
Agrupació Estatal de Periodistes de CCOO decideix impulsar una campanya contra les rodes de premsa sense preguntes 

L’Agrupació Estatal de Periodistes de CCOO impulsarà una campanya contra les rodes de premsa sense preguntes. També realitzarà un estudi pilot que analitzarà els riscos psicolaborals als què s’enfronten els treballadors a les redaccions. 

més informacióSentència sobre la subrogació duns treballadors de RTVE que van ser acomiadats per un canvi de lempresa que realitza el manteniment de les instal·lacions a Sant Cugat

El Gabinet Tècnic-Jurídic de CCOO de Catalunya ha guanyat una sentència en el Jutjat Central Contenciós Administratiu Núm. 6 que anul·la el plec de prescripcions tècniques i condicions generals de contractació d
uns treballadors de RTVE, acomiadats després dun canvi en lempresa que realitza el manteniment a Sant Cugat.

més informació


El Sector de Mitjans es solidaritza amb la campanya de micromecenatge a favor de Ricardo García Vilanova

La campanya pretén editar el llibre Lybia Close Up del fotoperiodista segrestat a Síria durant 194 dies.

més informacióManifestació del #6ABRIL Per una #CatalunyaSocial

A les 12.00h, a Barcelona a la Plaça Urquinaona i a Girona a la Plaça Independència.

més informació
Els reporters segrestats per un grup radical a Síria han estat alliberats

CCOO mostra la seva satisfacció per l
alliberament que sha produït després de 194 dies de segrest. Tots dos estan ja a casa i en bon estat de salut després del segrest realitzat per un grup afí a Al-Qaida.

més informacióLa plantilla del Grup Z ratifica per àmplia majoria el preacord signat entre els comitès dempresa i la direcció 

Lacord contempla retallades del 10% de la massa salarial fins al 2017 i laplicació d
un ERTO.

més informacióLa fermesa dels treballadors i treballadores permet seguir negociant
a TV3 i Catalunya Ràdio


Els comitès de vaga de TV3 i Catalunya Ràdio van rebutjar la proposta de retallada que la direcció de la CCMA va plantejar com a ultimàtum en la última reunió del 19 i 20 de març. Amb fermesa i de manera unànime, els dos comitès de vaga i tots els sindicats que els componen van decidir plantar-se davant de l’ultimàtum.

més informacióRebuig massiu a les retallades

Els resultats del referèndum entre la plantilla de TV3 mostren clarament un rebuig aclaparador a la proposta de noves retallades de la direcció.


Sí, rebutjo la proposta de la direcció;
Sí a la mobilització

Avui dijous 13 de març i demà divendres 14 de març tindrà lloc a TV3 el referèndum entre els treballadors sobre la situació al final del període negociador que es va obrir el 19 de febrer i va acabar sense acord entre la Direcció i els Comitès de vaga de TV3 i Catalunya Ràdio.

més informacióUn “no” rotund a una proposta humiliant

L’última i maratoniana reunió de negociació va acabar 26 hores després del seu inici amb una proposta de la direcció que implicaria una nova rebaixa de la massa salarial d’un 4,33 % del sou base i un 5% de l’antiguitat per als pròxims 4 anys.

més informació

Els treballadors de TV3 als ciutadans de Catalunya, propietaris de TV3:  #SalvemTV3

En els darrers anys els treballadors ens hem abaixat el sou voluntàriament per fer de TV3 una empresa més competitiva i pel bé del país. Però no podem tornar-ho a fer per alimentar un grup privat.

                                            més informació
Comunicat de la Secció Sindical de CCOO a Televisió de Catalunya

L’immobilisme és de la direcció, els treballadors tenim propostes

Entrem a les últimes reunions del primer termini del procés negociador que es va obrir el dia 21 de febrer. Dijous 6, segons el plantejament de la direcció, s’hauria d’arribar a un acord econòmic.

més informació

CCOO celebra l
alliberament del periodista Marc Marginedas


El Sector de Mitjans de Comunicació de la FSC-CCOO celebra que, finalment, el corresponsal de guerra de El Periódico de Catalunya que va ser segrestat el passat 4 de setembre per un grup proper a Al-Qaida a Síria, hagi estat alliberat.
            
més informacióAdhesió a lassemblea de treballadors/es de Mitjans en Lluita

Des del Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO a Catalunya ens volem adherir a la tercera assemblea que la Coordinadora de Mitjans en Lluita ha convocat el 22 de febrer a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.
                                                                                                                                                                        
més informació