Página principal

FFDIAPORAMA

De programes editors de video n'hi ha a cabassos. El més instal.lat de tots és el Windows Movie Maker, que és el que ve de sèrie a l'intal.lació completa de qualsevol versió de Windows. Però això no vol dir que sigui el millior. Els usuaris comenten que l'editor  casolà de videos a nivell  més fiable i estable és el Pinnacle Studio, però aquest evidentment és de pagament. Dins del programari lliure també existeixen alguns editors amb bona solvència, i que per les seves caracterìstiques ens poden servir com a punt de partida de l'edició de vìdeos.
El que he triat per treballar és l'FFDIAPORAMA que podeu descarregar des del web d'Escola Pia, amb la seguretat que és una versió estable i liure de virus. Aqui us deixo l'enllaç:

enllaç a la web d'escola pia

I aquí us deixo les seves caracterìstiques:

fDiaporama és una aplicació amb la qual podràs realitzar els teus propis vídeos a partir de títols, estàtics o animats, imatges o fotografies, estàtiques o animades, videoclips i música. Cada imatge, text, o videoclip, formarà una seqüència per si sola. I entre seqüències, es poden definir diferents tipus de transicions. Però a més per a cadascuna de les seqüències, pots realitzar una sèrie de treballs per obtenir un resultat òptim. Les característiques més destacables de ffDiaporama, són les següents:

    
Centrat d'imatges i fotografies
    
Tallar videoclips
    
Anotacions (afegir textos) a les imatges, fotografies, seqüències i animacions
    
Filtres gràfics sobre les imatges i els vídeos (passar a blanc i negre, eliminar soroll, equalització de colors, etc.)
    
Creació d'animacions amb zoom, rotació o Efectes Ken Burns (desplaçaments) en porcions d'imatges i fotografies
    
Correcció d'imatges i vídeos durant les animacions lluminositat, contrast, gamma, colors, etc.)
    
Transicions entre seqüències amb configuració dels tipus de transicions, seqüència a seqüència.
    
Afegir banda sonora (wav, mp3 or ogg) amb efectes de volum personalitzats, fade in / out i pauses, seqüència a seqüència.
    
Generació de vídeos que poden ser utilitzats per la majoria dels equips de vídeos actuals (DVD player / smartphone, estació multimèdia, discs multimèdia, etc.) I també publicables en els llocs web més coneguts per compartir vídeos (YouTube, Dailymotion, etc. )
    
Formats de Vídeo, des QVGA (320 × 240) a Full HD (1920 × 1080), passant pels formats DVD i HD 720.
    
Geometria de la imatge (aspect ratio): 4:3, 16:9 or 2.35:1 (cinema)
    
Formats de sortida: avi, mpg, mp4, mkv


VIDEO-TUTORIALS
http://vimeo.com/36147987