BSA international 2015

Her er invitasjonen fra den Danske BSA klubben. Last ned dokumentene ved å klikke på linken her

BSA Invitasjon NO r1.doc


BSA Booking_form NO_BSA_IR_2015 r2.xlsx
Opp Trollstigen på B50

God jul til alle BSA entusiaster


På tide å tenke på presangene! 120 mph Out of the box! 


Ett godt tips!
Bygge om B40en litt!
Se mer av denne sykkelen på: http://rocket-garage.blogspot.it/2012/12/bsa-441-board-tracker.html

Hvorfor ikke tråkke til!

Men det må bli på en BSA

Kaffemøte 1.november

Minner om kaffemøte hos Jonn og Nina den 1. november
Adressen er DR. Bryns vei 10 A 3610 Kongsberg
Vi setter i gang vaffelpressa og er klar ca. kl 12:00


Mvh Jonn og Nina

2014-10-18 admin@bsaoc.no

Interresant BSA A10

Herlig stil fra 50 eller 60 tallet

2014-10-10 admin@bsaoc.no

Årsmøte

Årsmøte 2014


2014-10-10 admin@bsaoc.no

Søstrene Nancy og Betty Debenham

Kjøp boken om Debenham søstrene her på Amazone - det var skikkelig eventyrlystne damer på BSAfra 20 tallet, som også var moteikoner.  "legshields" er bra, men det fottøyet er vel så som så.

Gisle Ørbæk Andersen

Den store vaffeldagen på Greåker

1 Mai, vaffeldagen her hos oss på Greåker har blitt en tradisjon som startet en gang på 90 tallet tror jeg. Det startet med egen familie, bare oss to voksne og barna som skulle ha vafler til frokost-middag og kvelds. Ungene elsket det......så begynte vi å fortelle at det var åpent hus og etterhvert strømmet det til voksne og barn fra alle kanter. Det ble etterhvert annonsert pr. jungeltrommer inn i BSA miljøet og så dukket det selvfølgelig opp sånne mennesker også.

For to år siden hadde vi rekord i vaffelrøre, 16 liter. Flere BSA'er fra Oslo Sverige osv, osv og alle de lokale som elsker Alice's vafler med smør og syltetøy.

I år bestilte vi oss tur til United Bløff og var borte på 1 mai. Det til stor skuffelse for mange. Men vi lovte at det skulle tas igjen og de som ønsket skulle til og med få smake Mosseretten: Pølse i vaffel. Ikke helt min dille, men jeg tror det var fler som satte pris på denne Østfoldske gourmet-retten.

Vi slang ut innkallelser til alle kjente om at årets vaffeldag falt på den 23 August, men for mange var det nok kort frist og på feil tid for en vaffel på Greåker smaker ikke godt på andre dager enn 1 Mai......dermed basta. Men noen dukket allikevel opp og tok sjansen. Else, Bjarne, Christian og Åge fra BSA klubben tok turen og vi hadde en fortreffelig ettermiddag delvis i solskinn , delvis under presenningen. Bjarne hadde nettopp kjøpt seg en el-sykkel og tok en prøvetur med Alice's Bantam for å sammenlikne. På nakken av den fikk han føle hvordan en engelsk dverghøne kakler avsted i høstsolen. Han smilte godt ved returen, så se ikke bort fra at Else plutselig dukker opp på en elektrisk sykkel kamuflert som en Bantam 175cc. Røre-rekorden ble ikke tangert på langt nær, men til neste år folkens, da skal det stekes røde vafler med masse egg i til ære for Arbeidernes dag og den stolte hanen i garasjen. 

Travel & Eat 2015, går til Amsterdam.

Avgang Gardemoen 5/3-2015 ( Gisle og Alice flyr kl. 08.05, med SAS )
Avgang Amsterdam 8/3-2015 ( Gisle og Alice flyr kl. 12.50, med SAS )

Hotell: www.tulipinnamsterdamcentre.com ( Her har vi booket os inn )

2014-08-13 admin@bsaoc.no
Fet Spitfire med GP-gassere

 
Finnes det noe vakrere og mer kranglete (hører ofte sammen) enn to Amal GP forgassere satt på en Spitfire. Her er Svein Håtveits fine 1966 modell. Forgasserne er blitt tvunget til streng disiplin under Grøtteruds kommando. Se flere bilder av Spitfiren her


2014-08-13 admin@bsaoc.no
Årsmøte i BSA klubben
Årsmøtet blir på Sutøya feriesenter på Nesbyen lørdag 20 sept. kl. 1700.
Campingen kan kontaktes via tlf 32071397 eller på mail: sutferie@online.no. Hjemmesiden er sutoyaferiepark.no, her kan folket sjekke ut hyttetilbudet som faktisk er ganske bra. Det blir ikke mulighet for felles middag på kroa etter årsmøtet så her får vi finne på noe annet.En av våre medlemmer slapper av før avreise til årsmøte!

2014-08-14 admin@bsaoc.no

25minutter BSA film!

Remembering the BSA from Thomas Haywood on Vimeo.


2014-08-14 admin@bsaoc.no

BSA factory Tour part 1

2014-08-04 admin@bsaoc.no

Åges nye BSA


The big moment; overrekkelsen av BSA’en på summercampen i Belgia. Åge har proklamert at han (sammen med noen andre) skal sykle med BSA- sykkel til Internationalen i Danmark neste år. 


En meget fornøyd kjøper Åge Fredheim (til høyre) og selger Tim 2014-06-30 admin@bsaoc.no

Våler 2014

Sverre Saxegård vant med sin Rob North R3 750 ccm (bildet av sykkelen til Sverre ser du lengre ned på siden)

Bildet viser Kjell Heftes Rod North Rocket 3 tatt på Vålerbanen. Les resultatlisten for Nordic Championship 2014 her


2014-06-30 admin@bsaoc.no

BSA kjørere vinner i classic racing!

Bildet er tatt i Finland på Botnia Ring i juni og viser BSAene som deltok.

Fra venstre Sverre Saxegård Rob North R3 750 ccm, en finne med Gold Star, Rolf Granlund fra Sverige med en sterkt modifisert B34, en finne med Gold Star og lengst til høyre, Anders Fridman fra Sverige med Rob North R3 930 ccm.

Både Sverre och Rolf vant i sina klasser, Grattis!

Tånga Rallyt 2014
  
Per og Ronny forsvarte klubbens farger. Per til venstre og Ronny til høyre


Også denne gangen var det strålende vær under Tånga Rallyt, Tåmga rally arrangeres hvert år i slutten av Mai i traktene rundt Vårgårda. Løpet er enduroløp for motorsykler registeret før 1974. Løpet er en kombinasjon av transporter og spesialstrekker. Total kjørelengde er rundt 12 mil hvorav ca 2 mil er spesialstrekker med tidtaking. Løpet foregår i hovedsak på skogsbilveier, traktorveier og stier, det var neppe mer enn ei mil med asfalt i årets løype, spesialstrekkene er i hovedsak på stier og traktorveier, med noen innslag av grusveier innimellom hvor en kan tømme girkassa helt.

       
I år stilte det så vidt over 100 sykler til start, og naturlig nok er det mye Husquarna og Monark sykler å se, men vi var vel rundt 12 BSA på start, og var dermed det merke med 3rd flest sykler på start.


I depoet fant vi denne rariteten, Husquarna med BSA B25 motor, kanskje ikke så spesielt da det finnes flere med samme konsept, men det spesielle med denne er at den ble bygget på Husquarna fabrikken i 1972 som en Trial sykkel, Nå i dag har den fått en større tank for å kjøre i Enduro. Dagens eier kunne vise fra originale bilder og førstegangsregistrering fra Husquarna, med «bytt motor» under merknader
Per Braaten


2014-06-25 admin@bsaoc.no
BSA V-twin
Bent Granberg på sin flotte 30talls BSA v-twin. Tilhengerene i bakgrunnen viser ett lite utvalg av tilgjengelig tilhengermatriell på verkstedet vårt..


2014-04-24 admin@bsaoc.no
BSA 1934 Sloper
Christian SH Nielsen på sin fine Sloper 1934 modell på Internationalen 2013 i Valdal

2014-04-24 admin@bsaoc.no
Bruktmarked i Oslo øst 24.mai kl.1200

Vi er en liten gjeng med syklister i Oslo Øst, som prøver å dra igang et bruktmarked i Gamlebyen Oslo på 2 året. Det dreier seg i hovedsak om veteransykler Triumph/ BSA. Det blir marked på dagen, kanskje en liten kjøre tur, og litt musikk på kvelden. Det hadde vært veldig hyggelig om noen av dere hadde lyst til å selge litt deler eller/og komme innom! St. Halvards gate 4, 0192 Oslo

Mvh Alto/ GSF
For mer info: Mob 46427567

2014-03-17 admin@bsaoc.no
Malagatur 2014
Med godt oppmøte blandt BSA klubbens ivrige medlemmer, ble det storkos i Malaga helgen 7-9 mars.Det var totalt 20 personer som deltok på turen. Spesielt imponerende var frammøte fra nordre delen av Gudbrandsdalen med 8 personer. Sol og pent vær, ca 18 og 20 grader men en kald vind gjord at det ikke var noe shorts vær.

Vi hadde en felles middag på lørdag og ellers var det ikke noe felles opplegg, men mange besøkte bilmuseet i byen og Gudbrnadsdalsgjengen besøkte Gibraltar en dag.

 Ikke noe å si på været, mer enn man kan si om været her hjemme. 

  
Per studerer kjøttutvalget                         Mens Christian studerer de fysiske lover    


2014-03-03 admin@bsaoc.no
Vårkolleksjonen er her!


2014-01-08 admin@bsaoc.no
Med BSA i januarregnet
Disse damene var ikke skvetne for en liten kjøretur i det Engelske januarværet, omtrent slik vi har det i Norge nå :)2013-11-24 admin@bsaoc.no
Travel & Eat 2014 går til Malaga, 6 til 9 mars.
Reisemuligheter på disse datoene er Norwegian fra Gardermoen og Torp og Ryanair fra Torp. SAS flyr fra Gardermoen, men har ikke avgang på torsdag (men fredag) og retur både 09.03 og 10.03.

Noen har allerede booket hos Norwegian fra Torp, og de samme har booket seg inn på hotell MS Maestranza. Dette er et fire-stjerners hotell, men prisen er ikke avskrekkende om man er tidlig ute (oppfyllingsgraden i begynnelsen av oktober ligger på ca. 30 %). Ellers er det masse hoteller å velge mellom som både er rimeligere og selvsagt dyrere.

Hjembyen til Picasso, Malaga er en fin by med sin gamle bydel, flotte gamle mauriske borg på høyden over byen og en strand midt i byen med muligheter for utflukter til for eksempel Gibraltar og Ronda.

Den godt bevarte og flotte mauriske borgen Alcazaba fra tidlig 1000 tall, rager over Malaga.

2013-10-07 admin@bsaoc.no
BSA Spitfire 1967 
Trond Bergs fine Spitfire - ta en titt
Tilstanden til sykkelen er nå etter en del småfix i perfekt stand.
Det som er gjort er følgende:
Nye ventiler/dreide ventilseter.
Nytt elektrisk anlegg bygget på sykkelen med originale kabel farger/koblinger.
Ny Beltek clutch.
Ny Boyer tenning og ny alternator (lader nå 13,4 v)
Nye originale "Diamond" varsellamper.
Nytt ampermeter.
Ny giver til speedometer i bakhjul.
Ny turteller og speedometer/kabler.
Nytt batteri.
Skiftet ut stort sett alt av slitte bolter med nye originale.
Polert opp lettmetall felger/motordeksler, samt all krom.
Demontert og polert opp innsider av skjermer, demontert og lakkert div. rammedeler.
Ny original lysbryter og bak lampe.
Oppjusterte Mikuni forgassere.
Nye Hagon dempere bak.
Rubbet opp all lakk og polert opp igjen, (som ny)
Oppgradert fremre nav med doble bremsearmer og stag, samt ventilasjon.
Ny rattlås er montert.
Nye dekk foran og bak.
Nye eksosrør.
Sykkelen er meget lettstartet og i absolutt perfekt tilstand slik jeg vil ha den. Sykkelen er første gang registrert i Norge i 1967
Trykk på startpilen for å starte presentasjonen

2013-09-24 admin@bsaoc.no
BSA International, flere bilder 
Bilder tatt av Tor Martin Falken og Per Braaten

2013-09-24 admin@bsaoc.no
BSA bladet nr. 3
Forsidens bildetekst, på side 2, oppgis det at dette er en belgisk BSA sloper, dette er selvfølgelig feil. Det er Kjell Gunnar Kallekodt sin veldig fine BSA S31-7 1931 modell som står avbildet.


2013-09-19 admin@bsaoc.no
Jeg er på leting etter en 1948 mod. B31
med registreringsnummer U69 som tilhørte en onkel av meg i Rennebu, Sør Trøndelag

For noen år siden klarte jeg å oppspore den i Fettsundområdet. Da holdt daværende eier på å restaurere hele sykkelen.
Han var naturligvis ikke interessert i å selge, men skulle ta kontakt vis det ble aktuelt en gang.
Nå har jeg mista både navn og telefon nr  til eieren så jeg setter min lit til dere i BSA Owners Club of Norway.
Er det mulig at vedkommende er medlem hos dere eller at noen kjenner til denne sykkelen.


På forhånd takk.

Hilsen
Per Einar Bakkebø
Skåv. 6
7290 Støren

90824828

Bildet er tatt i 1955 med meg på sete og min onkel ved siden av.

2013-08-19 admin@bsaoc.no
Hej BSA org Norge!
Hilsen fra vår entusiastiske venn fra Sverige med sidevogn  - Erlig Kroon
Tack för några trevliga dagar tillsammans med BSAfolk i Valldal. Är tillbaka i Sverige med en upplevelse rikare. Färdades via Valdres Sandefjord- Strömstad och vidare till Karlskrona i Sydöstra Sverige. Total körsträcka Ca: 220 mil. Allt väl.

MVH Erling Kroon Karlskrona Sverige

 
BSA 1950 med sidevogn i racingstuk - ikke værst å kjøre 2200km med den. Åpningsermoni av treffen - skikkelig smell - GØY

2013-08-19 admin@bsaoc.no
Belgiske venner skryter av Internationalen i Valldal
Christian fikk en hyggelig hilsen og til alle BSA medlemmer som bidro til å lage ett fantastisk flott treff. 
De skriver at det er en fantasktisk fin natur i Norge (helt enig) og de ønsker å ta en tur til Norkapp en annen gang. De kom vel hjem på ønsdag, men hadde endel problemer med BMWen.
Den Belgiske gjengen

   
Avreise fra Belgia


2013-08-12 admin@bsaoc.no
BSA International i vakre Valldal 
Det ble ett velykket treff i Valldal, med mange internasjonale gjester.
Enten du ankommer Valldal via Trollstigen, fra Geiranger eller inn fjorden er det en av de mest storslåtte veiene man kan tenke seg å kjøre motorsykkel på. Spesielt når man kjører en gammel klassiker som en BSA. De ivrigste kom allerede midt i uken før åpningslørdagen og var helt til avslutningslørdagen. Full honnør til arrangørene med et veldig velykket arrangement med mange fine utflukter og poster på programmet og ikke minst en super bar og veldig bra meny med god mat. 

 
Folk ankom Valldal på forkjellige måter, noen hadde kjørt tusenvis av kilometer på motorsykkelen, mens andre kom med  tilhenger

 
Mange flotte sykler som denne A10 politispesial fra 1960.                             En tysker med en personlig Spitfire med beltdrive og mye snacks.


2013-07-04 admin@bsaoc.no
Medlem ønsker tips på forumet
Ønsker seg et bra A50/A65 prosjekt
På Forumet er det en natwil som etterspør tips om restaurering av A50/A65. Oppfordrer alle som kan bidra med tips og triks til å gå inn på forumet og hjelpe natwil. Vi har litt liten aktivitet på forumet.

2013-07-01 admin@bsaoc.no
Son of Gun BSA
Custombygg med en ZB34 motor.


2013-06-13 admin@bsaoc.no
Morsom blogg om restaurering av en Gold Star
Han føler seg som den heldigste mann på jorden når han fikk kjøpt denne fra Texas les her2013-06-10 admin@bsaoc.no
Tøffe tak og gromlyd på Vålerbanen.
Mange fine BSAer var representert i flere klasser i ett ustabilt vær med sol og regn om hverandre.

I klassen Pre`47 var det mange som stilte med blodtrimmede etterkrigs B33. Mange av de gikk virkelig bra. Börje Ivarsson (Nr.1) kjørte godt på søndag med sin B33 med svensk produsert aluminium cylinder og topp, men det var Nr. 24 Rolf granlund som tok en knepen seier. I startfeltet ser vi BSAOC medlem Edvin Moen på sykkel med nr. 10. Været var litt variabelt på søndag, med sol og regn om hverandre, noe som førte til mange velt og omstart av heatene. Er du interresert i å kjøre Classic racing, les mer på www.crc.no
    
Börje Ivarsson                                                                                         Hans Westelius Nr. 86, Edvin Moen Nr. 10 og Rolf Granlund Nr. 24 (nr. 3 i rekka)

I klassen Classic 750 (opp til 750, opp til 1972) Stilte Sverre Saxegaard med sin supersinte Rocket 3. Sverre vant det meste i fjor og startet med nummer 1 på sykkelen. På søndag var det virkelig vått på banen med innsjøer flere steder. Etter omstart måtte Sverre se seg slått av en Honda 750. For oss publikum så det ut til at Rocketen fikk hjulspinn på akslerasjon ut på rakstrekkene. Det er flere BSA kjørere i klassen, blandt annet Kjell Hefte på Rob North BSA og Morten Rønning på sin Rocket 3. 

    
Sverre Saxegaards Rocket 3 i depoet                                                     Sverre i siksakkjøring mellom vanndammene.

En helg på Vålerbanen er virkelig å anbefale. Her får du sett mange fine klassiske sykler i depotene og du får se spennede racing på banen og du får så mye gromlyd du bare vil. I tillegg er det mange hyggelige tilskuere og god servering både i cafeen og i kiosken. 

BSAoc medlem, den evige racingentusiast Sven Erik "Sims", stilte i to klasser med sin flotte og hylende Yamaha TZ500 i Forgotten Era opp til 1000 og Classic Superbike 88-93, med sin Yamaha YZF750.

2013-05-06 admin@bsaoc.no
Ekeberg NVMCs vårmarked. 
Bsa klubben hadde en fin stand på Ekeberg i helgen. Litt ruskevær og generelt litt færre selgere og besøkende, men Bsa klubbens stand hadde godt besøk og mange var innom for å beundre syklene og slå av en snakk. Se NVMCs nettside her
BSA klubbens stand

 
Ronny Eriksen’s B50, Lennart Bjersne’s A10, og Per Braaten’s CB34     Tor Martin Falken’s B33 plunger 1954


2013-04-16 admin@bsaoc.no
Neste kapittel i BSAs historie
BSA HISTORIEN 2 - FRA DEN FØRSTE MOTORSYKKELEN TIL ANDRE VERDENSKRIG
Les mer om BSAs satsning på TT racing i 1921 her


2013-03-08 admin@bsaoc.no
Service Sheets lagt inn.
Under menyknappen "TEKNISK" finner dere etterhvert Service Sheet for ulike modeller, vi begynner med en liten serie for B-Model Sheet No.301 til 309. klikk her2013-01-29 admin@bsaoc.no
BSA Owners over hele verden
Ta en titt på de andre BSA klubbene som finnes over hele verden - klikk på LINKS og ta en "tur" rundt. Send meg gjerne linker til klubber jeg ikke har listet.
Her er BSA klubben fra New England på østkysten av USA - til BSA klubben i sør Australia og til den Tyske BSA klubben. Mye spennede og rart å lese der - endel teknisk å finne også.


       2013-01-21 admin@bsaoc.no
En kald  Rally Knuten
Det var kaldt nede i Saggrenda ved Sølvgruvene på Kongsberg i helgen, 18 kalde kjennes godt på startstreken, men når clutchen slippes kommer varmen fort sier Per Braaten. Det var fire BSAer med; Inge Halvorsen på 1937 M21, hans sønn Henrik Halvorsen på en 1972 A65, Ronny Eriksen på 1971 B50 og Per Braaten på sin 1954 CB34 Gold star. 

Foto Livredd
Per Braaten i fint driv på sin nypreppa Goldie - ikke noe å si på stilen.
Flere bilder fra stemnet i helgen finner dere på livredd klikk her

     
Veldig god innsats bland BSA gutta - Fornøyde gutter med premiene.


2013-01-16 admin@bsaoc.no
Forum er opprett som en test.
Her kan klubbens medlemmer legge inn salg og kjøp av deler og sykler  - eller hvis du bare vil ha følge på en tur eller til treff. 

Knappen til FORUM KJØP/SALG ligger helt  til høyre på menyen.2013-01-12 admin@bsaoc.no
1956 - det siste året med Clubmans TT race på Isle of Man

Foto Motor Cycle
Bernard Codd vant både junior (350cc) og Senior (500cc) på Isle of Man Clubman TT race i 1956 på BSA Gold Star.

I Junior racet ledet han fra start til mål i 3 runders racet over den krevende "Mountain Circut" med en tid på 1 time og 22minutter,   snitthastighet på 82 mph.
I Seniorracet den samme dagen, ledet han fra start men hadde Ron Jerrard i ryggen helt til ut i andre runde, da han bestemte seg for å rykke og vant. 1 time og 18 minutter og ett snitt på 86 mph. En god dag på jobben med andre ord.
Til sammenligning med det internasjonale senior TT racet i 1956 var det John Surtees som vant på en MV Agusta, han gjorde unna 7 runder på 2timer og 44minutter. 
Se resultater fra Isle of Man TT 1956 her

Bernard stilte i ett TT løp på Crystal Palace i 1957, men ble påkjørt bakfra og ble skadet i høyre bein, dette ble slutten på hans karriere.

BSA Gold Star dominerte Clubmans race på Isle of Man totalt, og 1956 ble det siste året de kjørte det på Isle of Man. 

Testing av Gold Star motor med en raus GP forgasser i dynamometer september 1956. 
2012-12-17 admin@bsaoc.no
STEMNIGSBILDER FRA ARMOURY ROAD
Fra den gangen det var full trykk i produksjonen.

 
 
 
 

Publisert med tillatelse fra tidligere BSA arbeider Lou Dalby. "Klikk på foto for forstørrelse"Eldre artikler ligger her


BSAs 1918 brosjyre
https://sites.google.com/a/bsaoc.no/site/history
Les den morsomme tidlige BSA historien her

Mange fine bilder
Internationalen 2013
 
Klikk på bildet

BSA international
2014 Northern
California, USA

Les mer her


BSA - ARKIVET

KLIKK PÅ BILDET FOR Å KOMME TIL ETT RIKHOLDIG BSA BROSJYREARKIV

(ligger på ett annet nettsted)