Kursus i konflikthåndtering

Vi drømmer alle om det perfekte liv og de lykkelige menneskelige relationer. Det gælder ikke mindst, når arbejdspladsen er Den danske Folkekirke. Så har man en forventning om, at det hele går rigtigt og smukt og menneskekærligt for sig. Men realiteten er jo, at vi er mennesker på godt og ondt, og at vi ind imellem møder uenighed og konflikter, som vi har svært ved at tackle, og som suger vores energi.

Kirkens medarbejdere kan føle sig alene og isolerede med deres problemer. Eller de kan føle, at der ikke bliver lyttet til dem. De fleste menighedsråd er meget opsatte på at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. Men når utilfredshed og konflikter opstår, er de ofte i vildrede med, hvad der skal gøres.

På kurset gennemgår vi de nyeste teorier om konflikter. Vi arbejder med konflikttrappen, forskellige måder at møde konflikter på, konfliktens dimensioner, konfliktnedtrappende kommunikation og meget mere. Deltagerne får lejlighed til at arbejde med deres egne konflikter gennem oplæg, debat og øvelser.

Kontakt: Morten Hinz