Konstruktiv dialog
Når samtalen ikke længere er mulig, eller et samarbejde er kørt fast i et forkert spor, kan vejen videre indledes med hjælp til en konstruktiv dialog. En konfliktmægler leder upartisk processen og søger at skabe rammerne for et åbent og fortroligt rum, hvor parterne frivilligt kan deltage.


 

Dialogen her er mere end en samtale. Igennem en konstruktiv dialog hjælpes parterne med klare regler til at blive tydeligere på egne meninger, men også til at se den anden i et klarere og mere nuanceret lys. De hjælpes til at få øjnene op for de mange facetter virkeligheden kan opleves med, og til at opnå et bredere syn på sagen. Denne dialog bliver et rum hvor alle har værdi som mennesker.

Konkret bliver parternes eller gruppens udfordringer identificeret og diskuteret i et samspil med proceslederen. Dernæst bliver mulighederne for at håndtere udfordringerne undersøgt i fællesskab og af proceslederen. Sluttelig hjælpes parterne eller gruppen til at indgå aftaler om et fremtidigt og bæredygtigt samarbejde.

Kontakt: Morten Hinz Kristina Garth-Grüner eller Steen Clausen