Notícies‎ > ‎Curs 2016-17‎ > ‎

Coll de Nargó, el TS d'ESO2

12 de maig 2017, 4:06 publicada per Joan Collet

https://sites.google.com/a/brianxa.cat/brianxa-cat/noticies/curs-2016-17/_draft_post-39/fotos%20bunquer1%20nargo%202017.jpgDilluns, dimarts i dimecres d'abans de Sant Ponç, els alumnes d'ESO2, acompanyats pels seus tutors, varen estar pel Pirineus, en concret a Coll de Nargó, prop de Seu d'Urgell a l'Alt Urgell. 

Vàrem estar molt ben atesos, tant per l’hotel (molt bé, tant el menjar com les habitacions), com per la gent que ens va organitzar i/o impartir les activitats i el viatge.

Van ser tres dies molt complets, amb un munt d'activitats d'índole molt diferent. Algunes de ben lúdiques, altres no tant. Jugar a futbol, veure una peli de terror per la nit en un museu obert expressament per a només nosaltres, fer rafting al canal olímpic de la Seu, banyar-se a la piscina de l'hotel (l'aigua estava ben glaçada) es va conjugar amb activitats més pròpies del treball de síntesi.

Vàrem fer una mica de geografia, tota la que es pot aprendre quan es viatja en bus amb els auriculars posats i el mòbil a la mà. Vam passejar per la Seu d’Urgell i admirar la Seu des de fora, a més de fer algunes compres per a la família.

També, van estudiar els dinosaures, primer fent de paleontòlegs a la recerca de fòssils d’ous en un jaciment a l’aire lliure, i després visitant Dinosfera, un museu que mostra com era el món a finals de l'Era Secundària i les causes de l'extinció dels dinosaures.

Vam fer història del segle XX al visitar alguns búnquers de la línia "P" que Franco va fer construir per lluitar contra una hipotètica invasió a través dels Pirineus (sic).

Part d’una tarda la vàrem dedicar a visitar La Reula. Es tracta d’una empresa ramadera sostenible de cicle tancat de més de 300 vaques lleteres en producció i 240 vedelles de recria que produeix llet, així com té una producció pròpia artesanal de derivats làctics (iogurts, formatge fresc, mató...). El berenar d’aquella tarda va ser un (per alguns, dos o tres) exquisit iogurt La Reula.

En definitiva, Coll de Nargó és una bona sortida per fer molt bé el treball de síntesi de segon d'ESO.

Ah! Això sí. L'activitat que més va agradar a gran part dels nois i noies va ser... estar a les habitacions de l’hotel!

Comments