Experiències pedagògiques
 EXPERIÈNCIA: LA FANTASIA DE GIANNI RODARI Cicle Inicial
 DESCRIPCIÓ: El que presentem són unes activitats per potenciar i treballar la creativitat en el llenguatge verbal (oral i escrit). Es tracta d’ajudar als infants a poder inventar històries i escriure-les. Ens trobem que els nens i nenes de cicle inicial, que comencen a escriure, en tenen moltes ganes, però moltes vegades, els costa decidir què escriure i es rendeixen. La dificultat és que han de pensar alhora en el codi escrit, que no dominen, i en el contingut, que és massa obert.
Quan parlem d’expressió oral, també els costa de situar i explicar la història, es queden només amb els personatges i no saben què els pot passar. Plantegen un començament i un final però no saben què passa entremig.
Ens vam plantejar que per ajudar a que poguessin explicar i escriure històries coherents i que els agradessin, havíem de donar-los recursos per construir-les però alhora havia de ser una cosa divertida i motivadora.
Així neix “La Fantasia de Gianni Rodari” on dediquem una hora a la setmana a provar diferents recursos que Gianni Rodari proposa en la seva “Gramàtica de la fantasia”.
Ens trobem que aquesta hora és una de les que més agraden i esperen els nens i nenes. Gaudeixen molt inventant i explicant històries i la veritat és que els contes que en resulten són molt divertits i valuosos i els ajuden a engrescar-se encara més.
 
 MATERIAL: BANC DE MATERIAL I DOCUMENTS 

EXPERIÈNCIA: ENGLISH CORNER P4 i P5 + 4t d'ESO
 DESCRIPCIÓ:Projecte didàctic i de guiatge dels alumnes de 4t d'ESO per als alumnes de P4 i P5.

Petites dosis d'anglès en què els alumnes de 4t porten la iniciativa tot fent de mestres una tarda a la setmana i preparen activitats en anglès per als més petits. Jocs de sempre i altres d'inventats que ens serveixen per practicar i aprendre anglès jugant plegats.

EXPERIÈNCIA: HORT ESCOLAR Cicle Mitjà
DESCRIPCIÓ:

L’hort de l’escola ja fa molts anys que veu com els alumnes de Cicle Mitjà li conreen i cullen un munt de verdures i hortalisses que després venen a la botiga.Fins i tot, en dues ocasions, un treball sobre l’hort de la nostra escola ha guanyat un Premi Baldiri Reixach:

 • 2003: Premi Baldiri Reixac al treball dels alumnes de 4t de Primària: "De setembre a juny: història del nostre hort escolar”.
 • 1988: Premi Baldiri Reixac al treball dels alumnes de 4t de Primària: "El nostre hort i l'escarabat de la patata".       

EXPERIÈNCIA: TALLERS INTERCLASSES Parvulari
DESCRIPCIÓ:
Tardes setmanals en què tot parvulari compartim l’aventura dels tallers interclasses.

Experiència establerta que potencia noves situacions per desenvolupar les habilitats socials i emocionals.

Busquem la relació entre petits i grans, uns aprenem dels altres, fem hipòtesis, ens ajudem, ens donem idees, ens copiem, canviem d’espais i de companys i sobretot passem una bona estona plegats.


EXPERIÈNCIA: PADRINS DE LECTURA Cicle Inicial i Cicle Superior
DESCRIPCIÓ:
En aquest projecte participen els alumnes de Cicle Inicial i Superior. Els més grans apadrinen els petits i els ajuden a avançar en el procés lector, la comprensió i el vocabulari.

Aquest taller es complementa amb un munt d’activitats lúdiques que els padrins preparen als seus fillols

EXPERIÈNCIA: EXPRESSEM LES EMOCIONSParvulari
DESCRIPCIÓ:A tot parvulari expressem les emocions:
El fet de conèixer-nos de forma íntegra ens ajuda a tenir un concepte clar de nosaltres mateixos, a valorar-nos com a éssers únics, a saber què sentim en cada moment, a utilitzar el cos per expressar sentiments i emocions, a tenir confiança en les capacitats i qualitats pròpies, a respectar les qualitats dels altres, a expressar necessitats i desitjos, a reconèixer els gustos i les preferències personals, a prendre decisions, a saber què és el que fem millor i què és el que fem pitjor i, a conèixer els altres.
Aquest treball va permetre guanyar un premi Baldiri Reixach:
 • 2011: Premi Baldiri Reixac al treball dels alumnes de P5: "Expressem les emocions".

EXPERIÈNCIA: TEATRE ESCOLARCicle Mitjà
DESCRIPCIÓ:El taller de teatre és una aposta per valorar la nostra tradició rondallística i revaloritzar el fet d’explicar contes, utilitzar la tradició oral i, sobretot, de fer volar la imaginació.

Des de sempre, la nostra escola ha tingut la inquietud d’apropar la dramatització als alumnes de l’escola i endinsar-los en un fil argumental ple de personatges.

  EXPERIÈNCIA: SETMANA DE LA CIÈNCIASecundària
  DESCRIPCIÓ:
  L’última setmana que venim a l’escola del mes de desembre es converteix en la setmana de la ciència. És en aquesta setmana, on s’estableix un tema relacionat amb la ciència que ajuda els alumnes de Secundària a poder fer els seus experiments científics i aprofundir en els coneixements del tema proposat. Fins ara hem fet:
  • Curs 2011-12: La ciència i la naturalesa 
  • Curs 2012-13: La robòtica 
  • Curs 2013-14: La conquesta de l’espai 
  • Curs 2014-15: La geologia