Leendő elsősöknek

    
   

   

Kiállítás iskolánkban

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2021. febr. 19. 0:22


Kiállítás a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában


Ungerné Debreczeni Ildikó tanárnő bemutató órája

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2021. febr. 7. 23:31   [ 2021. febr. 7. 23:32 frissítve ]
Müller Kitti tanárnő bemutató órája

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2021. febr. 2. 0:15   [ 2021. febr. 2. 0:21 frissítve ]YouTube-videoklipA név kötelez!

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2021. jan. 24. 23:46   [ 2021. jan. 24. 23:48 frissítve ]


A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában a matematika tanítása nem egyszerűen egy tantárgy oktatását jelenti, sokkal több ez annál: biztos és versenyképes szakmai tudás átadása, a valós élet kihívásai során jól használható képességek, készségek kialakítása, és nem utolsó sorban tisztelgés a névadó, a 2002-ben elhunyt főiskolai matematikatanár, Dr. Bonifert Domonkos munkássága előtt.

A működését Makkosházi Általános Iskola néven megkezdő alapfokú köznevelési intézmény 2010-ben vette fel a neves matematikus, Dr. Bonifert Domonkos nevét.

A névválasztás nem volt véletlen.

Az emelt szintű matematikaoktatásról közismert és nívós szakirányú versenyeknek évek óta otthont adó iskola ezzel is tiszteletét fejezte ki a tudomány és tanár nagysága előtt, példát állított a diákság számára, és megteremtette azt a sajátos arculatot, amelyre érdemes odafigyelnie a gyermekük számára iskolát kereső szülőknek, hiszen már az intézmény neve is jelzi: itt tanulni, mi több matematikával foglalkozni megtisztelő és különösen figyelemre méltó!

A folyamatosan megújulást kereső iskola módszertani kínálatában - igazodva a tanulók igényeihez, életkorához és napjaink újdonságaihoz – már a LEGO matek, illetve a robotika is szerepel.

A nagy felvételi körzettel rendelkező intézmény azonban nem csak a matematika oktatásában jeleskedik.

Könnyedén megtalálja a helyét itt az is, akitől távol áll a számok világa.

Az iskola tehetséggondozó munkája és értékes pedagógiai tevékenysége számos területen megnyilvánul, úgymint színvonalas informatikaoktatás, kiemelt természettudományos képzés, színes szakköri kínálat, sokoldalú sportolási lehetőség, táncoktatás, elkötelezett környezetvédelmi nevelés, a kiegyensúlyozott lelki harmóniát célzó boldogórák tartása, versenyszereplések és még hosszasan sorolhatnánk.

Egy biztos, a nemrégiben teljes energetikai korszerűsítésen átesett intézmény megújult külső és belső terekkel, modern interaktív eszközökkel és nagy-nagy szeretettel várja a következő tanév elsőseit.

A megszépült környezethez és a tantestület által képviselt szellemiséghez méltóan pedig élményekre épített oktatást, érzelmi biztonságot, elfogadást, türelmet, dicséretet, személyre szabott figyelmet – és még megannyi megerősítő, pozitív módszertani megoldást ígér nebulóinak akár érdeklődnek a matematika iránt, akár nem.

Ehhez a közösséghez érdemes csatlakozni!

Iskolánk bemutatása

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. nov. 5. 23:43   [ 2021. jan. 11. 0:25 frissítve ]


A videóban szerepelő igazgatói tájékoztató és nyílt órák elmaradnak a vírushelyzet miatt!

YouTube-videoklip


A 2020/2021-es tanév első osztályos tanulói

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. máj. 20. 0:44   [ 2020. okt. 14. 6:20 frissítve ]

Tisztelt Szülők!Iskolánk elsős tanulói a 2020/2021-es tanévben:

1.a

1.b

Osztályfőnök: Gedó Gabriella

Osztályfőnök: Galántai Csilla

Bagi Benett

Birkás Emese

Ciucasel Jázmin

Börcsök Péter István

Ciucasel Zsuzsanna

Buni Hanna Dóra

Cseke Olivér

Farkas Csaba Noel

Gécs Virág Júlia

Feró Dávid

Godó György Csaba

Hegyes Kitti

Ilovai Gábor Péter

Jéga-Szabó Jázmin

Katona Alíz

Karcsú-Gora Ábel

Kece Hanna Lea

Katona Dorián

Kerek Dóra Bernadett

Kece Zoltán Ádám

Kocsis Milán János

Kertes Krisztofer

Kószó Levente

Kirs Dénes

Kurusa Mira Petra

Kiss Dorina

Lantos Lili

Kiss Viktória Kíra

Nacsa Zoltán József

Kovács Balázs

Palásti Adél

Kubas Zalán

Pap Júlia

Maróti Hanna Emma

Rácz Nikolasz

Mészáros Levente

Somodi Milán

Nagy Réka

Somodi Zoé

Ozsváth Lili

Szabó Anna

Pintér Nóra

Szabó Bence Márk

Polgár Ákos Gábor

Szécsi Szabolcs

Rácz Botond

Szél Ádám

Tóth Jázmin

Szili Benjámin

Tőkés Lőrinc Soma

Tóth Márk

Ugray Lili Alexandra

Trenka Ákos

Varga Noémi Panka

Varga Viktória

Vetró Flórián

 

Zsiga Bendegúz Rudolf

Lakóhely és tartózkodási hely szerint körzetes gyerekek

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. ápr. 21. 3:41

Tisztelt Szülők!


Körzetesnek” a lakóhely szerinti körzetes gyerekeket tekintjük, és csak ebben az esetben elég a megerősítés küldése (Szándéknyilatkozat) a szülők/törvényes képviselők részéről.
Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a tartózkodási hely szerint szeretné kérni gyermeke felvételét, akkor a kérelméhez az életvitelszerű ott lakásról szóló nyilatkozatot is csatolnia kell. Ezt úgy tudja az e-Ügyben (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) megtenni, hogy kitölti a tartózkodási lakcímet, ezáltal a nyilatkozat is létrejön.

Az általános iskolai beiratkozás folyamata

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. ápr. 3. 3:00   [ 2020. okt. 14. 6:29 frissítve ]

Tisztelt Szülő/Törvényes képviselő!

 

Tekintettel a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre, az általános iskolai beiratkozás folyamata az emberi erőforrások minisztere 7/2020. (III. 25.) EMMI határozata alapján történik.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése (Szándéknyilatkozat) szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába.

A beiratkozás online módon is intézhető a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületén keresztül, amelyet a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap elérhetőségen talál meg. 

A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség, melyeknek bemutatása a jelenlegi helyzetre tekintettel elegendő, ha csak a tanév első napján történik meg.

·         A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány

·         A gyermek nevére kiállított TAJ kártya

·         A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány

·         Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról

·         Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan

 Az online felületen a gyermekek körzetes iskolába való beíratási szándékának megerősítése úgy történik, hogy a gyermek azonosításához szükséges adatok megadása után megjelölik az intézményt. Online jelentkezés esetén a felületre fel lehet tölteni a dokumentumok másolatát, személyes megjelenés esetén pedig kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek. A 7/2020. (III. 25.) EMMI határozat alapján az online beiratkozás esetén az eredeti iratok bemutatására a 2020/2021. tanév első napján kerül sor.

Az életvitelszerű ott lakásra és a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatokat elektronikus beiratkozás esetén a KRÉTA e-Ügyintézés felületén - az adatok megadását követően - az „Előnézet” ikonra kattintva tudja letölteni és aláírást követően fel tudja tölteni a rendszerbe. Személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a formanyomtatványokat az intézmény biztosítja.

 * Felhívjuk a figyelmet, hogy iskolánk esetében a második szakaszban van lehetőség a beiratkozás folyamatának ügyintézésére

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára nem megoldható, a köznevelési intézmények lehetőséget biztosítanak a személyes ügyintézésre is. Tájékoztatjuk, hogy személyes megjelenéssel történő beiratkozás esetén a járványügyi helyzettel összefüggésben bevezetett fokozott óvintézkedésekkel kell számolni.

 Iskolánkban a jelentkezések személyes benyújtására naponta 8-16 óráig van lehetőség előzetes telefonos időpont kéréssel (telefon: 62/547-025).

 Felhívjuk figyelmét, hogy a két szakaszban történő beiratkozás során a második szakaszban csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét. 


A KRÉTA felületén (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) történő beiratkozás menete  ide kattintva tekinthető meg. 

Általános iskolai beiratkozás

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. márc. 30. 1:40   [ 2020. okt. 14. 6:26 frissítve ]

Általános iskolai beiratkozásKiemelt cél, hogy a jelentkezések elsődlegesen a KRÉTA rendszer e-Ügyintézési felületének a „Beiratkozás az Általános Iskolába (BÁI)” felületén történjenek. Az e-Ügyintézés felületére feltöltött dokumentumokat hitelesnek kell elfogadni, azokat személyesen bemutatni csak a tanév kezdetekor kell. A szülök/törvényes képviselők, gyermekük általános iskolába történő beíratásához szükséges felvételi kérelmüket a Határozat alapján a KRÉTA https://eugyintezes.ekreta.hu/kezdolap felületén tudják online módon benyújtani. Az Oktatási Hivatal honlapján található körzetes keresőlista elérhető itt: https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index.

A KRÉTA felületén történő beiratkozás menete  ide kattintva tekinthető meg, illetve az alábbi videóban.

Az általános iskolai beiratkozás a Krétában, az alábbi weboldalcímen https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap  érhető el.

YouTube-videoklip


Bemutató órák

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2020. febr. 7. 1:05

2020. 02. 06-án a szülők megnézhették Gabi néni matematika óráját és Csilla néni magyar nyelvtan óráját.
 
                   A magyar nyelvtan bemutató óra képei                                   A matematika bemutató óra képei 

1-10 of 27