Pályaorientációs nap (2017. október 27.)

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. nov. 6. 6:09   [ 2017. nov. 17. 0:16 frissítve ]

Köszönetnyilvánítás


Idén szeptembertől az iskolák egy újabb tanítás nélküli munkanap felhasználásával tervezhették meg a tanév helyi rendjét. Ezt a napot az előírás szerint valamilyen pályaorientációs program megszervezésére fordíthatják.

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola 2017. október 27-én tartott egy rendkívül sikeres pályaorientációs napot. A szülők kapcsolatait is felhasználva olyan szegedi intézményekbe, iskolákba, cégekhez, vállalkozásokhoz látogattak el az osztályok, amelyekben régóta magas színvonalú szakmai munka folyik. A tanulók ezeken a munkahelyeken interaktív foglalkozások, bemutatók, beszélgetések keretében ismerhették meg a szakmák széles körét, a körülményeket, a mindennapi munkavégzés folyamatát.

A visszaérkezést követően az osztályközösségek felidézték a látottakat és hallottakat, értékelték a nap eseményeit, majd megbeszélték az előzetesen kapott feladatokat, és előkészítették a programhoz kapcsolódó projektmunkát. Az élményekről minden közösség egy tabló készítésével emlékezik meg.

A gyerekek visszajelzése alapján kijelenthető, hogy a látogatások érdekesek és hasznosak voltak. A jó hangulatú program sikeréhez nagymértékben hozzájárult a fogadó intézmények segítőkészsége, vendégszeretete, a szakemberek lelkiismeretes szervezőmunkája.

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola valamennyi tanulója és pedagógusa nevében köszönetet mondok és elismerésemet fejezem ki a pályaorientációs nap sikeres megvalósításáért minden érintettnek.

Auchan Magyarország Kft.

Generali Providencia Szeged, Széchenyi téri iroda

Kapocs Extra Ételbár

Kövér Béla Bábszínház

Magyar Posta Zrt. Szeged 1 posta

Naturtex Gyapjú-és Tollfeldolgozó Kft.

Príma Nova Áruház Hansa-Kontakt Kft.

Rózsa Pékség, Csuka utcai üzlete

Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Szegedi Közlekedési Kft., Villamos telephely

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Tisza-Maros Szög Agrár Zrt. Szőreg

Tóth Zsolt vállalkozó, teherfuvarozó

Városi Televízió Szeged

 

Szeged, 2017. november 6.

Husztáné Gyursánszki Erzsébet

                                                                                                                      intézményvezető


pályaorient


Comments