Őszi Ökonap Makkosházán

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. okt. 4. 0:37   [ 2017. okt. 4. 1:05 frissítve ]

A Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola 2017. szeptember 28-án ismét megrendezte az Őszi Ökonapot.

Az alsó tagozaton a közelgő Állatok világnapjához kapcsolódtak feladatok, amelyeket a kis közösségek együtt oldottak meg. Nagy volt a versengés, mert az eredmények beszámítanak a „Legökosabb osztály” cím elnyeréséért folytatott versenybe!

A felső tagozatosoknál az 5-6. és a 7-8. évfolyam tanulói eltérő feladatsort oldottak meg csoportmunkában. Az idei mottónk a következő volt:

„Az vagy, amit megeszel! avagy Mindennapi mérgeink”

Az egészséges táplálkozáson kívül a digitális szennyezés, környezetvédelem, veszélyeztetett állatfajok, vízlábnyom, természeti katasztrófák is szerepeltek a feladatok közt.

A keresztrejtvény, szókereső, totó, titkosírás, párkereső, szótagoló, anagramma, puzzle és plakátkészítés feladatai próbára tette az osztályok kreativitását.

Az ökonapi program második részében a környezetünk tisztaságának fenntartásáért dolgoztunk. A felső tagozatos tanulók átvették a Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. által rendelkezésünkre bocsájtott eszközöket, és minden osztály a részére kijelölt területet feltakarította. A munka az iskola kerítésén kívül is zajlott, hiszen az 5. évfolyam a közeli Honfoglalás játszótéren szedte össze a szemetet.

Azáltal, hogy minden tanuló aktívan bekapcsolódott a környezete szebbé tételébe, hisszük, hogy jobban is vigyáz majd annak tisztaságra.


 

Szatmáriné Maróti Edit

ökoiskola vezető


Ökonap_2017
Comments