Köszöntjük a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola oldalán!

  http://www.okoiskola.hu/

Természettudományos hetek

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. ápr. 21. 3:06   [ frissítve ]

Idén is megrendezésre kerülnek a Természettudományos hetek. Most is érdekes programokra számíthatnak az iskolánk diákjai.
A részletes program letölthető a mellékletből. 
A programot összeállította: Szatmáriné Maróti Edit

Makkosházi Matematikaverseny

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. ápr. 12. 2:57   [ frissítve: 2017. ápr. 13. 3:05, felhasználó: Iván Devosa ]

Iskolánk idén is megrendezte a Makkosházi Matematikaversenyt. A verseny után szórakoztató programok várták a tanulókat. Az eredmények a "Makkosmatek" matematikaverseny fül alatt tekinthetőek meg.
Gratulálunk iskolánk tanulóinak:
Kocsis Nándor 6. osztályos tanulónak az I. helyzéséhez
Szamkó Szabolcs 6. osztályos tanulónak a II. helyezéséhez és
Baranyi Bartal 5. osztályos tanulónak a III. helyzéséhez.


Szeged Ifjú Tehetsége díjat kapott iskolánk tanulója

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. ápr. 11. 5:07   [ frissítve ]

Minden évben a tehetség napján tüntetik ki Szegeden a kiemelkedő tanulmányi eredményt vagy más kimagasló teljesítményt felmutató diákokat és tanáraikat. 

2017. március 22-én városházi ünnepségen Solymos László alpolgármestertől négy tanuló és öt felkészítő tanár vehette át a Szeged Ifjú Tehetsége, illetve a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat a Szegedi Polgármesteri Hivatalban, köztük iskolánk tanulója Szamkó Szabolcs és tanára Szalainé Szunyi Klára.

https://szegedma.hu/hir/szeged/2017/03/szeged-ifju-tehetsegeit-es-tanaraikat-dijaztak-fotok.html

            
    

   


Szeged Ifjú Tehetsége


Szamkó Szabolcs  a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola 6.a osztályos tanulója.

Évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a matematikaversenyeken.

Már kiskorában is nagyon szerette a logikai játékokat, fejtörő feladványokat, korán észrevette a dolgok közti összefüggéseket, és már 2 évesen több mint 25 autómárkát felismert.

 „A gyermek feje nem edény, amit meg  kell tölteni; hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani” vallja Galilei. Így voltak ezzel Szabolcs szülei is, amikor a Bonifert Domonkos Általános Iskolába íratták fiukat.

Az iskolába kerülve, Gál Zsuzsanna tanítónő keze alatt sokat fejlődött.  Ő  indította el az első versenyeken.  Alsó tagozaton minden évben megnyerte a városi és megyei matematikaversenyt, és számos más versenyen is kiemelkedő eredményt ért el.

Negyedik osztálytól egy kedves, segítő tanár személyében Szalainé Szunyi Klára, mint  osztályfőnök és matematika tanár még inkább  kibontakoztatta Szabolcs tehetségét, ami elsősorban a differenciált foglalkozásnak köszönhető.  Ebben a tanévben Husztáné Gyursánszki Erzsébet igazgatónő tehetséggondozó óráin is sok érdekes feladatot oldottak meg. A sokszínű gyakorlásnak meglett a gyümölcse:
Negyedik osztályban I. helyezést ért el a városi, megyei, a Kenguru és a Curie Matematika emlékverseny országos döntőjén és a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyben.
Az elmúlt években meghívást kapott a Bátaszéki-, Kalmár és a Zrínyi matematikaversenyek döntőjébe. Bolyai csapatversenyben megyei II, és országos VI. helyezést értek el.


A  2015/2016-os tanévben:

 • A Curie Matematika Emlékverseny megyei fordulójában I., az országos döntőjében II. helyezést ért el.
 • Az Orchidea-Pangea Matematika Verseny megyei és országos döntőjében is I. helyezett. 
 • A Kalmár László Matematikaverseny megyei fordulójában III. az országos döntőjében VII. helyezett.
A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyben I. díjas immár 3. éve.

A matematika mellett szereti a programozást és a történelmet. Szabad idejében sokat olvas és tavaly óta sakkversenyeken is jeleskedik.

A szülei is segítik a versenyekre való felkészülésben és részvételben.

 

 

Szalainé Szunyi Klára tanárnő

Szalainé Szunyi Klára tanárnő diákjai és kollégái véleménye szerint is emberséges, mindenre figyelő és mindenkivel törődő, problémamegoldó, a közösséget formálni képes pedagógus.

Matematika-fizika szakos tanári oklevelét 1980-ban szerezte. Jelenlegi munkahelyén, a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskolában az intézmény, korábban Makkosházi Általános Iskola megalapítása óta, 1984-től tanít.

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán 1997-ben pedagógia szakos oklevelet szerzett. A pedagógiai, pszichológiai tárgyak mellett tantervfejlesztést, iskolamenedzselést is tanult, mely ismereteket többek között az iskola Pedagógiai programjának és Helyi tantervének kidolgozásában is hasznosított. Tanári pályája során fontosnak tartotta a folyamatos szakmai megújulást. 2010-ben Pedagógia mesterszakon kiváló minősítéssel szerzett oklevelet.

Az osztályfőnöki munkaközösség vezetőjeként széleskörű segítséget nyújt iskolájában a minél hatékonyabb nevelő-oktató munka megvalósításához. Kollégái szavazata alapján „A Makkosházi Általános Iskola kiváló nevelője” cím elismerésben részesült 2003-ban.

            Szaktanárként az volt a legfőbb célja, hogy tanítványai érdeklődését a matematika és a fizika iránt felkeltse és megtartsa, a tudásukat optimálisan fejlessze, és a lehető legjobban felkészítse őket a középiskolai tanulmányaikra.

Az emelt szintű matematikai képzésben részesülő osztályokban a tehetséggondozást kiemelt feladatának tekintette. A legnagyobb motiváló erő mindig az volt számára, amikor a tehetséges tanítványai a versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. A sikerélmények ösztönözték őt és diákjait a további kiemelkedő munkára. A legtehetségesebb tanítványai a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium és az SZTE Gyakorló Gimnázium speciális fizika, matematika és természettudományi orientáltságú osztályaiban folytatták tanulmányaikat. A tanárnő mindig örül a tanítványok szép eredményeinek, de számára soha nem a helyezés a legfontosabb, hanem a folyamat, amely során szélesedik a diákok tudása, fejlődik a problémamegoldó képessége.

Folyamatos szakmai kihívást jelent számára a versenyfeladatok gyűjtése és megoldása, új feladatsorok összeállítása, melynek érdekében szakmai rendezvényeken, módszertani napokon vesz részt. Tehetséggondozó munkáját nemcsak az iskolájában, hanem a Csongrád Megyei Matematika-, Fizikatanárok Szegedi Alkotóműhelyének tagjaként szélesebb körben is végzi, több mint 20 éve.

Szalainé Szunyi Klára tanárnő sokoldalú és kiemelkedően sikeres tehetséggondozó munkájának néhány példája a tanítványok helyezései alapján:

 • A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei fordulójában I., II. és III. helyezés.
 • A megyei szintű Makkosházi Matematikaversenyen több alkalommal I. helyezés.
 • A Kalmár László Matematikaverseny országos döntőjében VII. és VIII. helyezés.  
 • A K&H Pénzügyi Tudásverseny országos döntőjén III. helyezés.
 • A Bor Pál Fizikaverseny döntőjében VI. helyezés.
 • A Curie Matematika Emlékverseny országos döntőjében II. helyezés.
 • Az Orchidea-Pangea Matematika Verseny országos döntőjében I. helyezés.
 • A Kis Matematikusok Levelező Verseny országos döntőjében két I. helyezés.
 • A Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen III. díj.
 • A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen két I. díj és több dobogós helyezés.

Szalainé Szunyi Klára tanárnő az a pedagógus, aki kiemelt feladatának tekinti a tehetséggondozást, mert számára az igazi siker a tanítványai sikere.


Gyorsasági görkorcsolyázó verseny

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. ápr. 11. 2:29   [ 2017. ápr. 11. 5:17 frissítve ]

Gratulálunk Dávid Dávid 2.b osztályos tanulónak a LKSE Grand Prix Gyorsasági görkorcsolyázó versenyen a Junior korcsoportban elért 1. helyezéséhez.


Játékos iskolaelőkészítő foglalkozások

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 27. 0:37


Tankerületi fogalmazásverseny

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 21. 1:31   [ 2017. ápr. 21. 1:14 frissítve ]

2017. március 20-án rendeztük iskolánkban a fogalmazásversenyt a 4. osztályos tanulók számára. A versenyzők feladata egy elbeszélő fogalmazás írása volt. A zsűri által meghatározott témák közül az egyik versenyző húzta ki a következőt: Álmomban már megtörtént velem.

A történetek űrutazásról, ejtőernyőzésről, balatoni nyaralásról, kötélugró versenyről, egy fekete-fehér világról, Meseországról, az Édességek Birodalmáról, a barlang titkáról és egyéb kalandos eseményekről szóltak. A zsűri értékelése szerint az írásművek közül kiemelkedett egy versenydolgozat. A verseny fődíját Hustiák Melissza, a Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola tanulója nyerte el, ejtőernyőzésről szóló fogalmazásával. Felkészítő tanítója Dr. Ungerné Debreczeni Ildikó. 

                    
Köszönjük a részvételt, a helyezettnek gratulálunk!


Fődíjat nyert fogalmazás

Szerző: Hustiák Melissza

 

Álmomban már megtörtént velem


 Már nagyon régóta vágyakozom az ejtőernyőzésre. Bár tériszonyos vagyok, mégis nagyon szeretném kipróbálni.

 Éjszaka, mikor már mély álomba szenderedtem, egyszer csak egy repülőgépen találtam magam.

- Jaj, elnézést, de megtudhatnám, hogy hol vagyok? – kérdeztem rémülten.

- Hát egy repülőgépen, mivel azt mondta, hogy ejtőernyőzni szeretne.

Hirtelen megörültem, mert tényleg szeretnék. Később ránk adtak egy ejtőernyő feliratú hátizsákot. Majd kinyitották az ajtót és azt mondták:

- Ugorjanak ki!

Nem tudtam mit csinálni, kiugrottam. Hirtelen félelmemben ordítozni kezdtem:

- Segítség! Segítség!

Nagyon féltem és hirtelen megnyugodtam. Figyelembe vettem a repülőt, ahogy egyre távolodik és a szellőt, ami csiklandozta arcomat. A többiek is kiugrottak és egy idő után azt mondták, hogy nézzek a távolba. Megláttam a szép fákat, a hegyeket, a felhőket, amik csak úgy megfogtak engem és vittek közelebb, egyre csak közelebb. Végül azt mondták a többiek:

- Engedd ki az ejtőernyőt!

Ki is engedtem. Hirtelen olyan volt, mintha valami vagy valaki visszarántott volna. Majd a zuhanásból egy kellemes panoráma kirándulás lett. Most már lassabban mentünk, egyre csak lejjebb. Végül, ahogy lenéztem, a házakat pillantottam meg, amik nagyon parányik voltak. És a szellő megnyugodott és simogatni kezdett. Ahogy lejjebb értünk láttam az embereket is most már. Kezdtem aggódni, hogy lassan véget ér a kaland. Le is értünk a földre. Alig bírtam talpra állni, olyan voltam, mint egy most született kiscsikó. Hirtelen egy hangra ébredtem fel:

- Gyerekek, gyertek reggelizni! – mondta anya.

Hát ennek az álomnak is vége lett. Legalább megtudtam, hogy milyen ejtőernyőzni.

 
Alapítványi est

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 20. 6:24


Március 15-ei ünnepség

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 16. 6:45   [ 2017. márc. 16. 6:50 frissítve ]

Március 14-én ünnepeltük az iskola tornatermében az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójátA műsorban a 7. évfolyam tanulói szerepeltek. A kamarakórusban és 1-1 vers előadásában alsósokat is hallhattunk.
A műsort szerkesztette és rendezte Szappanosné Mihály Zsuzsanna és Urbán Erzsébet.Zrinyi Ilona Matematikaverseny

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 14. 1:52

Gratulálunk Szabó Ferenc 5.a osztályos tanulónak a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen elért 
6. helyezéséhez.


Beiratkozás

. Szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola, 2017. márc. 13. 8:31   [ 2017. márc. 17. 3:15 frissítve ]


Tisztelt Szülők!

 

A 2017/2018. tanévre az első osztályos gyermekek beíratására az alábbi időpontokban van lehetőség:

2017. április 20. (csütörtök) 800-1900 óráig és

2017. április 21. (péntek) 800-1800 óráig

az igazgatóhelyettesi irodában (I. em. 43. ajtó)

A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

 • gyermek születési anyakönyvi kivonata.
 • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya).
 • Nyilatkozat életvitelszerű lakcímről (letölthető a mellékletből).
 • Az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolás eredeti példánya, amely lehet:
  • óvodai szakvélemény,
  • nevelési tanácsadás keretében végzett iskolaérettségi szakvélemény,
  • sajátos nevelési igényű gyermek esetében szakértői bizottság szakértői véleménye.
 • A szülők (amennyiben a gyermeket valamelyik szülőnél elhelyezték, a felügyeletet gyakorló szülő) vagy más törvényes képviselő személyazonosító igazolványa, más törvényes képviselő esetén a gyámhivatal gyámrendelő határozata.
 • Nyilatkozat a gyermek felügyeleti jogának gyakorlásáról (letölthető a mellékletből).
 • A szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező nem magyar állampolgárok Magyarországon történő beiskolázáshoz szükséges dokumentumok: regisztrációs igazolás vagy tartózkodási kártya vagy állandó tartózkodási kártya.
 • Nyilatkozat arról, hogy a szülő valamelyik egyházi jogi személy által szervezett hit- és erkölcstan oktatást vagy az állami erkölcstan oktatást igényli gyermeke számára (letölthető a mellékletből).


Husztáné Gyursánszki Erzsébet

intézményvezető

1-10 of 222