eTrader‎ > ‎4. Podešavanja‎ > ‎

2. mTrader aktivacija

Aktiviranje mTrader naloga vrši sam klijent kroz eTrader aplikaciju. Potrebno je kliknuti na ikonicu Start u donjem lijevom uglu ekrana, zatim na Podešavanja u desnom dijelu novootvorenog panela. U novom prozoru u dijelu osnovni podaci se može omogućiti ili onemogućiti korištenje mTrader aplikacije.


Klijent se loguje na mTrader sa korisničkim imenom i lozinkom koje koristi za pristup eTrader-u. Link za pristup mTrader-u klijent će dobiti o brokerske kuće.

Nakon prvog logovanja na mTrader aplikaciju potrebno je da klijent omogući dvofaktorsku autentikaciju (2FA) koristeći „Google Authenticator“ koji mogu preuzeti na linkovima za Android i iOS
Nakon omogućavanja 2FA klijent će pored korisničkog imena i lozinke za logovanje koristiti i šestocifeni kod koji se generiše na 2FA aplikaciji. Sljedeća slika pokazuje na koji način se u mTrader aplikaciji omogućava 2FA.Radi lakšeg korišćenja mTrader aplikacije potrebno je da klijent doda aplikaciju na „home screen“ koristeći opciju u Google Chrome-u „Add to Home Screen“.  Sljedeća slika pokazuje na koji način se ikonica mTrader aplikacije postavlja na početni ekran.