Potser hem de retornar una mica del que hem agafat


"Imagine a world in which every single person on the planet is given free access to the sum of all human knowledge. That's what we're doing" ~Jimmy Wales

Una de les grans tasques col·lectives, voluntàries, que està fent l'home avui en dia, és la Wikipedia, com ens diu el seu creador Jimmy Wales, la idea és donar accés a cada persona al conjunt del coneixement humà, idea que ens recorda poderosament l'Enciclopèdia del SXVIII.

Els mestres no podem ser aliens a aquesta realitat i Hem de:
  • Coneixer-la en profunditat
  • Col·laborar-hi
  • Poder valorar fins a quin grau és fiable o no.
Els motius són simples: Nosaltres mateixos la utilitzem com a font de documentació i els nostres alumnes també ho fan i sembla ser que ho faran durant un temps.

Així doncs els objectius d'aquest site són:
  • Facilitar i estructurar informació per poder aprofundir en el coneixement de la Wikipedia 
  • Promocionar la contribució a la Wikipedia
D'altra banda creiem que el donar, el compartir,... és molt propi de la professió de mestre i amb Wikipedia tenim l'oportunitat de fer-ho a un nivell que mai abans havíem imaginat. A més, potser ja va sent hora que tots nosaltres li retornem a la Wikipedia una mica del que li hem anat agafant al llarg dels anys.

El funcionament d'aquest Site és molt senzill. A banda d'aquesta pàgina de presentació hi ha el mapa on trobaràs tots els temes estructurats de manera que puguis accedir a aquells que t'interessen o desconeixes. Al final de cada tema hi ha una autoavaluació que et donarà peu a reflexionar sobre si ja has completat, o no, el tema.


Nota. Actualment aquest site està en construcció i revisió fins trobar la forma i els continguts definitius. Pot ser que fins i tot trobeu errors ortogràfics. My apologies, I'm hard working.