Cantar‎ > ‎

Música dels avis.cat

26 d’ag. 2014, 3:52 publicada per Antoni Miralpeix Bosch   [ actualitzat el 28 d’ag. 2014, 1:24 per Marc Celeiro ]
http://musicadelsavis.blogspot.com/p/blog-page.html

Aquest és un projecte sense afany de lucre que pretén recollir música i cançons apreses oralment pels avis i àvies de les comarques gironines. Hi trobaràs cançons amoroses, picaresques, religioses, històriques, de bressol, polítiques... aplegades ja sigui a partir d’entrevistes directes o de col·laboracions externes. 


Cançons i músiques dels avis és un projecte educatiu “integral”, és a dir, un projecte educatiu, cultural i social signe d’identitat d’un territori al qual aporta qualitat de vida i cohesió social. Des d’aquí, animem al professorat perquè plantegi als seus alumnes un intercanvi intergeneracional a partir de la recerca de cançons o músiques (o d’altres àmbits del folklore) mitjançant entrevistes a la gent més gran del seu entorn. D’aquest procés en sorgirà una informació que caldrà tractar per donar-la a conèixer a la comunitat a través de les noves tecnologies i de la xarxa d’internet.
Aquesta proposta, que es pot portar a terme a l’últim cicle d’educació primària i sobretot al llarg de l’educació secundària, parteix del treball dins d’una àrea concreta (l’àrea de llengua, la de coneixement del medi i de les ciències socials o la d’educació musical) o bé de forma interdisciplinar, incloent-hi les tres. http://musicadelsavis.blogspot.com/p/blog-page_30.html


Comments