ANUNCIS, NOTÍCIES

Llista de subpàgina

 

Quines són les assignatures importants?

10 d’ag. 2016, 16:16 publicada per Antoni Miralpeix Bosch

Trobat a : https://escuelaconcerebro.wordpress.com/2016/05/30/cuales-son-las-asignaturas-mas-importantes-para-el-cerebro/

El excesivo interés por ciertas asignaturas y capacidades acarrea la marginación casi sistemática de otras competencias e intereses de los alumnos. Inevitablemente, muchos de ellos desconocen cuáles son sus auténticas capacidades y, en consecuencia, sus vidas pueden ser menos plenas.

Ken Robinson

Lo asumimos. Suena mal. El mundo jerarquizado de las asignaturas que hemos creado los adultos está alejado de las necesidades actuales. De hecho, una de las grandes diferencias entre las etapas educativas iniciales (Infantil y Primaria) y las etapas superiores (Secundaria y la Universidad) radica en que en las primeras se enseña a los niños, mientras que en las posteriores se enseña asignaturas. Pero sigue predominando en la mayoría de los sistemas educativos, en los que se han considerado prioritarias algunas de ellas y se han relegado a un papel secundario otras muchas. Sin embargo, desde la perspectiva integradora de la neuroeducación en la que consideramos como básico un aprendizaje directamente vinculado al mundo real, significativo, competencial e interdisciplinar, se plantea un enfoque diferente. Las matemáticas, las ciencias o la lengua no dejan de ser importantes -que lo son- pero comparten protagonismo con otras asignaturas (¿mejor disciplinas?) que no marginarán muchas competencias e intereses de los alumnos, y que facilitarán un mayor aprendizaje, más eficiente y, en definitiva, real. Porque nuestro cerebro necesita, y mucho, la educación socioemocional, la educación física, la educación artística y el juego. A continuación, compartimos con todos los seguidores de Escuela con Cerebro algunas evidencias empíricas que justifican la aplicación de este nuevo paradigma educativo.

Us convido a llegir més de la pàgina original....

Les intel·ligències múltiples: Howard Gardner a Blanquerna

5 d’abr. 2016, 3:04 publicada per Antoni Miralpeix Bosch


Tenim l'immens honor de poder acollir a Howard Gardner a Blanquerna el proper dia 8 d'abril.  Per nosaltres la seva manera d'entendre l'educació hauria de servir de model per a la renovació pedagògica. 

Taxonomia de Bloom adaptada a l'educació musical

5 d’abr. 2016, 2:53 publicada per Antoni Miralpeix Bosch   [ actualitzat el 30 de nov. 2016, 0:55 per Antoni Miralpeix ]

Us deixo un parell d'esquemes del que representa la Taxonomia digital de Bloom adaptada a l'educació musical universitaria (als futurs mestres de música de primària)
2016/01 Jornades de presentació de materials didàctics

6 de gen. 2016, 2:40 publicada per Antoni Miralpeix

Enguany l'AEMCAT organitza les Vuitenes Jornades i les dedicarà als materials didàctics que hem encarregat a l'Oriol Ferré i a l'Antoni Miralpeix i en Miquel Desclot. L'Oriol i l'Antoni us oferiran la presentació dels gots didàctics i de la Cantata "La Clàudia Sol té un do". Us hi esperem a totes i a tots!
Per facilitar-vos l'accés a aquests materials us hem organitzat sis presentacions diferents en sis seus repartides per tot el país:
- Girona el dia 6 de febrer
- Barcelona el 20 de febrer
- Valls el 5 de març
- Lleida el 16 d'abril
- Terres de l'Ebre el 21 de maig
- Manresa el 4 de juny.

2015/12/15 Dimarts 15 a les 18,30. Església del Pi, Barcelona. Estrena Suite de Nadales

11 de des. 2015, 2:52 publicada per Antoni Miralpeix

El Concert Participatiu de l'IEA Oriol Martorell és un esdeveniment de centre del qual, any rere any, i coincidint amb la proximitat del Nadal, vol aglutinar i convidar a tota la comunitat educativa, des d'alumnes, professors, pares i mares, exalumnes i amics, a viure l'experiència de participar en un gran concert amb orquestra i cor.  Aquesta edició, s'interpretarà una SUITE DE NADALES on diversos compositors donen una mirada diferent a nadales que formen ja part del nostre imaginari col·lectiu del Nadal. Esperem que en gaudiu moltíssim, d'aquest Concert Participatiu!
2015/10/24 Integrant música i matemàtiques

12 d’oct. 2015, 9:10 publicada per Antoni Miralpeix Bosch   [ actualitzat el 12 d’oct. 2015, 9:10 ]

Partint de la reconeguda i profunda relació entre les disciplines de música i matemàtiques, el curs Integrant matemàtiques i música: propostes des del projecte EMP-M pretén introduir i donar eines pel treball integrat o complementari entre les dues àrees. Així doncs, el curs ofereix recursos, estratègies i activitats concretes que se situen en el punt d’encontre entre la música i les matemàtiques. De totes formes, el curs també posa èmfasi en promoure la creativitat del professorat (en el disseny d’activitats i materials, en l’ús d’estratègies didàctiques) i, en darrer terme, la de l’alumnat.

Coordina: Albert Casals
Durada: 15 hores en 3 sessions.
Calendari: Del 24 al 28 d'octubre de 2015 (Dissabte, 24 d’octubre, de 10h a 14h i de 15 a 17,30h Dilluns, 26 d’octubre, de 17,30 a 20,30h Dimecres, 28 d’octubre, de 17,30 a 20,30h)
Preu: 80 € soci/sòcia , 100 € no socis/sòcies i 90 € subscriptor/a

2015 Els estils musicals

1 d’oct. 2015, 6:48 publicada per Antoni Miralpeix Bosch   [ actualitzat el 12 d’oct. 2015, 9:05 ]

Lloc web : http://www.termcat.cat/docs/estils-musicals/

 

© Autoria i edició: TERMCAT, Centre de Terminologia, 2015

Amb la col·laboració de: Escola Superior de Música de Catalunya; Grup Enderrock

 

 

En l’àmbit de la música, els termes que fan referència a estils musicals formen part d’un entorn cultural en què hi ha un canvi constant i molta creativitat. En terminologia això es tradueix en l’aparició contínua de neologismes necessaris per a designar els nous estils musicals que van sorgint.

 

Per aquest motiu el TERMCAT ha considerat necessari l’elaboració d’un recull terminològic de noms d’estils musicals coneguts i ja consolidats. Es tracta d’un diccionari que conté una vuitantena de noms d’estils relacionats amb el jazz, el rock i el pop, des de mitjan segle XX, aproximadament, fins a l’actualitat. Cada entrada en format de fitxa terminològica presenta la denominació i la definició en català, els equivalents en castellà, anglès i francès, i, en alguns casos, aclariments conceptuals o notes d’exemple.

  

Els estils musicals

Complementàriament, també es pot consultar una cronologia interactiva amb exemples audiovisuals de cada estil musical descrit. 

 

Molts termes són manlleus d'origen anglès que, majoritàriament, no apareixen encara consignats a les obres lexicogràfiques catalanes de referència. El Consell Supervisor ha estudiat i normalitzat aquests casos i ha establert uns criteris generals útils a l'hora de fixar les denominacions catalanes d'aquests conceptes.

 

Amb aquests criteris es pretén donar compte dels motius pels quals s'han pres determinades decisions i donar també arguments que puguin servir de pauta per a la designació de nous estils que puguin aparèixer en l'escenari musical tant internacional com català, per a estils d'altres orígens o fins i tot per a noms procedents d'altres llengües.

 

La Terminologia dels estils musicals es presenta com un projecte obert i dinàmic que s’ha de continuar enriquint amb les propostes i incorporacions que hi vulguin fer els usuaris interessats.

 

Des de la pestanya “Consulta de termes”, es pot accedir a la llista alfabètica de totes les denominacions (per a cada un dels idiomes del diccionari) o bé a fer cerques simples o avançades (directament al quadre “Text de la consulta”, en qualsevol de les llengües del diccionari).

 

 

Equip de treball  

Criteris del Consell Supervisor sobre les denominacions en català dels estils musicals

2015/06/27. Diploma d'especialització en recursos TIC per a l'educació musical. Postgrau on-line

27 de juny 2015, 9:23 publicada per Antoni Miralpeix   [ actualitzat el 27 de juny 2015, 9:25 ]

Introducció:

Les tecnologies en el món de la música han evolucionat molt en els darrers anys i la seva aplicació al sector de l'ensenyament musical aporta un gran valor en aquestos processos d'ensenyament-aprenentatge.

Els mestres i professors de música moltes vegades són els grans oblidats dels grans plans de formació degut a la seva especifitat i el seu nombre reduït de docents en cada centre.

Aquest Diploma d'Especialització pretén respondre a aquestes necessitats formatives, concretament en l'ús de les TIC per a la millora de l'ensenyament de la música.

Adreçat a:Mestres especialistes de música i professors d'educació secundària de l'àrea de música, com mestres i professors de música i conservatoris de música.
Objectius:- Conèixer les enines TIC per a l'ensenyament i aprenentatge en l'educació musical. - Usar aplicacions de software per a la millora dels processos d'ensenyament. - Crear, seleccionar, editar i adaptar recursos musicals. - Seleccionar, usar i avaluar recursos TIC per a la docència.
Lloc web: http://www.fundacio.urv.cat/diploma_d_especialitzacio_en_recursos_tic_per_a_l_educacio_musical/of/CAT/ETICEMEP-M1-2015-1

2015/07/13 Curs internacional d’estiu Orff Schulwerk.Tema amb variacions amb projectes creatius d'arts integrades

23 de juny 2015, 7:12 publicada per Antoni Miralpeix Bosch   [ actualitzat el 23 de juny 2015, 7:13 ]

amb Christa Coogan, Juanjo Grande i James Harding

L’Espona. Centre de la Dansa Tradicional Catalana. Rubí (Barcelona) 13-17 de juliol de 2015

Troba tota la informació sobre el curs en el fulletó que trobaràs aquí.
I per inscriure't, clica aquí. Si vols més informació, envia un mail a orffcatalunya@gmail.com

Segueix-nos! Twitter: @orffcatalunya  facebook: /orffschulwerk.cat

2015/05/01. De los ordenadores a los dispositivos móviles: Propuestas de creación musical y audiovisual

1 de maig 2015, 8:46 publicada per Antoni Miralpeix Bosch

Partint de l’àrea de música i des d’una perspectiva interdisciplinària, aquest llibre ofereix idees per experimentar amb allò que és sonor i també per pensar en la seva aplicació en creacions mixtes, audiovisuals i multimèdia. Aquesta possible interconnexió, que possibilita el treball interdisciplinari, es fa evident a través de propostes elaborades per especialistes de música, tots ells docents en actiu i en contacte permanent amb l’alumnat. Des del seu propi àmbit, cadascuna d’aquestes propostes ens convida a integrar temes i continguts d’altres àrees trencant les fronteres entre les aules i els espais adjudicats a les diverses matèries.

1-10 of 46