Välkommen till Björkliden i Kärna!

Björkliden i Kärna är en bostadsrättsförening som ligger i ett naturskönt område i utkanten av Malmslätt med skogen inpå knuten. Föreningen består av 42 lägenheter i rad- eller parhus, allt från 2 rum och kök till 5 rum och kök. Föreningen utgörs av två gårdar med numren 67-107 respektive 109-149. Samtliga hus i föreningen byggdes 1984-1985.
I området finns fina grönområden, flera lekplatser och god tillgång till kollektivtrafik. 

Till varje lägenhet hör två uteförråd, garageplats och tillgång till TV, internet och telefoni via Telia som ingår i månadsavgiften.

För att se var föreningen ligger på en karta, kan du klicka här.


Om Malmslätt

Malmslätt är ett villasamhälle med inslag av flerfamiljshus, beläget cirka 7  kilometer från Linköpings centrum. Det finns utbyggda cykelvägar samt regelbundna busskommunikationer till Linköping. I Malmslätt finns även Tokarpsskolan samt Kärna skola med både låg, mellan och högstadium. Det finns ett flertal förskolor, både privata och kommunala. Läs mer om förskolor här.

Malmslätt har en armé- och flyghistoria som gjort samhället känt i hela landet. Här föddes 1912 svenska flygvapnet med hjälp av "flygbaronen" Carl Cederström. I dag utgörs verksamheten på Malmen mest av skolflygplan från Flygvapnets Flygskola samt av provflygverksamhet i Fmv:s regi. Dessutom finns Flygvapnets Specialflygkompani (radar- och signalspaning) samt Flygvapnets taktiska utprovning JAS 39 Gripen på Malmen. 

Norr om flygfältet ligger den riksbekanta Kärna Mosse, ett naturreservat och kalkkärr med orkidéer och andra kalkälskande växter.